ציטוט פורסם במקור על ידי eahdout
בוקר טוב לכולם,
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000481386

שלום EAHDOUT,

הקישור הנ"ל מתייחס למסחר יומי והימורים. חשבתי לחלוק את זה איתכם מפני שלפעמים אני מרגיש שהמסחר "פלש" לי טיפה יותר מדי לחיים. מעולם לא נגעתי במט"ח או אופציות, רק מסחר במניות, כביכול יותר סולידי. את חלק מהסימפטומים המוזכרים במאמר אני בהחלט מזהה אצלי למרות שלרוב אני לא עוסק במסחר יומי.
אשמח אם החברה המנוסים יותר באתר יספרו איך הם מצליחים לא להיכנס לזה יותר מדי ולא לתת לזה להשתלט להם יותר מדי על החיים.
יום טוב והמון שקט נפשי,
אייל
דבר די מטריד שאליו שמתי לב לאחרונה קשור בפוזיציית השורט שלי מול נתוני ההתאוששות של הכלכלה האמריקנית. כמו כל אדם, גם אני מייחל לירידה באבטלה, לצמצום הגרעון, ולשיפור במשק באופן כללי. אלא שבגלל הפוזיציה, יוצא שאני מתאכזב דווקא מחדשות טובות. מצב הדיסוננס הקוגניטיבי הזה לפעמים מעיק על המצפון.

לגבי פלישת המסחר היומי לעומק החיים, חוויתי זאת היטב ועדיין אני נלחם בדחף להתעדכן כל העת בשערי המדדים, ואפילו בשבת לקרוא סיכומים של בלוגרים באמריקה כי אין בורסה. היה זמן שאמרתי לעצמי שאולי כדאי למכור הכל ולא להיות בבורסה נקודה, אם באמת זה תפח לממדים של התמכרות.

בשורה התחתונה, אף על פי שהצלחתי להרגיע את הרוחות בכל מה שקשור לבורסה, עדיין אני מרגיש שההתעסקות בה באה על חשבון זמן איכות בתחומים אחרים של החיים - קריאת ספרים, מערכות יחסים, שינה, עבודה, ותחביבים. אני לא יודע מה נוסחת הפתרון למצב הזה.