ערב טוב אייל,

מעט מנסיוני ודעתי בעניין:

1. פורקס - למדתי בקורס חצי שנה (20 מפגשים + 4 תרגול) עסקתי בזה במשך חודשיים (לפני כשלוש שנים) פתחתי חשבון של 2000 $ , בשיא החשבון היה 15,000 $ , בתחתית היה 500 $ , וכשסגרתי אותו היה 2030 $.
לא עזר כל מה שלמדתי כי לא הצלחתי לממש רווח בזמן, בגלל גרידיות, ובגלל הפסיכולוגיה שדפקה אותי, לא חוסר הידע. במזל הצלחתי לחזור מ-כמעט מחיקת התיק לאיזון (לא רווח ולא הפסד).
הרגע היחיד שבו היה לי שכל וגם השתמשתי בו - כשהחלטתי לסגור את החשבון, ואילו לא הייתי עושה זאת, אזי היום או שהייתי מזמן מוחק לגמרי את החשבון או שהייתי מקבל התקף לב.
מסקנה - פורקס זה לא בשבילי, לא היום , לא מחר, לא בעוד שנה וגם לא כשיהיו לי שערות לבנות (זו משחטת כסף שעובדת על אנשים רגילים, כמוני וכמוך).

2. מניות - ניסיתי במשך כחצי שנה, פעילות מינורית, מסחר חודשי (לא תוך יומי או שבועי), בסוף נשברתי אחרי הפסד של 10% מהתיק והעברתי אותו למנהל תיקים פרטי, אשר שיקם לי את התיק, ומאז גרם לי רק לחייך.

3. אופציות - מתעסק מזה כשנתיים, 3 קורסים מאחוריי + גם כרגע בקורס, ועדיין לדעתי אני רק בתחילת הדרך.
שנה ראשונה הייתה כמו נדנדה (חודש הרווחתי ובחודש אחריו החזרתי לשוק את כל הרווח, וחוזר חלילה), עוד חצי שנה שבעיקר הפסדתי, לא משהו רציני, אבל הבעיה הייתה שלא הצלחתי לייצר אפילו חודש אחד נורמאלי (ריווחי). רק בחצי השנה האחרונה, בזכות הכנת תוכניות מסחר רציניות והיצמדות אליהן התחלתי לייצר רווחים, צנועים אבל עקביים.

למיטב דעתי האישית, פורקס זה הפסד בטוח, מסחר במניות (בשונה מהשקעה לטווח ארוך שבנוייה על ניתוח פונדמנטלי + מעט הסתייעות גם בטכני לתיזמון כניסה) זה מקור לאי שקט גם כשמרוויחים וגם כשמפסידים.
אופציות, למרות שמרבית האנשים שלא עוסקים בכך יגידו שזה מסוכן, זה תחום סולידי ורווחי - בתנאי שיודעים כיצד לסחור, עובדים ללא גרידיות, לומדים היטב לפני שנוגעים בהן, מתחילים מקטן מאד ומגדילים עקב בצד אגודל.

לסיכום - אין לי נוסחת פלא למחסר במניות שתאפשר לי להרוויח אך לא להתמכר (או יותר גרוע, גם להפסיד וגם להתמכר) , התחום היחיד שבו אני יכול לפעול עם שליטה, להקדיש לו יחסית מעט זמן, לא להיות בלחץ ולא "להתאהב ולהתחתן" עמו זה האופציות (עובד עם הגנות, שומר על מרחק מאזור הסכנה, לא מעניין אותי אם יורד או עולה, לא מושפע מכל כתבה, סקירה , מאזן או "חרטאזית" של אנליסטים).
בהסתייגות אחת ויחידה - אסור לגעת באופציות לפני שלומדים ברצינות את הנושא (או שנצמדים לחלוטין למקצוען, בעל ידע וחוש אחריות, אחד עם קבלות ובלי סיסמאות שווא).
בברכה