x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: אתגרי ניהול סיכונים

Lightbulb אתגרי ניהול סיכונים

אשמח לשמוע מנקודת המבט שלכם
    כיצד אתם מגדירים ומודדים "סיכון" בתיק שלכם כיום?
    האם אתם מתבססים בעיקר על מדדים סטנדרטיים כמו סטיית תקן/בטא, או שאתם משלבים גישות מורכבות יותר להתמודדות עם "זנבות שמנים" ואירועים קיצוניים (Black Swan events)?
    ואילו כלים או אסטרטגיות לניהול סיכונים אתם מוצאים כיעילים במיוחד בשוק תנודתי?
    אני בטוח שלכל אחד מכם יש תובנות שונות ייחודיות וטיפים מעשיים

קודם כל ברוך הבא לאתר, יש גם צ'אט (יש את "ראשי" למניות ו "אופציות ומטח" לאופציות) ונשמח שתשתתף בו גם ולומר בוקר טוב.

אין לי כלים, אלא המדידה שלי היא לפי אחוז השקעה באג"ח/כספיות לעומת אחוז המניות בתיק ואם אנחנו מעל/מתחת לממוצע 200.

אם זה בארץ אז אפשר לקנות פוטים אם זה בחו"ל יש את ה VIX או TVIX ובטח עוד, אבל לעשות זאת באופן עקבי לפני שסטיית התקן עולה ומייקרת מאוד את הפרמיה.

אם תחכה בסבלנות כמה ימים, אני מאמין שגם שחקן יענה לך ויתן תשובה מקיפה או שאולי תכתוב בפורום שאלות לשחקן

בהצלחה

אשר, שאלת פה את שאלה חשובה ואלפרד נגע בנקודה קריטית עם ה-VIX וההגנות אבל אני חייב להוסיף זווית מהשטח הבעיה של רוב המשקיעים היא שהם נזכרים לקנות הגנות כשכבר מאוחר מדי וסטיית התקן IV בשמיים.
    מבחינתי ניהול סיכונים זה לא רק פוטים או לחכות לממוצע 200 אני עובד על זה לפי שלבים
    מתאם- בודק שכל התיק שלי לא זז באותו כיוון אם כל המניות שלך מהייטק או מהS&P 500 שום סטיית תקן לא תעזור לך כשיבוא ה Black Swan.
    הגנות זולות- במקום לקנות פוטים יקרים על המדד כשיש פאניקה אני מעדיף לגדר דרך מטח או נכסים עם תזרים מזומנים חזק מאוד כאלו שגם אם השוק יורד ב10% הם עדיין מייצרים כסף ביד.
    מינוף פסיכולוגי- הכלי הכי חשוב הוא פשוט להקטין חשיפה כשמכפילי הרווח (P/E) של המדדים מגיעים לרמות היסטוריות מוגזמות.

בסוף רק סבלנות מי שמנסה לתזמן אירוע קיצוני בדרך כלל שורף את התיק על פרמיות של הגנות הניהול הכי חכם הוא פשוט לא להיות אול אין כשהשוק בשיא האופוריה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות