ערב טוב,
לדעתי הגנה על אוכף כדאי לעשות בין 3 ל-4 סטרייקים לכל כיוון (קרוב יותר זה לא כדאי, זה כמעט הפסד בטוח) ורחוק יותר זה מסוכן מפני שהסיכוי שהמדד יגיע עד ההגנה די גבוהה.
אין לי כל כך הרבה נסיון בניהול אוכפים, לרוב אני מבצע שוקתות רחוקות או מרווחים רחוקים, אולם החל מדצמבר מתכוון למכור אוכף ולנהל אותו עד הפקיעה או ממש עד קרוב.
שני רעיונות שיש לי לניהול אוכף
*** זהירות, זה בגדר רעיון, לא ניסיתי עדיין, וטרם הרצתי סימולציית B&S ***
1. אוכף חשוף, לבצע זאת יומיים שלושה לפני הפקיעה, למכור אותו על חודש קדימה, ולנהל אותו בעזרת הזזות תכופות של שתי הרגליים (לכיוון המדד) בכל פעם שיש תזוזה מצטברת של 2 - 3 סטרייקים. ברור שכל הזזה תעלה לי כסף (בגלל הפרשי דלתות בין הרגל שמפסידה לרגל שמרוויחה), אולם הנחת הבסיס לאסטרטגיה זו היא שסך כל ההזזות לא יעברו את ה- 5000 ש"ח. סטופלוס לאסטרטגיה - באם הזזות עברו את ה- 4000 ש"ח או אם סטיית התקן חצתה את 30%.
2. שני אוכפים, מוגנים מבפנים ומבחוץ ע"י קניה של שוקת 3 סטרייקים + בוקס 3 סטרייקים, הסיכון טמון בשוק שתופס כיוון ולא חוזר יותר לאזור המקורי של האוכף.
לדעתי אסטרטגיה זו כדאי לבצע באמצע החודש ולהחזיק עד הסטופלוס או עד יום לפני הפקיעה (כמובן תלוי מאד בהתפתחות מצב הפוזיציות הפתוחות), הסיכוי טמון בשחיקת התטא מפני שבשני אוכפים יש הרבה יותר תטא מאשר בשוקת + בוקס (סימטריים), ניהול אפשרי ע"י הזזת כל האסטרטגיה לכיוון המדד באם המדד זז כ- 3 סטרייקים, אולם בתזוזה יותר גדולה זה קצת קשה בגלל שרגל אחת תהיה עמוק מאד בכסף. למיטב הבנתי הזזה לא תעלה יותר מדי, משהו כמו 100-140 שקל (בגלל הפרשי אסק-ביד) אולם לא כדאי להזיז מספר רב של פעמים.
סטופלוס - אפשרי במידה וסכום עלות ההזזות הגיע ליותר מחצי מהפרשי התטות