[quote=אורחאן]
ציטוט פורסם במקור על ידי "דמי כיס":2fzvz2gw
הי

אני בשוקת דומה. התחלתי בתחילת החודש עם 880-1070, שזה היה מאד מאד רחב כשהתחלתי. במיוחד כשהצפי היה לירידות. עם העליות, הזזתי את הרגל התחתונה בכמה שלבים. מהצד השני, ה 1070 הלחיץ אותי והזזתי עם הכפלת הכמות ל 1090.

בסופו של דבר הגעתי ל 950-1090. העליות אתמול קצת הלחיצו אותי (עדיין רואה עצמי חדש בתחום). למרות שמפת הפוזיציות נראית טוב ומראה שכל פקיעה מעל 1050 מתחילה לעשות לשחקנים נזק משמעותי, התייעצתי עם שחקן ותשובתו הייתה לא לגעת ב 1090. דווקא בצד השני הוא אמר שאפשר לקדם עוד וכך למקסם רווח. המלצתו הייתה לחלק את הכמות חצי חצי בין 970 ל 980. וכך עשיתי. השוקת שלי מגודרת באופן מלא כמובן.
כיצד גידרת? ב-950 וב-960, בהתאם?[/quote:2fzvz2gw]

לא אני גידרתי במרחק 4 סטרייקים מהסיבה שכתבתי למטה. במקרה הזה לא פיצלתי גידורים. כל הגידורים שלי על 940. זה כי אני כבר מתכנן את האפשרות להזיז את כל ה 970 ל 980 בהמשך החודש. ויכול להיות שזו תהיה כבר התזוזה האחרונה. אבל לא סגור על זה.

[quote=אורחאן]
לגבי השארות לפקיעה, בקורס נאמר ששוקת ניתן להשאר לפקיעה, בתלות ברוחב שלה. כלל אצבע היה ש 4% לכל כיוון נותנים הגנה מספיק בטוחה. אבל הדבר הכי חשוב זה לבדוק הייטב את מפת הפוזציות ולראות לאן מכוונים השחקנים, ולקחת מספיק רזרוות.
בחודש שעבר הגענו ל-1056, שהתרסקו ל-1008 (4.5%). איך היית מנתח את הפקיעה הזו?[/quote:2fzvz2gw]

ה 1056 היה כמה ימים לפני הפקיעה. לא בפקיעה עצמה. חוץ מזה, כפי שלמדנו בקורס, שחקנים אוהבים להזיז את המדד לפני הפקיעה וממש ביום יומיים האחרונים להביא אותו ליעד. הכוונה של ה 4% זה כאשר כבר ממש מגיעים ליעד. ואני מעלה שוב את החשיבות של מפת הפוזיציות. במיוחד בתקופות עם מחזורים קטנים, השחקנים עושים בשוק מה שהם רוצים.

[quote=אורחאן]
אצלך ה 1080 הוא המלחיץ כמובן. מצד אחד, על פי מפת הפוזיציות, הפקיעה תהיה נמוכה מ 1080. מצד שני 1090 מעלה את איכות השינה בלילה. אני מניח שאני הייתי מזיז, ומממן את ההזזה בעיקר מהזזה של רגל הפוט (שאותה צריך לעשות ללא ספק. 900 כבר לא רלוונטי). יכול להיות שהמימון הזה יספיק על מנת לזוז מבלי להגדיל את הכמות באופן משמעותי.
אקשה - למה להזיז את רגל הפוט ולהוציא כסף על סגירת הרגל? למה לא להוסיף רגל נוספת קרובה יותר?[/quote:2fzvz2gw]

אם אתה מוסיף רגל נוספת לרגל קיימת באותו צד, אתה צריך ביטחונות לשתי הרגליים. למה לבזבז ביטחונות על רגל שנתנה את כל המיץ שלה? אגב אתה יכול לסגור את המכירות. את הקניות אתה לא חייב לסגור. אני נשארתי תקוע עם P820 שרצו לקנות במחיר של שקל. כמובן שעם עמלה של 3 שקלים, לא כדאי. בסוף שמתי את זה למכירה ב 9-15 שקלים ליחידה, שזה מחיר מופקע לחלוטין לאופציה לא שווה אגורה. לקח שלושה ימים, בסוף זה נקנה לאט לאט. המסקנה העיקרית מכאן שלא צריך להתמהמה עם הזזת רגל.

זה די מעניין כמה הניסיון משחק תפקיד, אפילו בנושא פשוט לכאורה כמו כתיבה של שוקת. עוד מסקנות שיש לי כרגע:

- בתחילת חודש, עד נניח היום ה 20 לפני הפקיעה לכתוב רק שוקת מאד מאד רחבה. אפשר רחבה באופן כזה שאין צורך בגידור. הסיבה היא שכתיבות מאד רחוקות מהכסף נשחקות בכל מקרה, לא ממש חשוב מה עושה המדד באמצע. אפשר לראות למשל שקולים רחוקים לא עולים גם כשהמדד עולה. מזה אפשר לעשות כסף בטוח וקל בשבועיים הראשונים. אם מתפתים לעשות שוקת יותר צרה, יש סיכוי שיהיה צורך להזיז רגליים, שזה אפשרי אבל עדיף שלא.

-באזור היום ה 20 לפני הפקיעה, אפשר כבר לקבל תמונה טובה ממפת הפוזיציות. ואז אפשר לסגור את השוקת המאד רחבה, שכבר נתנה את הרווחים שלה, ולעשות שוקת ריאלית לפי מצב הפוזיציות. עם גידורים כמובן.

אלו הכללים שאני מתחיל לגבש לעצמי.