הי
אני בשוקת דומה. התחלתי בתחילת החודש עם 880-1070, שזה היה מאד מאד רחב כשהתחלתי. במיוחד כשהצפי היה לירידות. עם העליות, הזזתי את הרגל התחתונה בכמה שלבים. מהצד השני, ה 1070 הלחיץ אותי והזזתי עם הכפלת הכמות ל 1090.
בסופו של דבר הגעתי ל 950-1090. העליות אתמול קצת הלחיצו אותי (עדיין רואה עצמי חדש בתחום). למרות שמפת הפוזיציות נראית טוב ומראה שכל פקיעה מעל 1050 מתחילה לעשות לשחקנים נזק משמעותי, התייעצתי עם שחקן ותשובתו הייתה לא לגעת ב 1090. דווקא בצד השני הוא אמר שאפשר לקדם עוד וכך למקסם רווח. המלצתו הייתה לחלק את הכמות חצי חצי בין 970 ל 980. וכך עשיתי. השוקת שלי מגודרת באופן מלא כמובן.
לגבי השארות לפקיעה, בקורס נאמר ששוקת ניתן להשאר לפקיעה, בתלות ברוחב שלה. כלל אצבע היה ש 4% לכל כיוון נותנים הגנה מספיק בטוחה. אבל הדבר הכי חשוב זה לבדוק הייטב את מפת הפוזציות ולראות לאן מכוונים השחקנים, ולקחת מספיק רזרוות.
אצלך ה 1080 הוא המלחיץ כמובן. מצד אחד, על פי מפת הפוזיציות, הפקיעה תהיה נמוכה מ 1080. מצד שני 1090 מעלה את איכות השינה בלילה. אני מניח שאני הייתי מזיז, ומממן את ההזזה בעיקר מהזזה של רגל הפוט (שאותה צריך לעשות ללא ספק. 900 כבר לא רלוונטי). יכול להיות שהמימון הזה יספיק על מנת לזוז מבלי להגדיל את הכמות באופן משמעותי.
נקודה מעניינת נוספת ששמתי לב אליה, ושצריך לשקול לגבי השוקת שלך לפעם הבאה מהצד הטכני:
הגנה במרחק סטרייק אחד, גורמת לכך שאתה צריך לקנות הרבה מאד יחידות. הגנה במרחק שני סטרייקים למשל, דורשת ביטחונות כפולים, אבל מצד שני מורידה את כמות היחידות שאתה צריך, כך שהמכפלה נשארת פחות או יותר אותו הדבר.
אבל הגנה במרחק שני סטרייקים או יותר נותנת לך יותר גמישות במקרה שצריך להזיז רגל. נניח שמכרת 1080 וקנית 1100. אם אתה מזיז מ 1080 ל 1090, אתה לא צריך להזיז את ההגנה, אלא רק לקנות עוד הגנה. וזה גם מסדר לך שכמות הביטחונות לא תעלה באופן דרסטי. ואם חלק מהמימון מגיע מהזזת הפוט, אז אתה יכול לשפר את מצבך מבלי לשנות כמעט את ההשקעה.
כאשר הזזתי מ 1070 ל 1090 באופן הזה, כמות הביטחונות שהייתי צריך עלתה ב 15% בלבד. אצלך אם אתה מזיז את הרגל וצריך למשל להכפיל את הכמויות, גם הביטחונות יוכפלו.
אני שוב מזכיר, אני עדיין חדש בתחום וכל מה שכתבתי זה מהניסיון הקצר של החודשיים האחרונים.