x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 23

נושא: ניהול שוקת בנובמבר

ניהול שוקת בנובמבר

שלום,

אני מנהל מתחילת החודש שוקת 900-1080 (30 יחידות) עם הגנה של סטרייק אחד (890,1090). אני מתלבט מאוד לגבי מספר נושאים ואשמח מאוד להתייחסות -

קולים
    1. מדד ת"א 25 עלה באגרסיביות ו-1080 כבר קרוב מאוד. אני תוהה אם כדאי להזיז את הרגל (למשל ל-1100), להזיז את הרגל תוך כדי הכפלתה (על מנת לכסות את ההפסד) או לבצע מהלך אחר.

פוטים
    2. הפוטים נשחקו מאוד. כמובן שאפשר להזיז את הרגל, אם כי מחירי הפוטים מאוד נמוכים ב"טווחים הבטוחים" ולא בטוח שזה נותן תמורה כספית משמעותית כשיש הגנה של סטרייק עוקב. אני תוהה מהו הסטרייק המומלץ בשלב זה של החודש?
    3. בכל מקרה, גם אם מזיזים רגל, האם כדאי לסגור את הרגל ב-900 או שללכת איתה לפקיעה? למה להוציא כסף בשביל לסגור רגל כה רחוקה?

כללית
    4. בקורס למדנו שלא כדאי להישאר לפקיעה, אלא לסגור את הפוזיציה בתחילת שבוע הפקיעה. האם יש כללי אצבע מומלצים או צעדים אחרים שמאפשרים זאת? אחרי הכל, חבל לסגור רגליים רחוקות...

תודה רבה.

Re: ניהול שוקת בנובמבר

הי

אני בשוקת דומה. התחלתי בתחילת החודש עם 880-1070, שזה היה מאד מאד רחב כשהתחלתי. במיוחד כשהצפי היה לירידות. עם העליות, הזזתי את הרגל התחתונה בכמה שלבים. מהצד השני, ה 1070 הלחיץ אותי והזזתי עם הכפלת הכמות ל 1090.

בסופו של דבר הגעתי ל 950-1090. העליות אתמול קצת הלחיצו אותי (עדיין רואה עצמי חדש בתחום). למרות שמפת הפוזיציות נראית טוב ומראה שכל פקיעה מעל 1050 מתחילה לעשות לשחקנים נזק משמעותי, התייעצתי עם שחקן ותשובתו הייתה לא לגעת ב 1090. דווקא בצד השני הוא אמר שאפשר לקדם עוד וכך למקסם רווח. המלצתו הייתה לחלק את הכמות חצי חצי בין 970 ל 980. וכך עשיתי. השוקת שלי מגודרת באופן מלא כמובן.

לגבי השארות לפקיעה, בקורס נאמר ששוקת ניתן להשאר לפקיעה, בתלות ברוחב שלה. כלל אצבע היה ש 4% לכל כיוון נותנים הגנה מספיק בטוחה. אבל הדבר הכי חשוב זה לבדוק הייטב את מפת הפוזציות ולראות לאן מכוונים השחקנים, ולקחת מספיק רזרוות.

אצלך ה 1080 הוא המלחיץ כמובן. מצד אחד, על פי מפת הפוזיציות, הפקיעה תהיה נמוכה מ 1080. מצד שני 1090 מעלה את איכות השינה בלילה. אני מניח שאני הייתי מזיז, ומממן את ההזזה בעיקר מהזזה של רגל הפוט (שאותה צריך לעשות ללא ספק. 900 כבר לא רלוונטי). יכול להיות שהמימון הזה יספיק על מנת לזוז מבלי להגדיל את הכמות באופן משמעותי.

נקודה מעניינת נוספת ששמתי לב אליה, ושצריך לשקול לגבי השוקת שלך לפעם הבאה מהצד הטכני:
    הגנה במרחק סטרייק אחד, גורמת לכך שאתה צריך לקנות הרבה מאד יחידות. הגנה במרחק שני סטרייקים למשל, דורשת ביטחונות כפולים, אבל מצד שני מורידה את כמות היחידות שאתה צריך, כך שהמכפלה נשארת פחות או יותר אותו הדבר.

אבל הגנה במרחק שני סטרייקים או יותר נותנת לך יותר גמישות במקרה שצריך להזיז רגל. נניח שמכרת 1080 וקנית 1100. אם אתה מזיז מ 1080 ל 1090, אתה לא צריך להזיז את ההגנה, אלא רק לקנות עוד הגנה. וזה גם מסדר לך שכמות הביטחונות לא תעלה באופן דרסטי. ואם חלק מהמימון מגיע מהזזת הפוט, אז אתה יכול לשפר את מצבך מבלי לשנות כמעט את ההשקעה.

כאשר הזזתי מ 1070 ל 1090 באופן הזה, כמות הביטחונות שהייתי צריך עלתה ב 15% בלבד. אצלך אם אתה מזיז את הרגל וצריך למשל להכפיל את הכמויות, גם הביטחונות יוכפלו.

אני שוב מזכיר, אני עדיין חדש בתחום וכל מה שכתבתי זה מהניסיון הקצר של החודשיים האחרונים.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    הי

אני בשוקת דומה. התחלתי בתחילת החודש עם 880-1070, שזה היה מאד מאד רחב כשהתחלתי. במיוחד כשהצפי היה לירידות. עם העליות, הזזתי את הרגל התחתונה בכמה שלבים. מהצד השני, ה 1070 הלחיץ אותי והזזתי עם הכפלת הכמות ל 1090.

בסופו של דבר הגעתי ל 950-1090. העליות אתמול קצת הלחיצו אותי (עדיין רואה עצמי חדש בתחום). למרות שמפת הפוזיציות נראית טוב ומראה שכל פקיעה מעל 1050 מתחילה לעשות לשחקנים נזק משמעותי, התייעצתי עם שחקן ותשובתו הייתה לא לגעת ב 1090. דווקא בצד השני הוא אמר שאפשר לקדם עוד וכך למקסם רווח. המלצתו הייתה לחלק את הכמות חצי חצי בין 970 ל 980. וכך עשיתי. השוקת שלי מגודרת באופן מלא כמובן.
    כיצד גידרת? ב-950 וב-960, בהתאם?

לגבי השארות לפקיעה, בקורס נאמר ששוקת ניתן להשאר לפקיעה, בתלות ברוחב שלה. כלל אצבע היה ש 4% לכל כיוון נותנים הגנה מספיק בטוחה. אבל הדבר הכי חשוב זה לבדוק הייטב את מפת הפוזציות ולראות לאן מכוונים השחקנים, ולקחת מספיק רזרוות.
    בחודש שעבר הגענו ל-1056, שהתרסקו ל-1008 (4.5%). איך היית מנתח את הפקיעה הזו?

אצלך ה 1080 הוא המלחיץ כמובן. מצד אחד, על פי מפת הפוזיציות, הפקיעה תהיה נמוכה מ 1080. מצד שני 1090 מעלה את איכות השינה בלילה. אני מניח שאני הייתי מזיז, ומממן את ההזזה בעיקר מהזזה של רגל הפוט (שאותה צריך לעשות ללא ספק. 900 כבר לא רלוונטי). יכול להיות שהמימון הזה יספיק על מנת לזוז מבלי להגדיל את הכמות באופן משמעותי.
    אקשה - למה להזיז את רגל הפוט ולהוציא כסף על סגירת הרגל? למה לא להוסיף רגל נוספת קרובה יותר?

נקודה מעניינת נוספת ששמתי לב אליה, ושצריך לשקול לגבי השוקת שלך לפעם הבאה מהצד הטכני:
    הגנה במרחק סטרייק אחד, גורמת לכך שאתה צריך לקנות הרבה מאד יחידות. הגנה במרחק שני סטרייקים למשל, דורשת ביטחונות כפולים, אבל מצד שני מורידה את כמות היחידות שאתה צריך, כך שהמכפלה נשארת פחות או יותר אותו הדבר.

אבל הגנה במרחק שני סטרייקים או יותר נותנת לך יותר גמישות במקרה שצריך להזיז רגל. נניח שמכרת 1080 וקנית 1100. אם אתה מזיז מ 1080 ל 1090, אתה לא צריך להזיז את ההגנה, אלא רק לקנות עוד הגנה. וזה גם מסדר לך שכמות הביטחונות לא תעלה באופן דרסטי. ואם חלק מהמימון מגיע מהזזת הפוט, אז אתה יכול לשפר את מצבך מבלי לשנות כמעט את ההשקעה.

כאשר הזזתי מ 1070 ל 1090 באופן הזה, כמות הביטחונות שהייתי צריך עלתה ב 15% בלבד. אצלך אם אתה מזיז את הרגל וצריך למשל להכפיל את הכמויות, גם הביטחונות יוכפלו.
    נקודה מאוד מעניינת. תודה.

אני שוב מזכיר, אני עדיין חדש בתחום וכל מה שכתבתי זה מהניסיון הקצר של החודשיים האחרונים.
    גם אני. אני חושב שיש לא מעט באתר, שנמצאים בתחילת הדרך, מנהלים שוקתות ומתלבטים לגבי הפעולות שיש לבצע. אני מאמין שאם האתר יקיים השתלמות ממוקדת (מפגש אחד) בנושא זה, זה יכול להועיל לאנשים רבים באתר.

אפי - מה דעתך?

[quote=אורחאן]
    ציטוט פורסם במקור על ידי "דמי כיס":2fzvz2gw
    הי

כיצד גידרת? ב-950 וב-960, בהתאם?[/quote:2fzvz2gw]

לא אני גידרתי במרחק 4 סטרייקים מהסיבה שכתבתי למטה. במקרה הזה לא פיצלתי גידורים. כל הגידורים שלי על 940. זה כי אני כבר מתכנן את האפשרות להזיז את כל ה 970 ל 980 בהמשך החודש. ויכול להיות שזו תהיה כבר התזוזה האחרונה. אבל לא סגור על זה.

[quote=אורחאן]
    בחודש שעבר הגענו ל-1056, שהתרסקו ל-1008 (4.5%). איך היית מנתח את הפקיעה הזו?[/quote:2fzvz2gw]

ה 1056 היה כמה ימים לפני הפקיעה. לא בפקיעה עצמה. חוץ מזה, כפי שלמדנו בקורס, שחקנים אוהבים להזיז את המדד לפני הפקיעה וממש ביום יומיים האחרונים להביא אותו ליעד. הכוונה של ה 4% זה כאשר כבר ממש מגיעים ליעד. ואני מעלה שוב את החשיבות של מפת הפוזיציות. במיוחד בתקופות עם מחזורים קטנים, השחקנים עושים בשוק מה שהם רוצים.

[quote=אורחאן]
    אקשה - למה להזיז את רגל הפוט ולהוציא כסף על סגירת הרגל? למה לא להוסיף רגל נוספת קרובה יותר?[/quote:2fzvz2gw]

אם אתה מוסיף רגל נוספת לרגל קיימת באותו צד, אתה צריך ביטחונות לשתי הרגליים. למה לבזבז ביטחונות על רגל שנתנה את כל המיץ שלה? אגב אתה יכול לסגור את המכירות. את הקניות אתה לא חייב לסגור. אני נשארתי תקוע עם P820 שרצו לקנות במחיר של שקל. כמובן שעם עמלה של 3 שקלים, לא כדאי. בסוף שמתי את זה למכירה ב 9-15 שקלים ליחידה, שזה מחיר מופקע לחלוטין לאופציה לא שווה אגורה. לקח שלושה ימים, בסוף זה נקנה לאט לאט. המסקנה העיקרית מכאן שלא צריך להתמהמה עם הזזת רגל.

זה די מעניין כמה הניסיון משחק תפקיד, אפילו בנושא פשוט לכאורה כמו כתיבה של שוקת. עוד מסקנות שיש לי כרגע:

- בתחילת חודש, עד נניח היום ה 20 לפני הפקיעה לכתוב רק שוקת מאד מאד רחבה. אפשר רחבה באופן כזה שאין צורך בגידור. הסיבה היא שכתיבות מאד רחוקות מהכסף נשחקות בכל מקרה, לא ממש חשוב מה עושה המדד באמצע. אפשר לראות למשל שקולים רחוקים לא עולים גם כשהמדד עולה. מזה אפשר לעשות כסף בטוח וקל בשבועיים הראשונים. אם מתפתים לעשות שוקת יותר צרה, יש סיכוי שיהיה צורך להזיז רגליים, שזה אפשרי אבל עדיף שלא.

-באזור היום ה 20 לפני הפקיעה, אפשר כבר לקבל תמונה טובה ממפת הפוזיציות. ואז אפשר לסגור את השוקת המאד רחבה, שכבר נתנה את הרווחים שלה, ולעשות שוקת ריאלית לפי מצב הפוזיציות. עם גידורים כמובן.

אלו הכללים שאני מתחיל לגבש לעצמי.

אם סוגרים את הרגל המופסדת וכותבים סטרייק אחד או יותר, האם ניתן לכתוב כך שתקבול לא מכסה את ההפסד (שים לב, לא אמרתי תקבול תמורת תקבול אלא תקבול תמורת הפסד)
    אם עדיין יש יתרה אפשר להרוויח מרגל הפוט בסטרייק אחד ולקרב אותה ע"מ לכסות את ההפסד של הקול

לא עד הסוף הבנתי מה התכוונת.

בכל אופן, התזוזה של רגל הקול, כאשר מתקרבים אליה, מתבצעת כאשר הערך שלה עלה. מצד שני, ערך רגל הפוט הרחוקה ירד. זאת אומרת שהרווח מהזזת הרגל הרחוקה קטן משמעותית מההפסד מהזזת הרגל הקרובה.

ככל שמקרבים לקצה, נניח לצורך הדיון לקצה העליון - של הקול, ככה היחס בין הצדדים הולך ועולה. מה שאומר שאם תרצה לממן את תזוזת הקול בסטרייק אחד, על ידי הזזת הפוט, תצטרך להזיז את הפוט מספר רב של סטרייקים.

זה יכול לממן חלק מעלות ההזזה. חלק אחר צריך לממן ע"י העלאת הכמויות. אפשר להמחיש זאת עם מספרים כדוגמא:

נניח שנמצאים במרחק סימטרי משתי הרגליים. במקרה כזה, העלויות בשני הצדדים זהות בקרוב. לצורך הדיון, נניח שהן 300 ש"ח לצד. נניח שהתקרבנו לצד של הקול. מחיר הקול עלה ב 50%, ומחיר הפוט ירד ב 50%. יחס המחירים עכשיו הוא 450 ש"ח בצד של הקול ו 150 ש"ח בצד של הפוט. הזזה לסטרייק הבא בצד של הקול מוריד את המחיר. לצורך הדיון, נניח שהסטרייק הבא הוא 300 ש"ח, שזה סביר. זו ירידה של 33% לסטרייק. שוב, זה לא מדוייק, אבל מספיק כדי לקבל תחושה. עליה של סטרייק אחד בצד של הפוט נותנת נניח גם 33% שזה 50 ש"ח. יש הפרש של 100 ש"ח לרעתנו. כל המספרים כאן זה בניפנופי ידיים. אבל זה מספיק בשביל התחושה.

יופי של שאלות ויופי של תשובות
    אני נהניתי.
    תודה
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

היי חברים

מבינה את ההתלבטויות שלכם
    תענוג לראות את סיעור המוחין

נבדוק מה אפשר לעשות כדי לתת
    מענה לבקשתכם

בהצלחה

יש לי נתוני אמת, אני אתן דוגמה מוחשית

לא עד הסוף הבנתי מה התכוונת.

בכל אופן, התזוזה של רגל הקול, כאשר מתקרבים אליה, מתבצעת כאשר הערך שלה עלה. מצד שני, ערך רגל הפוט הרחוקה ירד. זאת אומרת שהרווח מהזזת הרגל הרחוקה קטן משמעותית מההפסד מהזזת הרגל הקרובה.

ככל שמקרבים לקצה, נניח לצורך הדיון לקצה העליון - של הקול, ככה היחס בין הצדדים הולך ועולה. מה שאומר שאם תרצה לממן את תזוזת הקול בסטרייק אחד, על ידי הזזת הפוט, תצטרך להזיז את הפוט מספר רב של סטרייקים.

זה יכול לממן חלק מעלות ההזזה. חלק אחר צריך לממן ע"י העלאת הכמויות. אפשר להמחיש זאת עם מספרים כדוגמא:

נניח שנמצאים במרחק סימטרי משתי הרגליים. במקרה כזה, העלויות בשני הצדדים זהות בקרוב. לצורך הדיון, נניח שהן 300 ש"ח לצד. נניח שהתקרבנו לצד של הקול. מחיר הקול עלה ב 50%, ומחיר הפוט ירד ב 50%. יחס המחירים עכשיו הוא 450 ש"ח בצד של הקול ו 150 ש"ח בצד של הפוט. הזזה לסטרייק הבא בצד של הקול מוריד את המחיר. לצורך הדיון, נניח שהסטרייק הבא הוא 300 ש"ח, שזה סביר. זו ירידה של 33% לסטרייק. שוב, זה לא מדוייק, אבל מספיק כדי לקבל תחושה. עליה של סטרייק אחד בצד של הפוט נותנת נניח גם 33% שזה 50 ש"ח. יש הפרש של 100 ש"ח לרעתנו. כל המספרים כאן זה בניפנופי ידיים. אבל זה מספיק בשביל התחושה.
    ראשית ברצוני לציין כי נהנתי לקרוא דיון זה והוא עשה לי קצת סדר בראש.

דמי כיס שמתי לב כי התנודה של הקולים והפוטים אינה סימטרית בהכרח.

זאת אומרת שהיום שמתי לב במהלך המסחר שהפוטים ירדו כפול ממה שהקולים המקבלים עלו.

ואז יש קושי במימון הזזת הרגלים.

הלא כך?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות