לירן ורון,

המון תודות על המידע וההבחנות שנתתם,

רעיון צמוד הקרקע נראה בעיני הכי פחות בעייתי מכיוון שהסיכוי להתנגדות פעילה של שכנים הוא הנמוך ביותר, וכמובן שרון ציין פתרון מעניין שבו יש להתמקד באותם נכסים שניתן חוקית לפצל.

הבעיה כפי שאני רואה אותה היא: צמודי קרקע באזורי ביקוש (עם סיכון נמוך) עלותם לרוב גבוהה ז"א שהתשואה ההתחלתית נמוכה יחסית וגם לאחר חלוקה עדיין התשואה לא כל כך אטרקטיבית (מה עוד שמתעסקים עם מימון בסכומים גבוהים יותר שמהווה מגבלה מסויימת), מנגד אותן דירות מאושרות לחלוקה כבר מגלמות במחירן לפחות חלק מהפוטנציאל, עוד לפני שהתחלת בתהליך המייגע של אישורים ותוכניות והסכמת שכנים (לפעמים יש שניים שלושה "עקשנים" שגורמים לך לשרוף זמן ואנרגיות לשווא).

הכיוון שלי הוא יותר למצוא את הדרך של "כמעט חלוקה" כזו שאין בה עבירה על אף חוק כדי שאף אחד לא יוכל לנעוץ בי את שיניו.
משהו כמו - לבחון היטב את המאפיינים של דירה אגפית וכיצד הם שונים מדירה מחולקת, ואז לקחת את המאפיינים של דירה אגפית עד הקצה שאפשר ומבלי להפוך אותה למחולקת.

סתם רעיון שממחיש את הכיוון שלי: דירה שבה יש שני חדרים נפרדים, לכל אחד צמודים מקלחת ושירותים (בסגנון מקלחת ושירותים של יחידת הורים) אבל ישנו רק מטבח אחד (לא מפוצל) בצורת "גב לגב" עם כיור כפול בצד אחד ומקרר SBS בצד השני, או במקום שני דוד"ש (מראה על חלוקה בפועל) להשתמש בשלושה "מחממי מים בין רגע" לכל כיור צמוד אחד כזה, אולי לא נוח אבל סביר שהשוכרים יסתדרו עם מעט אילוצים ועדיין יוכלו לממש את הפרטיות שלהם.

האם ישנן פסיקות בעניין דירות אגפיות שאוכל למצוא ע"מ לקבל כיוונים, רעיונות ?

תודה מראש