שלום ,
האם הגיוני שישראמקו עלתה 250% ואילו חברת נובל שקשורה לקידוח עלתה רק 5 %
האם יש פה הזדמנות ?
שלום ,
האם הגיוני שישראמקו עלתה 250% ואילו חברת נובל שקשורה לקידוח עלתה רק 5 %
האם יש פה הזדמנות ?
אני מושקע בחברת נובל,לדעתי:אין שום הזדמנות!...ואסביר:ראה נא את ההבדל בשווי החברות.נובל היא חברת ענק!!...אין מה להשוות בין 2 החברות בכלל!.העליות שהיו במניית ישראמקו שוות ערך לעליית ה-5% בנובל.בלי שום קשר:מניית ישראמקו הורצה!!...המחיר שלה לא תואם בכלל ,גם אחריי גילויי הגז.אצל האמריקאים זה לא קיים כל השחיתות שקיימת פה(חוץ ממניות הפינק שיט כמובן)...חברת נובל הוציאה הודעה מסודרת על גילויי שדה הגז,וזה בכלל לא הזיז לאמריקאים,כי גילויו בהתאם לשווי החברה,לא מרשים במיוחד את האמריקאים.
yar55 אני לא שותף לדעתך שהשווי של ישראמקו לא תואם
המחיר שלה משקף את שווי כמות הגז המינימלית שדווחה + שווי המזומנים בחברה +
הציפיה לדיווח על כמות גז גדולה יותר והאפשרות לגילוי גז בקידוח הבא "דלית".
אם יצא דיווח על כמות גז גדולה יותר פי 2 עד פי 4 המניה עתידה לעלות עוד.
לטעמי כשמדובר במניה שנסחרת במחזורים כה גדולים
אפשר לומר ששווי המניה מגלם ציפיות שעדיין לא התממשו
אבל שהמניה הורצה זה כבר מוגזם והדיבורים על שחיתות כבר בכלל לא במקום.
באופן אישי אני ממשיך להחזיק במניה כיוון שאני מאמין שקיים גז בכמות גדולה מזו שדווחה והמניה עשויה להגיע ל 90 עד סוף השנה.
כרגע קיים סיכון במניה שאין לי את הנתונים והנסיון לכמת אותו ולחשב סיכוי/סיכון.
לדעתי לונג צודק!
אי אפשר לטעון להרצה במניה שנסחרת במחזורים כל כך גבוהים. אבל אם ההודעה שצפויה לצאת בשעות/ימים הקרובים לא תהיה חיובית יותר מקודמותיה (כמויות גז גדולות מהחזוי או אפשרות גבוהה לשדות גז נוספים) לישראמקו צפויה נחיתה קשה! שדה הגז שנמצא מגלם מחזור של מקסימום 30.
בלי להיכנס לשאלת המחיר שהיא שאלה ספקולטיבית לחלוטין (אם לא יהיו הפתעות אני חוזר
שוב כי המחיר 29 מגלם את שווי הגילוי) יש הגיון בדבר בגלל מספר סיבות ביניהן אחוז האחזקה,
כלל עסקי החברה ועוד סיבות נוספות. מעבר לזה כמובן שיש את אופי המשקיע הישראלי הנוטה
לאופוריה חסרת גבולות שגם היא תרמה לנסיקה.