x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: שורט יתר

שורט יתר

שלום,
    ראיתי שכתבת לי שכדאי להיפטר ממנו.
    אם אפשר לשאול למה?
    בכ"ז קניתי בהמלצתך, לא מכרתי ברווח וכרגע מופסדת כ- 3 אחוזים, והכוונה שלי לא היתה למכור בהפסד. אבל מה שאני רואה שמדד היתר כן עולה בעוד שמדד המעוף נשאר פחות או יותר אותו דבר כבר חודשיים?
    לגבי תל בונד 40- קניתי לפני המפולת בספטמבר האחרון. בתקופה הגרועה שלו היה לי הפסד של כ- 30 אחוזים. כרגע מופסדת "רק" 15 אחוזים. לדעתך כדאי להוסיף?
    בכל זאת אגחי התל בונד למינהם תיקנו יפה ולא מעוניינת להגדיל הפסד.

Re: שורט יתר

שלום נעמה - המשוואה היא פשוטה: הסיכוי לעליות בתל-בונד 40 בשלב זה עולה על הסיכוי לירידות ביתר.
    זה לא אומר שהשורט יתר הוא קניה רעה אלא שפשוט אפשר לעשות עם הכסף טוב יותר.
    הפסד של 3% הוא נסבל (רשמת לי בפרטי את הסכום בשקלים ולכן הסכום ההתחלתי בו מלכתחילה היה מאוד נמוך).
    מה שקורה ביתר הוא מצב מאוד מעניין - המחזור במעוף דליל, בת"א 75 עלוב וביתר כמעט ולא קיים.
    כתוצאה מכך דלילות המסחר מובילה למצב בו כל קניה משפיעה בצורה ניכרת ומעלה את המדד. המצב ההפוך היה מתקבל
    על הדעת ומתבקש אלא שמדובר במדד שספג את הירידה החדה ביותר, ולכן כל מי שרצה למכור מניות ממדד זה כבר עשה זאת.
    זה לא אומר שהוא סיים לרדת אלא שלהערכתי הוא ירד פחות מהמדדים המקבילים, ולכן יש צורך לשנות. אם תחליטי בכל זאת
    להישאר אז השינוי מיתר 50 ליתר 1000 דוקא משחק לטובתך, ובכל מקרה לא תראי פגיעה דרמטית כמו בבנקים או ב 75.
    על מנת לומר לך אם להגדיל פוזיציה על תל בונד 40 אני צריך לדעת מה האחוז שלו מכלל התיק.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות