היי
אני לא מומחה ומחשבות רכישה עברו במוחי בזמן האחרון (2-3 שבועות אחורה) אך נמעתי מלרכוש את התעודות הרלבנטיות של קסם או פריזמה מהסיבה הפשוטה שמבט על מדד שוק המניות הברזילאי אז הראה לי רמת מחירים קרובה לשיא כל הזמנים(5% מהשיא) אך כל זמן שרמה זאת לא נפרצת ובמקביל מדברים על גל מימושים או שינוי מגמה הצפוי בקרוב בשווקים הראשיים העלול גם להשפיע על מימושים וירידות בשוק זה למרות שכלכלית הצפי לברזיל הוא ורוד לשנים הקרובות נראה לי שברמת המחיר הנוכחית והעליות הנאות שמדד זה ידע בשנה האחרונה כיום הסיכון גדל על הסיכוי,הלא ידוע רב על הגלוי באשר למגמת השווקים בתקופה הקרובה ועל כן נראה לי שתהיינה נקודות כניסה טובות יותר לטווח הבינוני והרחוק ומוטב לסמן ולעקוב ולחכות למחירים טובים יותר לכניסה מהרמה הנוכחית.
לדעתי שחיקה ומימוש לטווח הקרוב נראים יותר סבירים מהמשך העליות שם,רק במידה והמדד יפרוץ את רמת השיא הקודם אשקול כניסה בתקוה להמשך מומנטום ואופוריה לרמת שיא חדשה,עד אז וכל זמן שלא הגענו לשם ברמת המחירים הנוכחית ומצב שווקים אחרים שעלול להשפיע גם על השוק כאן שעלה יפה כפי שנימקתי יושב על הגדר וממתין לעיתוי ורמת מחיר נמוכה יותר ואטרקטיבית או לחילופין פריצה של שיא השיאים שלא נראית לי סבירה כעת בטווח הקצר.
כלכלית נראות לי תעודות עם פוטנציאל אך גל העליות לאורך השנה האחרונה העלה את הסיכון על הסיכוי לטווח הקצר ויש לשקלל גם מגמות בשווקים אחרים שישפיעו בעקיפין שכן השוק הנ"ל יכול להציג תשואה עדיפה מול שווקים אחרים ועדיין בטוווח הקרוב כמו שווקים אחרים לתת תשואה שלילית במצטבר ברמת הכניסה הנוכחית.
קישור לגרף ניתן למצוא ביאהו עם תקופות הצגה משתנות הממחישות שהשוק עצבני לאחרונה מתנודות חדות לשני הכיוונים ברמת מחיר הנוכחית ומראות סבירות גבוהה יותר להמשך
מימושים ברמה הנוכחית בטווח הקרוב ואולי אפילו שינוי מגמה לטווח הקרוב.
![]()