שלום,
מה משמעות ההסדר שלאפריקה לגבי המניה?
היא תעלה? תנסוק למעלה? או שתהיה ירידה בגלל שנותנים לבעלי הא"גח מניות?
זה מדלל? מה ההשלכות?
נשמח לסקירה של שחקן הגאון....
שלום,
מה משמעות ההסדר שלאפריקה לגבי המניה?
היא תעלה? תנסוק למעלה? או שתהיה ירידה בגלל שנותנים לבעלי הא"גח מניות?
זה מדלל? מה ההשלכות?
נשמח לסקירה של שחקן הגאון....
להערכתי יש מספר גורמים שישפיעו - שווי החברה (כנראה 2 מיליארד לעומת שווי שוק של 2.8 מיליארד) ודילול בעלי המניות - אלה צריכים להוריד את המניה. מצד שני - שמועות על מכירת בניין הטיימס (שיגדיל את ההון העצמי בכ-1.5 מיליארד ש"ח), שיפור ביחסים הפיננסים (המרת חוב בהון עצמי) ואלמנטים פסיכולוגיים של יציאה לדרך חדשה, כל אלה יתמכו במניה.
להערכתי, עלייה לצורך ירידה
מישהו מבין מה אומר ההסדר ?
מה יקרה בעתיד ...
האם האג"חים יומרו מיידית ביום א הקרוב ???
האם ההסכם הזה נחשב מספיק טוב לאג"ח ? האם זה יגרום לעלייה במחיר האג"ח כבר ביום א ?
נניח שהאגחים יזנקו (הרי מובטח החוב) , האם שווה למכור ?
מה שווי החברה (אפריקה) לפי הסדר זה ? (לא מדבר על 2 מיליארד כפי שמצוין , אלא על ניתוח חשבונאי ) .
ומה שווי ריאלי של האג"חים ?
אני מאוד מתלבט אם להשאר שם או לא ,
אחד הדברים שחוזרים על עצמם אצלי ,
ששניה לפני הזינוק הגדול אני נוטש את ההשקעה .
chiko
כמה שאלות????
כל ההסדר צריך לקבל את אישור בעלי האג"ח, אח"כ את הסכמת הבנקים, אח"כ את אישור של בימ"ש. בקיצור התהליך לא קצר.
אולם, היות ויש כיוון האג"ח אמורים לגלם בתוכם את ההסכם שמתגבש. ככל שיאושרו יותר שלבים, כך יעלו מחירי האג"ח.
המלצתי לא למכור. המחיר יכול להגיע בקלות ל 70 ואולי גם ל 80 .
בכל מקרה , אם אתה נוטש, אז לפחות תודיע- כך נדע בוודאות שעומד להיות זינוק![]()
הדרך לאישור הסדר החובבאפריקה ישראל עוד ארוכה
המכשולים: אישור של בנקהפועלים, הנושה הגדול ביותר של לב לבייב; לאחר מכן נדרש רוב של 75% בהצבעה של מחזיקי האג"ח בכל סדרה וסדרה ולאחר מכן אישור של בית המשפט
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 97&fid=585
נו , אז מה אם זה יקח עוד זמן?
ממתי הבורסה מחכה שמשהו יקרה???
חבר'ה זה יתחיל להיות מגולם כבר מיום א', גם אם לא ב 100% , מכיוון שזוהי התפתחות חיובית.
לדעתי זה ישפיע על עוד חברות נדל"ן ואגחיה"ם , כמובן בכפוף להודעות נוספות שייצאו חיוביות
או שליליות.
שבת שלום
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
תכלס מה זה אומר עם המניות שלי.
1.האם הכמות שיש לי תשאר אותו הדבר גם אחרי ההסדר?
2.הודע על תשובה ברורה ומה לעשות בהמשך?
לו רק יכולתי לבצע שורט עלאפריקה , הייתי עושה זאת מבלי למצמץ .
הסיבות :
1 - דילול אחזקות הציבור מ25% ל14% , זה כבר 40% .
2 - הצפה מאסיבית של מניות בידי המוסדיים לאחר שיקבלו אותן בתמורה להמרת האגחים . המוסדיים לא יחזיקו את מניותאפריקה וזה בודאות .
3- קנה בשמועות ומכור בחדשות יפעל גם עלאפריקה.
האגחים דוקא צפויים לטוס ביום ראשון , אף על פי שגם מהם הייתי מציע להתרחק , מכיוון שיכולת החזר החוב עדיין מושפעת משווי הנכסים שלאפריקה , והם עוד בהחלט יכולים לרדת .
צריך להבין שאפריקה מכרה כמעט את כל הנכסים הטובים שלה , ומה שנשאר לה כרגע זה לרוב פרוייקטים קפואים ברוסיה ובארה"ב . הקופה של החברה תמשיך להתרוקן ואי הודאות תמשיך לשרור בחברה .