מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר עניין הזכויותבקמהדע ואיך מממשים אותן?
כמו כן, למי שמכיר את המניה- אני מחזיק כמות די קטנה לטווח ארוך, כרגע ברווח קטן, האם כדאי לממש את הזכויות?
תודה
מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר עניין הזכויותבקמהדע ואיך מממשים אותן?
כמו כן, למי שמכיר את המניה- אני מחזיק כמות די קטנה לטווח ארוך, כרגע ברווח קטן, האם כדאי לממש את הזכויות?
תודה
הי,
על כל 13 מניות יש לך זכות אחת (עליה אתה מוסיף 20 ש"ח) ואופציה אחת.
אתה צריך להחליט אם אתה בוחר לממש זכותך - עד ה-3 בנובמבר אן לסחור בזכות ב-4 בנובמבר (עליה לא ידוע מה המחיר).
בכל אופן יש להודיע לבנק/לגוף המנהל על החלטתך.
אני בוחרת לרכוש את הזכות.
בהצלחה.
ריקי
R
תודה, ריקי.
לא הבנתי.
אם יש לי 20 זכויות ואני רוצה לממש. כמה זה יעלה לי (כרגע מחיר המניה הוא 27) והאם אני מקבל גם אופציה על כל מניה (לפי מה שהבנתי מההסבר)
תודה
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
מצטרף לאי בהירות
על כל 13 מניות מקבלים זכות אחת .
זכות זו ניתנת לרכישה בסך של 20 (פחות משווי המנייה כמובן).
ביחד עם הזכות מקבלים אופציה אחת.
ריקי
R
כוונתי היא שהזכות ניתנת להמרה למנייה תמורת 20 ש"ח.
במידה ולא מעוניינים להמיר, ניתן לסחור בזכות בשוק - ואז שם יקבע המחיר (יום מסוים למסחר בזכות נדמה לי 5/11 או 4/11 ).
R
רגע, אז אם אני מנצל את היחידות שיש לי כזכויות ומשלם עבורן, אני מקבל אופציות (אפ3 של החברה) ויכול להשאיר את זה ככה מיום המסחר בזכויות- האם אני צודק עד כאן?
לדוגמא: אם אני מנצל 5 יחידות בערך של 20 ש' כל אחת, אני משלם עבורן 100 שקלים, במקום לשלם ביום רגיל יותר ובנוסף, אני מקבל אותה כמות של אופציות, כלומר 5 יחידות מהאופציות הללו (אפ3). ביום המסחר בזכויות, אני לא צריך לרכוש משהו מהשניים שוב או לנצל משהו מהם, נכון?
אנסה שוב להסביר-
אם קיבלת זכות, משמע אתה מחזיק ב-13 מניות.(כל 13 מניות =זכות אחת)
כדי לממש למנייה - תוסיף 20 ש"ח (שזה מחיר מופחת כי המנייה עולה יותר).
אם אתה לא רוצה מנייה - תמכור את זכותך ביום המסחר המתאים.
לצד הזכות, קיבלת גם אופציה אחת.
הפעם זה ברור (דיר בלק..... )
ריקי
R
ברור ברור..וזה מה שאמרתי, לא?