לפני שבועיים הצטרפתי לטרייד 1. בשלב זה, עדיין מוקדם לתת ביקורת טובה או רעה על התוכנה. היו קצת נפילות בשרתים, אבל לדבריהם זו הייתה בעיה שהם פתרו, ואין לי טווח זמן מספיק כדי להביע דעה על עניין זה. אך בכל זאת, עליתי על מספר מוקשים בתוכנה עצמה, ואני רוצה לשתף את שאר חברי האתר, כדי שלא יעלו עליהם, שכן יש להם משמעויות כלכליות.
לקחתי את התוכנה עם מרכז אסטרטגיות ואופציות מתקדמות, וכן Streaming של נגזרים. אז להלן כמה טיפים:
1) בביצוע של אסטרטגיה דרך מרכז האסטרטגיה, ניתן לבנות סימולציה, ואחר כך להפוך את הסימולציה להוראות. לחדשים, לפני שאתם מבצעים אסטרטגיה, תוודאו שבבנק פתחו לכם אפשרויות כתיבה. שכן אם לא, יתבצעו רק הקניות ויכולה להווצר חצי אסטרטגיה. לא נעים.
2) אין אופציה של סגירת אסטרטגיה בלחיצת כפתור. צריך לדוג את כל מרכיבי האסטרטגיה באופן ידני, עם סימן הפוך לפוזיציה הקיימת, ואז לבצע. יש במערכת באג, שכאשר הופכים סימולציה להוראות, המערכת יכולה לרשום שערים לא חוקיים. למשל שער של 1683 לאופציה, כאשר מותרות רק כפולות של 10. כך שאחרי שיוצרים את ההוראות, צריך לעבור עם העין, ולתקן שערים לא חוקיים. מה שקרה לי זה שנשלחו הוראות לא חוקיות, ומחשב הבורסה דחה אותן. ואז הכנסתי את ההוראות שוב ידנית. בנתיים, למרות שנדחו גם ההוראות הלא חוקיות התקבלו וגם הידניות. בקיצור, יצא בלאגן, שמשמעו כמובן היה הפסד כספי. אז שימו לב. לפני ששולחים את ההוראות ממרכז האסטרטגיה, חייבים לעבור עליהם ולראות שהכל בסדר. הוראה שנדחתה, יש לבטל באופן יזום על מנת לוודא שלא תתבצע למרות שנדחתה.
המשמעות כמובן, הפסד זמן כשרוצים לעשות משהו מהיר. אז לקחת את זה בחשבון.
3) סיבה נוספת לעבור על ההוראות באופן ידני, היא הבעיה הבאה: מרכז האסטרטגיה מייצר הוראות לפי שער שוק עם הגבלה מסוג LMT. כל עוד השוק יציב בזמן שליחת האסטרטגיה, אין בעיה. ההוראות מתבצעות זו אחרי זו והאסטרטגיה נקלטת. הבעיה היא ביצוע בזמן שיש תנודות או שהשוק זז בכיוון כלשהו. ביצוע חלקי משמעותו למעשה קניה חשופה של אופציות, שפוטנציאל ההפסד שבה גבוה מאד. הדבר חמור הרבה יותר כאשר רוצים לעשות הזזת רגל במצב שיש תנודתיות. במקרה כזה, אנו הרי מעונינים שפעולת הקניה והמכירה יתבצעו ביחד. פחות חשוב לנו השער הנקודתי שבה הפעולה תתבצע. אם נאשר את ההוראות של מרכז האסטרטגיה כפי שהן בשוק שזז לכיוון מסויים, הרי שרק פעולה אחת תתבצע. השניה לא תתפוס. המשמעות המיידית של זה היא אופציות חשופות בדיוק בכיוון שגורם להפסד. דיברתי עם טרייד 1 על כך, והם ממליצים לשנות ידנית את הלימיטים, ללימיטים עמוקים שיתפסו. לדבריהם, הפעולה עצמה תתבצע במחיר הכי טוב גם עם הלימיט עמוק בפנים. עדיין לא ניסיתי. אי מקווה שזה כך. כי אם לא, המשמעות היא שמותר לעשות תיקוני אסטרטגיה רק כאשר השוק עומד. וזו בעיה לא קטנה.
4) לאחר פעולה כלשהי של קניה ומכירה של אופציות, מרכז האסטרטגיה לא תמיד מתעדכן כמו שצריך בפעולה שבוצעה, ויכולים להיווצר גראפים מבהילים מאד. לא להיבהל. פשוט לסגור את מרכז האסטרטגיה ולפתוח אותו שוב.
5) המדדים עצמם מתעדכנים ברזולוציה של פעם בחצי דקה. צריך להיות מודע לכך.
6) ההבדל בין אופציית ה Streaming למודולי הבסיס הוא המצאותו של כפתור Refresh שיש ללחוץ עליו כשיש את חבילת הבסיס בלבד. אפשר להסתדר בלי Streaming. מצד שני, אם מבצעים אסטרטגיות, אפשר מהר מאד להגיע למצב שנותן את החבילה הזו ללא תשלום. למדדים מתבצע Streaming גם בחבילת הבסיס.
7) בחלונות הרגילים של הניירות השונים, ראיתי שאפשר לראות רק גרף יומי. חסר לי מאד האפשרות שיש באתרלאומי למשל, שבלחיצת כפתור קלה אני רואה גרף שבועי, חודשי והלאה. בטרייד 1 ראיתי שלצורך זה צריך לפתוח את חלון הניתוח הטכני, להכניס שם את מספר נייר הערך ולראות את הנתונים. זה תהליך קצת מסורבל. מצד שני יש אפשרות נוחה לעשות Zoom לאזור ספציפי שזה נחמד. גם כאן, חבל שאת ה Zoom אפשר לבצע רק על הגרף ולא על המחזורים. כך שאם לאיזה נייר היה פיתאום מחזור גדול באופן יוצא דופן (למשל בפתיחה), אחר כך כל שאר הקווים נראים קטנים מאד ואי אפשר להבחין בהבדלים.
למזלי, מה שעשיתי בהתחלה (ואני ממליץ כך לכולם), זה שיחקתי בסכומים קטנים. עם אופציות בודדות. רק כשאני אסמוך יותר על המערכת, אשחק בתקציב גדול יותר.
אז עד כאן חוויות ראשוניות. חשוב לי לציין, אני לא מתיימר להיות מומחה בתוכנה. יש לי אותה רק שבועיים. אלו החוויות שלי. ומכיוון שבעיות תיפעול הפכו לי רווח להפסד, אני מעוניין לשתף את כולם, על מנת שלא ידרכו על אותם מוקשים.