שלום שחקן,
ראיתי כמה פעמים בתשובות שלך שאתה ממליץ להתרחק מתעודות הסל הממונפות כיוון שהן שוחקות את הכסף.
אודה לך אם תוכל להסביר ולפרט את העניין.
תודה רבה
שלום שחקן,
ראיתי כמה פעמים בתשובות שלך שאתה ממליץ להתרחק מתעודות הסל הממונפות כיוון שהן שוחקות את הכסף.
אודה לך אם תוכל להסביר ולפרט את העניין.
תודה רבה
יש כאן הסבר:
viewtopic.php?f=52&t=3210
קראתי את תשובתך בלינק המצורף.
אבל התופעה שתיארת תקרה גם בתעודת סל לא ממונפת.
אם נשתמש בדוגמא שלך כשהשינוי היחיד יהיה שתעודת הסל תהיה לא ממונפת נקבל שביום הראשון, כאשר מדד עלה ב5% התעודה ירדה ב5% (ל-152) וכשהמדד תיקן ביום השני ב4.76% גם התעודה תעלה ב4.76% (ל-159.23) ולא ל160.
אז נכון שכאן ההפרש הוא פחות קריטי אבל זה בדיוק מה שנותן המינוף.
בנוסף,
אם יש לי 100K פנויים להשקעה ואני רוצה להשקיע אותם בשורט מדד.
אפשרות אחת היא להשקיע את כל הכסף בשורט מדד לא ממונף.
אפשרות שניה היא להשקיע רק 50K בשורט ממונף פי שתיים ואת היתר (50K) לשים בריבית בטוחה. אם המדד עולה באחוז תעודת הסל תעלה ב2% ואני אקבל 1000 שח שהם בדיוק הסכום שהייתי מרוויח באפשרות א'(אחוז מ100K) אבל באפשרות ב' אני מקבל גם את הריבית הבטוחה.
תעודת שורט רגילה לא עובדת באופן כזה. בתעודת שורט רגילה אין הבטחה שעל כל עליה של X אחוזים במדד הבסיס יש ירידה של X אחוזים בתעודה.
אם תשים לב, לרוב תעודות השורט מתלווה מספר. למשל, תכלית שורט ת"א 25 (1700). הנוסחה לחישוב ערך התעודה הוא:
(מחיר מדד ת"א 25 - 1700)
יש גם עניין של ריבית שמקבלים, אבל נעזוב את זה.
לפי הנוסחא הזו, ניתן לראות שאם מדד זז וחוזר לאותה נקודה, גם ערך תעודת השורט חוזר לאותה נקודה. אפשר גם לראות שככל שהמדד עולה, וערך התעודה יורד, ככה נוצר מינוף טבעי יותר ויותר גדול. מכאן ניתן לראות שיש הבדלים בין תעודות השורט השונות המלוות מדד ספציפי, ולא כולן מנהגות באותה דרך.
מכיוון שלא רוצים להגיע למצב שתעודת שורט זזה באחוזים עצומים עם כל תזוזה קטנה של מדד הבסיס, במקרה שהמדד קרוב ל 1700 בדוגמא שלנו, יש מנגנון פידיון כפוי, הפודה את ערך התעודה מעל ערך מסויים. בדוגמא הזו זה 1360 נקודות.
לגבי מה שכתבת על ה 50k, חשוב שתדע איך התעודות הממונפות (או יותר נכון המורכבות) עובדות. כדי לתת את אופציית ה"כפול", מנפיק התעודה לוקח הלוואה על הסכום שאתה מכניס. אם אתה מכניס 50K אז מנפיק התעודה לוקח הלוואה של 50K וככה הוא יכול לייצר את התעודה עם היחס הכפול. אבל הלוואה זו אינה בחינם ובנוסחה של התעודה נכנס עניין הריבית לתשואה. כך שבדוגמא שלך אתה אמנם מקבל ריבית על ה 50K ששמת בצד, אבל משלם ריבית בתוך הנוסחה של התעודה. אז לא הרווחת כלום.
נשאלת השאלה אם כן למה צריך את התעודות הממונפות. התשובה היא שזה נותן לך אפשרות חשיפה גדולה כאילו לקחת הלוואה, אבלל ללא הצורך לקחת הלוואהבאמת, שזה תהליך לא נוח.
דמי כיס,
תודה רבה לימדת אותי המון בתשובה הזאת.
אודה לך אם תוכל בבקשה בבקשה להרחיב בנושא הפדיון הכפוי אותו לא הבנתי כ"כ.
בוא ניקח את הדוגמא של התעודה שנתתי קודם.
ובוא נניח שהיו עליות רציניות, והמדד היום הוא 1600. לכן, על פי הנוסחא שלמעלה, ערך התעודה הוא 100 (שוב, בהתעלם מריביות).
מתחיל יום המסחר, ומדד המעוף עולה באחוז ל 1616.
מכאן, שמחיר התעודה יורד ל 84. זאת אומרת מפסיד 16% (!) - מנוף של פי 16.
זה מנוף עצום, בלתי הגיוני ולא רצוי. הבורסה באה ואומרת, שלתעודה מסוג זה אין זכות להתקיים כי זו תעודה ספקולטיבית לחלוטין.
לכן, על מנת להגן על המשקיעים, קובעים שער מסויים של מדד הבסיס, שכאשר עוברים אותו, מתבצע פידיון כפוי. במקרה שלנו השער לפדיון כפוי הוא 1360 נקודות. שזה נותן מנוף מקסימלי של פי 4.
אם המשקיע מתעקש להמשיך להשקיע בשורט (למרות שמי שמגיע לנקודת הפידיון הכפוי הפסיד לא מעט), הרי שהוא יכול לקנות תעודה אחרת עם נקודת מוצא יותר גבוהה.
הבנתי.
תודה רבה על ההסבר הבהיר.
ערב טוב .
תודה על ההסבר המעמיק.
אני סוחר בחוזים עתידים.
האם זה אותו מינוף שהזכרת?
ומה דעתך על מינוף בחוזים עתידים.,למשל נפט.
מני
אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים,,,