היי רונן,
כתבתי ניתוח מפורט על הנייר והוא נמחק, אז אני אכתוב עכשיו בראשי פרקים.
אגרות חוב מובנות זה ייצור כזה:
הריבית מותנת במספר תנאים כלכליים.
הקרן מובטחת בדירוג אגח גבוהה מאוד.
התשקיף מסביר בדיוק במה הנייר משקיע ולמה בתנאים הכלכליים שהוא מפרט הוא ירוויח מספיק מלתת לך את הריבית ומפרט את הסיכונים וכו. ובכלל מבחינת קבלת הקרן זה נחשב מכשיר השקעה מאוד בטוח.
למרות זאת כפי שניתן לראות מהגרף התנודתיות במחיר גבוהה למדי ומשקפת את העובדה שהריבית אינה מובטחת אלה מותנת בתנאים כללכיים.
ומכיוון שהראייה של 'מה שהיה הוא שיהיה' נפוצה למדי, תגלה שבדרך אגרות חוב מובנות אטרקטיביות לקנייה דווקא מתי שהתנאים המפורטים לא מתקיימים.
במקרה שלנו יש שני תנאים:
1. שער דולר גבוהה מ 3.83 - שאינו מתקיים היום.
2. תנאי כלשהו על SWAP שמשוטטות באינטרנט מגן עליהם ממצב שריבית גבוהה צונחת במהירות. (לא רלוונטי לשנים הקרובות.)
האגרת נסחרת במחיר של 63 אגורות לערך,
תפדה עוד קצת פחות מ 10 שנים במחיר של 100 אגורות.
ואם יש לך סבלנות יש לך הזדמנות במקרה הגרוע להרוויח ב 10 השנים הקרובות 5.8 אחוזי תשואה שנתית כמעט בלי סיכון. (סיכון זהה לקניית אגרות חוב של בנק מדורג היטב.)
ובמידה והריבית תשולם: הריבית המובטחת היא תלבור ל 3 חודשים + מרווח של 4.5 אחוז.
מבחינת סיכויי בכל מקרה, במקרה טוב בו הדולר יתבסס מעל 3.83 צפה לעשרות אחוזים של רווחי הון.
ההמלצה שלי (ונאה דורש נאה מקיים אני קונה בעצמי למען הגילוי הנאות- אבל אצלי זה כסף שמיועד ל40 שנות השקעה בבורסה, אז לחכות עשור זה סביר מבחינתי ותחליט מה מבחינתך.)
זה לקנות במחיר כזה, שכן 5.8 אחוזי ריבית שנתי מבלי לקחת סיכון רציני זו מציאה,
ובמידה והדולר יתחזק ויתבסס ברמה שמעניקה תשלום ריבית, למכור את הנייר ברווח הון יפה.
התשואה השנתית לא תצדיק את הסיכון של הפסדי הון על הנייר, כתוצאה מירידת הדולר.)
אציין שיש לי ניסיון מאוד רווחי עם אגרות חוב מובנות עד כה.