x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: בניית תיק

בניית תיק

לשחקן ולפורום בוקר טוב

אני מעוניין לטייב את תיק ההשקעות שלי. התיק ברובו מורכב כרגע מקרנות נאמנות שרובן הן קרנות כספיות וקרנות שקליות לטווח קצר.
    בעקבות הורדות הריבית האגרסיביות מן הסתם התשואה שהייתה עד כה סבירה בקרנות אלה תרד דרמטית בטווח הבינוני.
    הייתי שמח לשמוע מהי ההמלצה כעת בחשיבה מחדש על בניית התיק.

מודה מראש
    רון

Re: בניית תיק

רון - בניית תיק היא עניין מאוד אינדבדואלי.
    רשום לי בבקשה את הטווח המבוקש, שנאת הסיכון, כיווני השקעה, זמינות וכך הלאה
    ושאר המשתמשים יוכלו לראות אמנם בנייה אך כזו הרלוונטית למשקיע מסוג מסויים.

כמובן שהצדק איתך.

טווח ההשקעה הוא ארוך יחסית 3-5 שנים, שנאת סיכון - בדר"כ מאוד קיצוני בסקלת שנאת הסיכון אך מבין שיש לקחת סיכונים מסויימים על מנת להשיג תשואה סבירה.
    כיווני השקעה: אני מאמין בגיוון ולכן כל תחומי ההשקעה מעניינים אותי. הדבר היחיד שמטריד בנושא זה, הוא גובה העמלות שמשלמים לבנק על כל פעולה ולכן אני מאמין בהשקעה בניירות לטווח ארוך ולא בסיבובים מהירים ומשתדל להמנע מרכישה ישירה של ני"ע בחול.

אני מקווה שזה נותן מושג לגבי פרופיל ההשקעה שאני מחפש. שוב תודה. רון

שלום רון.
    עוד לפני התיק - אין סיבה לנהל תיק דרך הבנק ולא דרך בית השקעות. עמלות משמעותית
    נמוכות יותר ולרוב תוכנות עדיפות.
    שונא סיכון בצורה קיצונית = בניית תיק סולידי.
    מקמ - 10%
    שחרים - 20%
    גלילים - 15%
    אג"ח "בטוח" (פועלים ,לאומי, חשמל,...)- 25%
    קונצרני מבונד 20 - 15%.
    תעודת סל על תל בונד 40 - 15%.

נמנעתי לחלוטין ממניות בשל שנאת הסיכון שציינת.

שחקן.

תודה על התגובה. למדתי שהתיק שלי שהוא 70% כספיות שקליות ועוד 30% בקרנות אג"ח הוא סולידי יתר על המידה. מהם אותן תוכנות שציינת. אודה אם תוכל לתת מיקום בו אוכל ללמוד עוד על אלה.
    ועוד שאלה. האם אתה חושב שאת החלק האגחי בתיק כדאי לבנות מקרנות נאמנות ותעודות סל המתמחות בתחומים שציינת (אגח מדינה/תל בונד 20/40...) או שמא הדרך הנכונה היא לרכוש ישירות ניירות ערך אלו?

באמת הרבה תודה וברכות על האתר המוצלח.
    רון

התוכנות הן מגמה, FMR, ועוד לא מעט אפשרויות טובות השאלה היא עם איזה בית השקעות תבחר לעבוד
    כי לרוב לכל בית השקעות יש 2 תוכנות עקריות שרק איתן הוא עובד.
    לפני מספר חודשים טענתי כי כדאי לקנות אגח מתל בונד 20 ללא חברות הנדלן. כיום עיקר תשומת הלב
    צריכה להיות מוקדת לתל בונד 40 ומכיוון שהפיזור בו כפול אז אין סיבה למיין ולכן עדיפות תעודות הסל
    והקרנות על בחירה פרטנית, מה גם שהסיכון קטן.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות