לפני כשנה הפקדתי בבנק מזרחי פקדון בסכום 500000 ש"ח. הפקדון ייפדה בריבית 10% באוקטובר 2010. האים זה מסוכן בבנק של משכנתאות כשהיריבית תעלה? האים הממשלה תפצה במקרה של חדלות פרעון?
לפני כשנה הפקדתי בבנק מזרחי פקדון בסכום 500000 ש"ח. הפקדון ייפדה בריבית 10% באוקטובר 2010. האים זה מסוכן בבנק של משכנתאות כשהיריבית תעלה? האים הממשלה תפצה במקרה של חדלות פרעון?
לא נראה לי שמי שהבין מה שאלה .איזו חדלות פרעון? איזה בנק למשכנתאות ?
הפקדה או אגח? ובאיזה בנק לא חשוב השאלה של איזו חברה (או אולי בנק).
ציין בבקשה פרטים יותר מדוייקים ואשמח לנסות לעזור.
בנק מזרחי הוא בנק המתבסס על משכנתאות.אים הריבית תעלה על ידי הנגיד, הרבה לא יוכלו לשלם את המשכנתא. יש לי חשש שהפיקדון יהיה בסכנה אם הבנק יתמוטט ואז לא אקבל את הפקדון באוקטובר - 2010
הבנתי שהמדובר בבנק המזרחי. בנק גדול מבוסס ויציב. הנגיד לא יעלה משמעותית את הריבית אלא אם היציאה מהמיתון תהיה מהירה ואז הסיכויים לחדלות פרעון ממילא יקטנו ולא יעלו.פורסם במקור על ידי ekuzi
נוסף על כך רוב המשכנתאות היום הן צמודות למדד ובריבית קבועה כך שהסכנה מעליה באינפלציה (במידה והנגיד לא יעלה את הריבית) גבוהה הרבה יותר מאשר עליה בריבית עצמה...
לא רואה מצב שהמדינה תיתן לבנק גדול כמו המזרחי לקרוס, בטח שלא בטווח של שנה.
ניראה לי שאתה יכול ליהיות רגוע לגמרי!!!!
בתחילה חשבתי שקנית אגח מאיזה "שלד" בשם מיזרחי
או לבייב מיזרחי
נראה לי שחששות מוגזמות בהרבה .פורסם במקור על ידי ekuzi
ראשית למזרחי לאחר מיזוג עם טפחות פעילות רבה גם במגזר בנקאות רגילה ולא רק משכנתאות.יש כאלה אפילו שאומרים שזו הבנק הכי אטרקטיבי לשהשקעה.חדלות פרעונות של משכנתאות -גם כאן הגזמת.הייני בפריים של 7אחוז ויותר ואנשים עדיין שילמו משכנתאות במיוחד שכל משכנתא בנויה ממסלולים שונים (במצב כזה הרבה יותר הגיוני לחשוש מעליית המדד).
אומנם אין ביטוח ממשלתי בפועל בישראל כלפי פקדונות בבנקים מסחריים אך בכל זאת כמו שנאמר קשה מאוד לראות תרחיש של קריסת בנק כזה.
בקיצור לדעתי אתה יכול לישון בשקט
שמי: אתי ותודה לכל המרגיעים.
ekuzi, כאחד שעובד באחד מחמשת הבנקים הגדולים, תהיה רגוע ידידי.
מזרחי טפחותזה הבנק הגדול היחיד שהרוויח בשנת 2008, שנה שהיתה השנה הקשה ביותר בעולם הפיננסים מאז השפל הגדול.
אתה מתאר מצב דומה למשבר הסאב-פריים שייקרא במשק הישראלי, דבר שעל פניו, בנקודת זמן זו, אינה ריאלית לחלוטין.
כדי שמזרחי טפחות יגיע למצב כ"כ קשה, הרי ששוק הנדלן בארץ צריך לקרוס בצורה חריגה מאוד (לדעתי נפילה של לפחות 30%-40% במחירי הדירות) ואבטלה קשה מאוד במשק, דבר שכרגע לא נראה לי ריאלי כלל (ואני דווקא מאוד פסימי לגבי מה שקורה כיום בשוק ההון ובכלל
אל תשכח שמזרחי טפחות הוא בעל נתח השוק הגדול ביותר בתחום המשכנתאות בארץ (בחודש יולי עמד על נתח שוק של כמעט 40% בתחום זה) לכן קריסה שלו היא תוצאה של קטסטרופה אמיתית במשק, בעייני, לא סביר...
ואגב, הידעת שהוא נבחר כאחד מ-24 הבנקים הטובים בעולם...? הזוי אבל מסתבר שנכון...
(ראה כתבה בלינק זה: http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 0091006_07)