ראשית, וזה החשוב מכל, ההפסד כרגע הוא כל כך מינורי שאני בכלל לא לחוצה בעניין התיקון ברמה הכספית. מקסימום סוגרת את השוקת וזהו. העניין הוא ללמוד ולדעת איך לתקן!

ברור לי שכתיבות באופן כללי ולאורך זמן עדיפות מאשר קניות כיוון שהתטא תמיד תעבוד לטובתי, אבל זה לא חד משמעי. יש מקרים שקניה עדיפה כמו בסטיה נמוכה. לי קרה בדמו ששוקת הביאה לרווח משני הצדדים בגלל עליה בסטיה שהתרחשה כמה ימים. נכון זה לא קורה הרבה וגם לא ציפיתי לעשות זאת בקניית השוקת הנוכחית.
למעשה אני קניתי את השוקת בסטיה של 24 (אחרי שבתחילת השבוע היתה סביב 25.5 והיום היא עומדת על 22.5) כך שחשבתי שהיא נמוכה (ראו מה כתב שחקן בהנחות לבניית האסט' לשבוע הנוכחי "סטיות התקן הנמוכות צפויות לזנק – בעייתי מבחינת הכתיבות. סטיות תקן נמוכות הובילו למצב בו יש צורך באסטרטגיית דלתא, קרי, אסטרטגיה מבוססת כיוון מסויים")
בכל אסטרטגיה שנבנה אנחנו מניחים משהו, לעולם לא נדע בוודאות מה יהיה. גם שמוכרים אוכף בסטיה גבוהה מניחים שכרגע הסטיה גבוהה, ויכול להיות מצב שטעינו, הסטיה תמשיך לעלות והאוכף יפסיד. אני בטוחה שבתחילת המשבר הסטיות נראו גבוהות והן רק הלכו ועלו (בנוב' הן הגיעו ל-60), אז בטוח היו אוכפים כתובים שהפסידו. השאלה, ובזה עוסק הדיון - איך מתקנים?? (כי לסגור בהפסד תמיד אפשר)
אבי תודה על המידע משחקן. לא ידעתי שבסטיה נמוכה הוא ממליץ למכור שוקת ולא לקנות. אני אשמח שהוא יסביר למה? מה ההגיון מאחורי זה?