x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: צריך להשקיע כ 100,000$ ל 10 חודשים

צריך להשקיע כ 100,000$ ל 10 חודשים

שלום רב,
    הינני רשום חדש באתר וקראתי די הרבה לפני שהצטרפתי ומאד התרשמתי מהרצינות והשפיות.
    אני צריך לשלם סכום של 100,000 דולר באוגוסט שנה הבאה כרגע יש לי את הסכום בשקלים בבנק הייתי שמח לשמוע מה אתה ממליץ לעשות עם הכסף, ראשית מתי נראה הגיוני לרכוש דולרים וכן האם אפשר לעשות 5% על הכסף בצורה סולידית ויחסית בטוחה (אני יודע שאין שום דבר בטוח אבל בכל זאת) במהלך ה 10 החודשים הקרובים?
    מאד אודה על כל עזרה
    בברכת חג שמח,
    מעין

Re: צריך להשקיע כ 100,000$ ל 10 חודשים

נראה לי שצריך לגדר את הסכום על ידי שימוש באופציות על שער הדולר על מנת שבעוד שנה ישאר לך סכום שווה ערך ל 100 אלף דולר

אם מדובר בכסף שאתה אמור להחזיר אותו או לשלם אותו כגון תשלומי נכס וכדומה ,
    החזק אותו בדברים בטוחים כרגע ולא בשוק המניות לפחות לא עד אמצע דצמבר .
    כסף כזה הייתי מחזיק באגח ממשלתי או קונצרני בניירות של בנקים או ניירות כבדים אחרים בעלי סיכון נמוך ומה לעשות גם תשואה נמוכה ...הרי אחרי הכל זה כסף שאתה צריך להחזיר..
    שבוע טוב.
    NEO
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

מסכים עם neo
    תקנה אג"ח ממשלתי וכך תהיה בטוח שכשצתרך לשלם את הכסף יהיו לך 100000$ + 2% -3%. בכל מקום אחר אתה יכול למצוא את עצמך עוד 10 חודשים עם 90000$
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ראשית, תודה רבה על התגובות.
    אני מבין שישנן שתי אפשרויות בגדול:
    או לגדר את הכסף מול הדולר + אופציה לקבל כמה אחוזים האם אפשר לקבל יותר פירוט או משהו מדויק?
    שנית, אג"ח ממשלתי. האם של ממשלת ישראל או משהו של ממשלת ארה"ב?
    גם באופציה השניה האם אפשר לקבל משהו ספציפי אני מאד אשמח.
    ברצוני לציין שאני יושב בסין הרחוקה ויש לא את האופציה והאפשרויות של שוקי הון פה בסין וגם הונקונג יחסית בקלות, כך שאם יש למשהו המלצה בכיוון זה יתקבל בשמחה.
    המון תודה בכל מקרה.
    מעין

ציטוט פורסם במקור על ידי maayan
    ראשית, תודה רבה על התגובות.
    אני מבין שישנן שתי אפשרויות בגדול:
    או לגדר את הכסף מול הדולר + אופציה לקבל כמה אחוזים האם אפשר לקבל יותר פירוט או משהו מדויק?
    שנית, אג"ח ממשלתי. האם של ממשלת ישראל או משהו של ממשלת ארה"ב?
    גם באופציה השניה האם אפשר לקבל משהו ספציפי אני מאד אשמח.
    ברצוני לציין שאני יושב בסין הרחוקה ויש לא את האופציה והאפשרויות של שוקי הון פה בסין וגם הונקונג יחסית בקלות, כך שאם יש למשהו המלצה בכיוון זה יתקבל בשמחה.
    המון תודה בכל מקרה.
    מעין
    יש כאן 2 סוגיות :
    1- כסף הוא בשקלים ולכן במידה ותשלום בדולרים אתה חייב לנטרל סיכון של שער חליפין.
    להשקיע כסף באיזה אגח ממשלתי או קונצרני ולקבל כמו שנאמר 2-3 אחוז זה נחמד אבל מה יהיה אם שער הדולר יעלה ב 5 אחוז ? לא רק שלא תרגיש אחוזים שהרווחת אלה גם תצטרך להשלים מהכיס שלך.
    2-השקעה . לאחר שגדרת דרך האופציות ניתן לחשוב על השקעה במשהו באמת סולידי.

שלום yurka10,
    הגדרת יפה את הסיטואציה אבל מה ההצאה?
    מעין

צריך יותר פרטים.כפי שאני מבין זה 100 אלף דולר.לפי איזה שער חשבת? של היום? כלומר יש לך 475 אש"ח? לפי איזה דולר אתה צריך להחזיר ? מתי בדיוק (חודש) ?

בוקר טוב,
    הכסף נמצא כרגע בפק"ם שקלי הוא חושב לפי 3.78 ואני צריך להזרים אותו לקנית מניות בחברה שהשקעתי בה האופציה שלי היא להכניס עד 1/8/2010 וזה לא סכום מדויק כי אני יכול להשקיע גם עשירת או יותר אחוז פחות.
    אני מזרים לפי דולר לא לפי שער דולר /שקל
    האם זה עוזר לכיוון ההשקעה?
    מעין

O"K. מבחינתך תרחיש טוב זה ששער הדולר יורד ל 3.40 לדוגמא וכך בעבור סכום שלך ביום הנדרש אתה רוכש 111 אלף דולר.במקרה זה אין לך שום בעיה .לכן במידה ואתה רוצה לבצע גידור דרך בורסה עליך לרכוש קולים דולרים שבמידה ודולר יתחזק מול השקל עליית מחירי האופציות ישלימו לך סכום שנדרש לקניית 100 אלף דולר.
    דוגמא : אופציות הכי ארוכות שקיימות עכשיו זה לחודש יוני 2010. אנו לוקחים C3800 לחודש זה. עלות של אופציה היא 1120 ש"ח. מכפיל נכס בסיס 10000. אתה רוכש 10 יחידות אופציה ואם נניח ביולי 2010 שער הדולר הוא 4.1. עם 378 אש"ח שיש לך אתה יכול לרכוש קצת יותר מ 92 אלף דולר.מכיוון שאתה מחזיק C3800 ושער הדולר הוא 4.1 כל אופציה שווה 3 אש"ח.לך יש 10 כלומר זה שווה 7300 דולר וביחד יש לך 100.
    כמובן שעליך לשלם 11 אלף שקל ביטוח (לקנות אופציות). ניתן לקנות ביטוח יותר זול למשל לא ביחס 1:1 (כלומר לקנות רק 5 אופציות) או לקנות אופציות רק משער הדולר של 3.9 או 4 (כמובן בטווח זה אתה תיהיה חשוף להפרשי שער הדולר).אפשר לקנות ביטוח יותר קצר :לדוגמא אותה פעולה לחודש מרץ.
    יש בעיה של סחירות באופציות אלה כי זה לטווח רחוק ויתכן שידרשו כמה ימים עד שתוכל לקנות.
    זה גידור דרך האופציות.קיימת אפשרות לקנות חוזה על שער שקל/דולר אבל אני לא כ"כ מבין בזה צריך מישהו שמתעסק עם שוק המט"ח.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות