x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: רווח והפסד באופציות

רווח והפסד באופציות

שלום
    אני חדש בענייני הבורסה והתחלתי לסחור באופציות אמנם הרווחתי והפסדתי גם אבל זה בטח בגלל מזל וטיפ טיפה ידע .
    ויש לי שאלה ,
    ובכן לפי מה שאני מבין כל נקודה באופציה שווה 100 שקלים ונניח שיש לי אופציה call960 והיא שווה 1100 שקלים והמדד בפתיחה הוא 950 והוא עלה ב 2 אחוז שזה 19 נקודות אז לפי הישוב המדד יהיה 969. זה שווה 1900 שקלים אז האופציה תהיה 3000 שקלים, האם אכן כך?

Re: רווח והפסד באופציות

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן חדש10
    שלום
    אני חדש בענייני הבורסה והתחלתי לסחור באופציות אמנם הרווחתי והפסדתי גם אבל זה בטח בגלל מזל וטיפ טיפה ידע .
    ויש לי שאלה ,
    ובכן לפי מה שאני מבין כל נקודה באופציה שווה 100 שקלים ונניח שיש לי אופציה call960 והיא שווה 1100 שקלים והמדד בפתיחה הוא 950 והוא עלה ב 2 אחוז שזה 19 נקודות אז לפי הישוב המדד יהיה 969. זה שווה 1900 שקלים אז האופציה תהיה 3000 שקלים, האם אכן כך?
    תשובה היא ממש לא חובה או אפילו טעות לחשוב כך. חישובים של נקודה שווה 100 שח זו חישובים לפקיעה.במהלך החיים של אופציה קיימים "יווניות" .מדובר במדיי רגישות כמו גאמה ,דלתא וכו'. הם עונים לך על שאלות אלה כלומר אם מדד תשתנה ב X נקודות או אחוזים,בכמה אחוזים/כסף תעלה/תרד אופציה.גם המדדים אלה הם לא מדוייקים אך חובה ללמוד אותם

Re: רווח והפסד באופציות

גמה זה אומר כמה שווה נקודה במדד.
    אם הגמה לדוגמא 40 ומחיר האופציה 1000.
    כל נקודה למטה או למעלה שווה ערך לפלוס או מינוס 40 שח.(ואז זה ממשיך בריבית דריבית)
    תטה אותו עקרון אבל בשחיקה.
    ככל שעובר הזמן התטה פועלת לטובתך או לרעתך,תלוי באיזה צד אתה.
    לטובתך ככותב\מוכר לרעתך כקונה.

תקנו אותי אם אני טועה...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות