x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: כלכלית ה'-פישמן קונה ברכישה עצמית.

כלכלית ה'-פישמן קונה ברכישה עצמית.

להלן כתבה מאתר ביזפורטל:

מנצל את הסערה? כלכלית ירושלים של פישמן ביצעה היום רכישה עצמית באג"ח ה
    כלכלית ירושלים אגח ה נפלה ביותר מ-30% מאז ההודעה של אפריקה למחיר של עד 62 אגורות. ביום ההודעה של אפריקה ביצעה החברה רכישה עצמית, היום היא רוכשת שוב
    אגרות החוב של חברת כלכלית ירושלים בשבליטת אליעזר פישמן נמצאות בלב הסערה מאז הודיעה חברת אפריקה ישראל על הליכה להסדר חוב מול מחזיקי האג"ח שלה.

כלכלית ים אגח ה, (68.15 | 1.75% ) אגרת החוב של פישמן שנסחרת במדד התל בונד 40, איבדה מאז ההודעה של אפריקה ב-30 לאוגוסט לא פחות מ-31%. היום ביצעה כלכלית ירושלים רכישה עצמית באג"ח זה בהיקף של כמיליון שקלים ולפי מחיר של 66 אגורות. כעת נסחרת האגרת במחיר של 68 אגורות, מחיר המשקף תשואה ברוטו של 28.5%. כמובן שמדובר ברכישה של סכום נמוך ביחס להיקף הסידרה שעומד על כ-850 מיליון שקלים.

נציין, כי בדיוק באותו היום בו הודיעה אפריקה על ההליכה להסדר החוב (וכנראה שלא במקרה), ביצעה כלכלית ירושלים רכישה עצמאית באגרות החוב שלה ב-3 עסקאות נפרדות אך בהיקפים נמוכים. באותו היום צנח מחיר אגח ה של כלכלית בשיעור של כ-6% (בסגירה) והרכישה העצמית בוצעה במחירים של כ-85-96 אגורות לאגרת. בסה"כ ביצעה באותו היום רכישות עצמיות בהיקף של 700 אלף שקלים. מאז ועד היום לא ביצעה כלכלית רכישות עצמיות.

Re: כלכלית ה'-פישמן קונה ברכישה עצמית.

הגישה המסורתית אומרת שרכישות ע"י בעלי שליטה זה סימן טוב. ראינו אבל שזה לא בהכרח נכון או לפעמים בכלל לא נכון. כך שלא נראה לי שאפשר להסיק מזה הרבה

זה בהכרח טוב ממספר סיבות:

1. אומר שיש לחברה מזומנים בקופה
    2. מחיר האג"ח עולה כתוצאה מהביקושים (טוב למחזיקים)
    3. מפחית מהחוב הכולל של החברה לפיכך מגדיל את הסיכוי להחזר חוב לשאר המחזיקים.

כמובן ששער האג"ח יכול לרדת מסיבות אחרות, לאחר שהרכישות הסתיימו.

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    זה בהכרח טוב ממספר סיבות:

1. אומר שיש לחברה מזומנים בקופה
    2. מחיר האג"ח עולה כתוצאה מהביקושים (טוב למחזיקים)
    3. מפחית מהחוב הכולל של החברה לפיכך מגדיל את הסיכוי להחזר חוב לשאר המחזיקים.

כמובן ששער האג"ח יכול לרדת מסיבות אחרות, לאחר שהרכישות הסתיימו.
    1-והיא מבזבזת אותם על רכישות ולא לתשלום ריביות ופיתוח פרויקטים.ממש טוב......
    2. למי שכבר בפנים עד פדיון - לא משנה להם.השפעה על מחיר רק לטווח קצר
    3. כן מפחית לא ניתן להעסיק שזה מגדיל סיכוי

אני חולק על תגובתך לסעיפים 1 ו-3.

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    אני חולק על תגובתך לסעיפים 1 ו-3.
    בסדר גמור.כל אחד כאן כותב את עמדתו. אני לא מנסה לשכנע שרק מה שאני רושם קדוש.

אני חייב להגיד שלמרות שקנייה עצמית של אג"חים בדר"כ מסמנת משהו טוב יש פה תחושה לא טובה. בוא לא נשכח שהרכישה הייתה של אג"חים במליון ש"ח שזהו סכום כמעט לא משמעותי באג"ח זה. או שאין לו כסף לקנות יותר או שהוא לא בטוח בעצמו שהוא יצליח לשלם את האג"ח. בכל מקרה לא מעודד במיוחד
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

כמובן בהקשר זה -מליון ש"ח זה כסף קטן

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות