x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: "תיק השוק" למול מניות בודדות

"תיק השוק" למול מניות בודדות

שלום רב שחקן מעוף,

ברשותי תיק אותו אני מנהל מזה מספר שנים. התיק מושקע בעיקר בשוק הישראלי ומעט בחו"ל (בד"כ כ-15%) והוא אגרסיבי למדי (לרוב מעל 50% במניות ולעתים אף מעל 70%). מכיוון שאני די עסוק ואין לי עניין להתעסק עם התיק כעניין שבשגרה אני נוהג לרכוש ני"ע בעיקר ממדד ת"א 100 (כמעט ואיני נוגע במניות קטנות או "הרתפקניות") לטווח בינוני-ארוך ולא מרבה לבצע פעולות (גם בעיתות משבר).

כמובן שלאורך השנים התיק עבר עליות ומורדות, אולם לאורך זמן נראה שאינו "מכה" את השוק באופן מובהק. הדבר התחדד לי בעיקר כעת כשמתחילת השנה התיק השיג תשואה של כ-20% וזאת כשהחשיפה המנייתית גבוהה מ-60%.

לפיכך עלתה בי המחשבה לשנות אסטרטגיה - להמיר את המניות הישראליות שבתיק בתעודת סל על מדד ת"א 100 (ואולי אף תעודת סל ממונפת) ולהשקיע במניות ספציפיות רק במקרים חריגים של הזדמנויות יוצאות דופן.

ברור לי שבדרך זו אני מוותר על האפשרות התיאורטית להכות את השוק, אולם שמא זו מלחמה אבודה מראש או משימה שדורשת השקעה אינטנסיבית בתיק שאין ברצוני להשקיע? ואגב, אם אשקיע בתעודת סל ממנופת אז באופן תיאורטי כן אוכל להכות את השוק (בשוק עולה כמובן).

אשמח לשמוע את דעתך לגבי האסטרטגיה הנ"ל.

תודה מראש,
    ETAA

Re: "תיק השוק" למול מניות בודדות

אני חושב שאתה תעשה מהלך טוב. בהנחה שאתה לא נוהג להקדיש הרבה זמן למסחר ויש לך אורך נשימה החלטה לעבור לתעודת סל היא בהחלט נראת כהחלטה טובה.לרוב באמת לא מצליחים לנצח את השוק. אולי רק הייתי אומר לך לשקול פיזור בין המדדים : נניח לא לקנות רק ת"א 100 אלה גם מהתחומים נוספים. גם לקחת סכום לא גדול ולקנות (תעודת סל)ETF בחו"ל.
    אבל הרעיון עצמו לדעתי טוב

Re: "תיק השוק" למול מניות בודדות

במידה והאסטרטגיה שלך מצליחה לא הייתי משנה אותה מהר כל כך .
    לא הייתי ממליץ בתקופת דישדוש כמו בתקופה הנוכחית להשקיע בתעודות סל.
    אני משקיע בתעודות סל בימים או בתקופה בה המגמה מובהקת או לחילופין כאשר אני מקבל בתעודת סל פתרון לאפיק השקעה שאני לא יכול או מתקשה להשקיע בו באופן ישיר כמו סחורה מסויימת או מדד מסויים כמו מדדי וול סטריט לדוגמה.
    חשוב לזכור כי אם ההסתברות להפסד במניה בודדת הינה לדוגמה 1:10
    וההסתברות להפסד בתעודת סל גם היא 1:10
    תהיה ההסתברות להפסד בקניה תעודת סל הכוללת בתוכה את המניה 1:100 !
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות