שלום,

[attachment=1:nbhaz4r6]Monthly.GIF[/attachment:nbhaz4r6]
מבט בגרף החודשי מסביר בבירור מדוע המניה הגיעה לאזור ה835 ונסוגה. קשה לה למסכנה עם קו המגמה העליון הזה.

[attachment=0:nbhaz4r6]Weekly.GIF[/attachment:nbhaz4r6]
מבט בגרף השבועי מציג את אותה התמונה, כאשר מנגד יש לה קו מגמה דק עולה אשר תומך בה מלמטה.
בשבועות הקרובים המניה תאלץ לצאת מהשפיץ הזה שנוצר שם למעלה ולקבל החלטה, אך לא מן הנמנע שבזכות מצבו הטוב לכאורה של המעו"ף כיום, בזק תשאר שם בשפיץ תשב רגל על רגל או תעשה בטן גב כמו שאומרים, ותשתזף מהשמש בלי לעשות הרבה כי הרי יש לה מקסימום 7%+ לטפס עד ההחלטה.

בבואה להחליט קיימות שתי אפשרויות:
1. המניה תפרוץ מעלה את קו המגמה העבה העולה העליון באופן אמין, ואז השמיים הם הגבול. והרי היו דברים מעולם. ראה ערך כי"ל ראה ערך אפריקה. אלו מסוג המניות שהתקשורת מפמפמת לקהל הרחב באגרסיביות ללא רחם, וסופם הרי ידוע. השאלה אם בזק היא אחת מאלה מבחינה פונדמנליסטית? אין לי מושג, אבל קשה לי להאמין.
2. המניה תפרוץ מטה את הקו הדק הקטן העולה, ואז צפוי מימוש מכובד שעלול להביא אותה עד לקו העבה התחתון.

המניה סולידית, במגמת עלייה איתנה ארוכת טווח, אשר המפולת כמעט ולא השפיעה עליה.
אם הכוונה היא השקעה במניה לטווח ארוך של למעלה משנתיים, מבלי להלחץ מתיקונים שיבואו, אז איני רואה סיבה למכור כעת.

אם קיימת מחשבה לקנות אותה כרגע, אז דעתי היא שלילית ביותר. אין שום סיבה לקנות אותה כעת. יחס הסיכוי סיכון גרוע ביותר. הפוטנציאל המיידי הנראה לעין הוא מקסימום 7%+ אם לא ייפרץ הקו העליון. לעומת זאת ההפסד עלול להיות 33%- עד לקו התחתון. יש מניות יותר טובות. עדיף כבר לקנות תעודת סל על איזה מדד גדול.

אם אדם מחזיק כרגע במניה, וההשקעה היא רק לטווח בינוני, והוא מתלבט מתי לממש רווחים, אז אני באופן אישי הייתי מוכר לפחות חצי מהאחזקה אם לא את כולה, ביום ראשון בהתנגדות, או ביום שלישי עם המחזור האדום הדומיננטי. (כנראה ביום שלישי כי הייתי נותן לה הזדמנות לנסות לפרוץ מעלה מעלה, אבל היא נכשלה). את שארית האחזקה הייתי מוכר בפריצת הקו הדק מטה, עד לסיום התיקון לכשיגיע.

חבל שלא ציינת מה הסטטוס שלך עם המניה, היה לי אז קצת יותר קל להתמקד במה אני אישית הייתי עושה במצבך. אז אני מקווה שכיסיתי את כל האפשרויות.

ולא לשכוח, שזה מה שהעין שלי רואה, ושניתוחים טכניים הם המלצה ולא קביעה.

בהצלחה,
wwoof.