ריקי שלום,
המלצתי ללקוחותי הינה לחתום על הסכם רכש לאחר כל 15 לחודש , אכן בכדי להימנע מתשלום הפרש מדדי עוד "בטרם" מהלך הרכישה ולצמצם את ההוצאה שלעיתים מגיעה לסך של כמה אלפי שקלים.
ברוב המוחלט של הסכמי הרכש ההצמדה הינה לכיוון אחד, והקבלן מוכן להתגמש בסוג ההצמדה בלבד - תשומות הבנייה מול מדד המחירים לצרכן.
כמובן שאיני יכול לצפות את תנודתיות מדד תשומות הבנייה או כל מדד אחר, אך להערכתי אין אנו צפויים לראות מדדים שליליים .
טיפים , תשלומים : ראשית יש לבחון היטב את אמינות הקבלן, איזה ביטחונות ניתנים לך ?
האם ישנו הסכם ליווי עם בנק גדול ? האם הקרקע רשומה על שם הקבלן ?
במידה ותשובות לשאלות אלו היו ידועות לי ולחיוב מבחינת אינטרס הרוכש (את ) , הייתי אכן ממליץ להקדים תשלומים בכדי להימנע ממדד יתר.
באשר למשכנתא- כיום אמנם ריבית הפריים נמוכה ואין כל ספק כי בנטילת משכנתא לאורך זמן, היא תשתנה / תעלה.
אך , מסלולי הפריים הינם גמישים וניתנים לשידרוג ללא הגבלה וללא עלות כמדומני, אך מצריכים בחינה ומעקב אישי אחר תנודות הריבית.
לכן כעת הייתי שוקל מסלול זה וכאשר תגיע עליית הריבית לסך הריבית הקבועה הניתנת היום, ניתן יהא לשנות את מסלול המשכנתא, כמובן שאני ממליץ להתייעץ עם מומחי המשכנתא בבנקים השונים ולערוך סקרי שוק בנושא.
בכבוד רב,
ובברכת שנה טובה
לירן מורנו, עו"ד
050-7816842