היי אייל,
זה ארוך אבל שווה:
הדבר החשוב ביותר בהקשר לשימוש במספר מתנדים שונים הוא " השאלה שאתה שואל אותם?"
זא" באם נניח אתה פותח סטוכסטיק על מנייה ,כיל נניח שוב, ושואל ( לאחר שהשתמשת בכיול המתאים כמובן ) , סטוכסטיק : אמור לי בבקשה האם כיל בקניות או מכירות יתר?? , או מה הכיוון של כיל, ?? או האם יש סטייה דובית או שוורית בכיל??
ואלא כמובן חלק מאותם שאלות שהסוחר שואל את המתנד הספציפי, והאם שאלות אלא מתאימות ל " טווחי זמן שונים " נניח שבועי וחודשי ? כן והאם אותו כיול מתאים גם לתוך יומיבכיל ? התשובה החד משמעית היא לא !
זא" קיים לרב שוני בין טווחי הזמן לכיול המתנדים ומכייון ש השאלה עלתה בהקשר ל ממוצע נע, אז המספר שלו = הכיול.
מה אנו שואלים את הממוצע הנע בהקשר לגרף?
( אשתמש בדוגמה על ממוצע 20 ולגבי ה 50-200 זה אותו דבר ),
ממוצע נע הוא מתנד מגמה והוא נותן את המחיר הממוצע למספר הימים שהוא מכוייל : אני מציין " מספר ימים" !!
בנוסף הוא עונה על השאלה האם הנרות מעל = לונג או מתחת לו וזה = שורט, ועוד....
ממוצע 20 = הממוצע של ה 20 יום האחרונים = מגמה מינורית !!!!!( שהיא שלושת השבועות האחרונים של המגמה הבינונית, ),
ובאם כך כול השאלות הרלוונטית שלך כסוחר לממוצע הם בהקשר ל " 20 ימים אחרונים" ומה קורה פתאום שאתה מעביר טווח זמן לשבועי????? !!
הרי כאן אין ימים יש שבועות,
כול נר הוא בן 5 ימי מסחר , אז מה אתה שואל למעשה בטווח השבועי ? מה הממוצע של ה 20שבועות האחרונים???? ( מן הסתם זה בארך 5 חודשים )
אז את מי בדיוק מענין הנתון הזה ????
אני חוזר להתחלה,
החשוב במתנדים הוא איזו שאלה אתה שואל אותם, ואיזו תשובה אתה מקבל.
טווחי זמן שונים = כיולים שונים, ובטח שכיול של גרף תוך יומי של 15 דק" לא יכול להיות אותו כיול של גרף חודשי, !!!!
לכן כול הממוצעים של הגרף היומי שייכים אך ורק לגרף היומי ובכך שהחלטת להעביר טווח זמן זה לא אומר שכול מה היה ביומי ועובר כ דרך קבע עם העברה לשבועי , שאתה צריך להשתמש בהם באותה תצורה.
כמובן שכול סוחר המעונין להמשיך ולשאול את הממוצעים הללו באותם כיולים בטווחים שונים רשאי ,רק שידע שמקצועית אין לזה תשובה לעינין וגם ההקשר שגוי !
על כול שאלה אתה מוזמן.
חג שמח.



הגב עם ציטוט