מדי פעם ישנם ארועים שקורים בשוק ההון ארועים שמפתיעים אותנו לגמרי ארועים שבעידן הטכנולוגי והדביק של היום הופכים להיות ארועים גלובליים גדולים שגורמים לך המשקיע הפסדים כספיים גדולים .
אתה אולי לא תשוב לסחור בבורסה יותר במקרה הטוב ,במקרה הרע משפחתך תתפרק ואת חלומותייך תאפסן לכמה שנים טובות בבוידעם
אבל דבר אחד יציק לך תמיד בהקשר לנפילה ולחסר ההצלחה שלך.
איך לא ידעת ?איך נתפסת עם המכנסיים למטה ?
האם בכלל יכלת לחזות ארוע כזה הרי אולי הוא לא מקומי בכלל מה לך ולבנקים למשכנתאות בארה"ב אתה רצית לעשות כמה לירות עם לבייבבאפריקה ...
בעידן של היום בתרבות השגר ושכח של מדינת ישראל אנחנו מסתכלים קדימה לטווח הקצר מאוד .
שאלות כמו איזה מניה להכנס היום לעשות כמה לירות ולצאת מחרתיים אני שומע כמעט כל יום ...
התשובה שאני נותן לאותם שואלים היא לקפוץ לקזינו שם יותר נחמד
יותר מהיר יותר בחורות ויש גם שמפנייה .
בתרבות כזו כאשר האנשים איתם אתה מתערבב הם אנשים מאותו תחום ומעמד לדוגמה אנשים מן הישוב ,מעמד בינוני שרוצים לגמור את החודש טוב עם ראש שקט
עם קצת כסף בצד אותו הם חולמים למנף ..החושים שלך הופכים להיות מהר מאוד לא מחודדים לרמות מאקרו של השוק אלא מחודדים מאוד לרמת המיקרו היומית של ניתן מכה ונברח
רוצה לומר אתה הרבה יותר טאקטיקן ופחות אסטרטג .
את האסטרטגיה אתה משאיר בידי גורם אחר איש שאתה סומך עליו מן מ.פ. שטוב ככל שיהיה גם הוא יכול לטעות וגם אם הוא מזהיר בטוח אני שאתה לא תמיד תרצה לבצע מכיוון שהרגש משתלט עלייך ואתה כבר לא חושב בצורה ראציונלית אתה מערב רגש יותר מדי רגש ולכן אנשים נופלים רבותי בכל בורסה בעולם
כי הרגש מעכב להם החלטות לטוב ולרע ..לא מבינים קבלו דוגמה
2 אנשים משקיעים בשני מניות שונות 100000
הראשון עשה 10% ביום ומכר השני הפסיד 10% ביום ומכר .
ביום למחרת מציץ הראשון שמכר ברווח ורואה כי המנייה עולה עוד 20% ומיד
מקבל פרצוף מלפפון חמוץ
השני רואה כי המניה שמכר יורדת עוד 20% ופרצופו מאיר לשמים ובלב אומר ומרגיש מלך.
עכשיו שימו לב מי יותר מאושר ומרוצה רגשית ?זה שמכר בהפסד יותר מאושר מזה שמכר ברווח למה ככה זה הדפיקות שבנו ה ר ג ש שמתערבב במקומות שהמטמטיקה אמורה לשלוט ל-ב-ד!
אם ניגש רגע לחשבון בנק של שניהם נראה כי למלפפון חמוץ יש 10000 שח + בחשבון אחרי הכל ולמאושר סוחר העל 10000 מינוס בחשבון.
עכשיו תאמינו או לא אתם נמצאים במלחמה ,שדה קרב של ממש, מלחמה שאתם ממנים אותה .
מלחמה שלא נגמרת לפחות לזהירים שבנינו וכן נגמרת רע מאוד לפחות זהירים.
מעטים מאוד חבריהאמת שתמצאו פה לרוב יהיו אלה בעלי ברית,שותפים לטאקטיקות ולפרוש השוק בסופו של דבר כספכם הוא שלכם בלבד ועליכם האחריות . אל תתנו לחושים שלכם לא להיות מחודדים ואל תסמכו על אף אחד ב-100% מכיוון שגם כשהוא יזהיר אותכם אתם לא תאמינו לו
וגם אם תאמינו לו לא תבצעו בקיצור ,הבנתם .
את כל זה כתבתי כדי להסביר לכם אנו עומדים לפני רבעון מסוכן מאוד מבחינת ארוע גדול ולא צפוי .
הסימנים נאספים ..ואת זה אני מאוד אשתדל לכתוב לכם בשישי שבת .
ולא לא שאני חושב שתעשו איתם משהו יפתיע אותי מאוד אם כן ...
אתם יודעים למה ?כי גם לי קשה לעשות קשה אבל אני אעשה .
May the force be with us my friends
NEO