x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 19

נושא: משבר הדסה

תצוגה בשכבות

ציטוט פורסם במקור על ידי oferעפר צפה בהודעה
    גם הניסיון הניהולי הראשון שלי היה בצבא, וכמו כל למידה והתנסות, אתה יכול לקחת גם "דוגמא שלילית" או איך לא לעשות.
    גם ההתנסות בצבא, תלויה בגודל המסגרת אותה ניהלת (למשל סטארט אפ מתנהל יותר כיחידת סיור. חברה גדולה יותר כחטיבה / אוגדה) .אני חושב שמההתנסות הזו לקחתי דברים רבים:
    - בגרות ניהולית, אתה מבין שאתה יכול ויודע להתמודד עם אתגרים ניהוליים לא פשוטים
    - פרופורציות
    - עמידות בלחצים
    - משימתיות (חשוב מאד לא רק לסטראט אפים. על זה צריך להוסיף את מימד היעילות).
    - תכנון
    - הנעת אנשים לביצוע משימות / מטלות
    - בקרה ואימות
    - התמודדות עם הבלתי צפוי
    - ההבדל בין ניהול עובדים לבין ניהול מנהלים (קצינים)
    - עבודת מטה ושילוב גורמים שונים עם יכולות שונות ופוקוס שונה והכוונתם לכיוון ויעד משותף
    - ביזור והאצלה (כמנוף) מול ריכוזיות : כלים שונים לסיטואציות שונות
    - ניהול כתנועה והנעה בתוך סביבה מתנגדת

ועוד ועוד.
    רוב בוגרי הצבא שמגיעים להייטק היו בפיקוד הזוטר. מי שנשאר בצבא בקבע ומנהל מסגרת גדולות שם המשמעת התקציבית חשובה, ממילא לא מגיע להייטק כי הקריירה שלו היא בצבא.
    כמו כן, צריך להבדיל בין מנהיגות לבין ניהול, למרות שיש חפיפה ביניהם. מנהיגות זה רוב הדברים שציינת, שבסופו של דבר מתמקדים בביצוע המשימה הטקטית. ניהול זה הגדרת אסטרטגיה ובניית מנגנון לביצוע המשימות הנדרשות לממושה במגבלות משאבים, ובמסגרת החשיבה האסטרטגית לעתיד. אני לא מכיר הרבה קצינים זוטרים שעשו זאת. הרי ממילא אופק השרות שלהם קצר ואין שום ערך להסתכלות ניהולית של שנים קדימה. עדיף להתרכז בהשגת המשימה ואחרי המבול.
    אגב, מאחר ותקציב הצבא לא חשוף לביקורת, בכלל לא ברור שהצבא מנוהל ביעילות כגוף, בהחלט יתכן שאנחנו משלמים הרבה יותר מידי עבור רמת ביטחון נתונה.
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 12.02.2014 בשעה 11:30

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות