x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: לשמור על ערך הכסף

לשמור על ערך הכסף

שלום לכולם.

יש לי סכום כסף שאיתו אני משחק במניות. זה כסף שאם יאבד יהיה חבל, אבל זה לא הלחם.

מלבד זה, יש לי סכום אחר, שהוא כסף חשוב ולא לסיכון. כרגע סתם זרוק בבנק בשקלים. אני מחפש משהו סולידי, שיתן מדד. אם יתן עוד קצת זה יהיה נחמד.

מה דעת המבינים? קרן נאמנות סולידית? תעודת סל? אג"חים? יש כזה מבחר שקשה לדעת מה טוב.

(אגב שאלתי בבנק. תשובות בינוניות מאד. לא רוצה ולא רואה סיבה לסגור את הכסף).

Re: לשמור על ערך הכסף

איזה מדד אתה מחפש ?

אה. מדד המחירים לצרכן.

לכמה זמן אתה מתכוון להשקיע? ואינני מתכוון לסגור! כי גם למשל באג"ח סולידי (שאתה יכול לממש בכל יום) יש תנודתיות ובנקודת זמן מסוימת אתה יכול להיות ב"הפסד", האם יש מצב שתצטרך את הכסף "מהיום למחר"?
    זה משפיע על הכיוון.

לא. הכסף לא נחוץ כרגע. הוא מיועד בסופו של דבר לקניית דירה או נכס נדל"ני כלשהו. אבל אין כרגע שום דבר קונקרטי. זה יכול בשקט לשכב שנה או יותר. מצד שני, לא רוצה ולא רואה שום סיבה לסגור אותו בתוכנית חיסכון, כאשר הבנק אחר כך מצידו מתכסה באג"חים. מעדיף לשים ישירות את הכסף באג"חים.

חשבתי למשל על תעודות סל צמודות לתלבוד 20. או אולי חלק בקרן נאמנות סולידית. או חלק באג"ח מדינה.

מכיוון שאתה מדבר על טווח של שנה או שנה וקצת, לעניות דעתי התל בונד 20 לא מתאים לך , מפני שכשתסתכל על האג"חים הכלולים בתל בונד 20, תמצא שרובם עם מח"מ ארוך יותר.
    מאחר וציפיותיך לטעמי באמת צנועות (מדד ואולי עוד קצת), אני ממליץ לך לבחור בקפדנות אג"חים ספציפיים העומדים בהגדרותיך, כלומר: צמודים ובעלי מח"מ קצר.
    ההסבר שלי לכך הוא: אג"ח עם תשואה נמוכה (סולידי), ברגע העלאת הריבית ע"י הנגיד (וזה יקרה, השאלה רק מתי וכמה), יסבול מירידת מחירים, ככל שהמח"מ שלו ארוך יותר הוא ירד יותר, במצב זה הוא יהיה מתחת לערך המתואם ויתכנס אליו לקראת הפדיון.
    בדוק למשל אג"חים אלה:
    בזק
    4, סלקום א'/ג',
    לאומי
    מימון ו', שטראוס א'.
    כמו כן שקול לשים חלק בריבית משתנה ופה ללכת דווקא על מח"מ ארוך יותר ושוב מהסיבה שצפוי שהריבית תעלה ופה המצב שככל שהמח"מ יהיה ארוך המחיר יעלה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות