אתה רק מחזק את מה שאני אומר.החקלאים בפשיטת רגל כי הרשתות הגדולות קונות במכרזים גדולים במחירי הפסד לחקלאי אז למי תמכור 50 טון שזיף שעוד יומיים ירקב?
החקלאים בפשיטת רגל בגלל שיחידות הייצור שלהם קטנות ולכן כל אחד מהם צריך להתמודד לבד מול רשת השיווק. אם במקום 50 מגדלי שזיפים בארץ היו 5 מה אתה חושב שהיה קורה? היו הסכמים רב שנתיים לאספקת שזיפים עפ"י מחירים ותאריכי אספקה
יש סבסוד, ואינני מתנגד לסבסוד אך באירופה החקלאים יושבים על קרקעות שלהם , לא על קרקעות מדינה ואין "אח גדול" שקובע להם מכסות ייצור - הם צרכים להיות תחרותיים.מעניין שבכל אירופה משלמים לאנשים להיות חקלאים
הבעיה שהחקלאים במקום לדאוג לעצמם ולהלחם ביחד ברשתות השיווק אך הםפועלים כל אחד לבד - כי כל אחד קטן - וזו טעות פטלית שלהם - למרות שיש להם ארגונים כאלו ואחרים - הפונקצינריים שם באים לשתות תה ולנסות לחלוב את המדינה במקום להתמודד.
רק לדוגמא - סטימצקי שלט ללא עורערין בהפצת הספרים בארץ (=רשת שיווק) הוצ' הספרים (=חקלאים) היו חייבות לעבוד עם סטימצקי כי זה היה ערוץ עיקרי וסטימצקי ניצל זאת ושחק לחלוטין את רווחי הוצאות הספרים.
הלכו מספר הוצאות ספרים והתארגנו ביחד והודיעו לסטימצקי שהם לא מספקים לו ספרים יותר בתנאים שהו כופה עליהם - במשך תקופה הוצאות הספרים הללו מכרו לחנויות ספרים בהנחות , עשו ארועים למכירת ספרים , עד שהחליטו להקים את "צמת ספרים" והיתר היסטוריה.
נראה את סופרסל מתמודדת עם "ארגון מגדלי הפירות והירקות בישראל" שמודיע לה שחבריו לא ימכרו לה מוצרים אלא בתנאים שיאפשרו לכולם לחיות - למה זה לא קורה? כי יותר נוח לקטר, להתלונן ולבקש סובסידיות - אפילו בסוריה התמרדו נגד אסד, אבל החקלאים לא מנסים אפילו להתמודד עם רשתות השיווק.
אם אני אחראי , הייתי מאגד את כל החקלאים בישראל, שולח ל 4 רשתות השיווק חוזה אחיד ומצרף מכתב שב 12 חודשים הקרובים רק 3 הרשתות הראשונות שיחתמו על החוזה יקבלו פרות וירקות ישראלים - כמה זמן אתה חושב היה לוקח לרשתות לחתום?
כי המנהל אימפוטנט, העובדים באים לשם לקבל משכורת בגישה של "זה לא של אבא שלי" ואף אחד לא רוצה לריב עם "הלובי החקלאי" שמגבה ומסייע לעברייניים במקום שיהיה הראשון לצעוק שזה לא הוגן ולא יתכן שיש אנשים שמתפרנסים ממחסנים על אדמת מדינה במקום לגדל שזיפים ועוד מעיזים למכור את מכסת המים שלהם למישהו אחר.למה המנהל לא בא מיוזמתו ומציע שינוי יעוד לקרקע חקלאית של ענף שהמדינה חיסלה זה הרגע ע"י רפורמה כזו או אחרת
אני מציע לחקלאים להתחיל להתנהג כמו שמנהלים עסק סביבה תחרותית - כרגע זו חבורה שמתנהגת כקולחוז ברוסיה בשנת 1960.