אני לא כל כך מבין מה הטעון שלך.
היום השוק עולה - התשואה על האגח עולה.
אינני מצפה שהעליה בתשואות תהיה רצופה ובקו ישר, אני בטוח שהתשואה תתנדד בהתאם למאורעות.
יתרה מכך, לדעתי הפסקת ה QE כבר מגולמת בתשואות הנוכחיות. התזה שאני מחזיק בה אומרת שממילא הכסף של ה QE לא מגיע למשק כך שלהפסיק את ה QE אין השפעה אמיתית כל כמות הכסף אלא רק על הביקושים לאגח ארוך - שמשפיעים על התשואה. אבל , כל השחקנים בשוק כבר הפנימו שבדצמבר 2014 לא יהיה QE - כך שהשינוי ב QE לאבאמת צפוי לשנות את התשואות באופן דרמטי - וזה בוודאי לא הסיבה לבצע שורט על TMF היום.
אני מחזיק בשורט את TMF בצפיה לצעד של 2015 - התחלת העלאת הריבית - בשלב כלשהו הדיון יעבור מ QE להעלאת ריבית , שוב הפד יתחיל לתקשר את העניין , המשקיעים יכניסו זאת למודלים ויהיה תיקון בתשואות עוד לפני העלאת הריבית - וזו תהיה תנועה מתמשכת ומשמעותית.
מכיוון שאינני יודע מתי זה יקרה , אני מחזיק שורט TMF , הסיכון של ירידת תשואות לדעתי נמוך , התנודתיות במחיר ממילא פועלת לטובתי (כי התעודה ממונפת) ואני פשוט ממתין. אגב , חלק מהפוזיציה זה שורט קול על TMF - זה מייצר תשואה כל זמן שיש יציבות או המשך עליית תשואות. במקרה הכי גרוע והקול ימומש - מכרתי TMF במחיר גבוה (הרווחתי הפרמיה של האופציה )
לסיכום, זה מקרה קלאסי של קנה בשמועה ומכור בארוע, רק שאני כבר בהמתנה לשמועה הבאה...