ההבדל בין עושי שוק לבין לא עושי שוק הוא האם הם מתווכים למסחר הבין בנקאי או שאתה סוחר אצלם (תקרא את זה viewtopic.php?f=78&t=1244 )
איתנות פיננסית תמיד חשובה, אתה תקנה מכשיר סוללרי בחברה שהתשתית שלה לא מכסה את כל הארץ?! בנקים-(זה דוגמא טובה יותר) הרי הכסף לרוב עובר וירטואלי הבעיה של הנזילות תיהיה כשהרבה ירצו למשוך אותו. אל תשכח שמדובר במאות אלפי סוחרים בסכומים גדולים וקטנים שמתעסקים עם מינופים, אם לא יהיה לה כספים והרבה אנשים ירצו למשוך כספים הרי הם לא יתחילו לקחת כספים מחשבונות של לקוחות אחרים כדי להחזיר.
חוזר ואומר חברות גדולות תחת רגולציה לא יתעסקו בזה(אגב רגולציה בארץ מתחילים שלבים ראשונים של מחשבה לכיוון רגולטור בשוק המט"ח, דבר שאמור להטיב עם הלקוחות/סוחרים אבל מצד שני מדובר בארץ שלנו כך שהכל אפשרי). אתה מבלבל כשברוקר מתכסה ז"א שהעביר את הפקודה למסחר הבין בנקאי(שוב תקרא את משאמרתי לך).
אני סוחר סקלפינג(נכנס לעיסקה לכמה דקות יוצא נכנס יוצא...) בשביל זה אני צריך מסחר מהגרפים לדוגמא וכל פיפס קריטי לכן הציטוט חייב להיות זהה לגרף, אצל אחר נותן לי הפרשי ריביות יותר גבוהים למסחר לטווחים ארוכים יותר.
ההבדלים שאתה מדבר האלא קיימים וזה בסדר. תלוי מאיפה הברוקר מקבל את הציטוטים, זה יכול להיות מבנק מסויים או מכמה בנקים ובוחר כל פעם את הנמוך ביותר או שיש מערכות כמו מערכת קורנקס והוטספוט ששם מתבצע מסחר בין בנקאי.