x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: בית השקעות מול בנקים - עמלות

בית השקעות מול בנקים - עמלות

שלום לכל החברים
    לאחר השוואה קצרה בין בתי השקעות לבין הבנקים בנושא העמלות הנגבות לביצוע פעולות קניה, מכירה, וכו', גיליתי הבדלים תהומיים.
    אני מדבר על תיק מנוהל בעצמי, ולא תיק שמנהלים לי. מכאן עלו לי מספר שאלות שאשמח אם תעזרו לי בהן:

1. אם ההבדל כל כך גבוה, מדוע אנשים משאירים את תיק ההשקעות שלהם בבנק? האם נובע מחוסר ידע בנושא? או שיש לבנק ערך מוסף?

2. במידה והחלטתי להעביר את התיק לבית ההשקעות, מה הסיכון במידה ובנק ההשקעות יקרוס?
    הבנתי שיש אפשרות להפקיד את הכסף בחשבון נאמנות כך שאם יש קריסה כספי אינו בסכנה.

3. אשמח לטיפים נוספים בנושא לפני ביצוע המעבר.

תודה לכל חברי הפורום

Re: בית השקעות מול בנקים - עמלות

יתרונות בית השקעות:
    מחיר
    מסחר בשורט

חסרונות:
    אין אשראי
    תלונות רבות על יחס גרוע וחסר סבלנות והמתנה מרובה לחדרי המסחר.

אני העברתי את תיק ההשקעות שלי לבית השקעות לפני 3 שנים ואין לי שום בעיות איתם עד עכשיו!! בינתיים יש לי רווח נקי של דמי משמרת (*3) ששילמתי במשך שנים לבנק ואינני משלם עכשיו.
    לשיקולך.
    אבי ג.

אתם יכולים לדבר במספרים? פשוט לדעת איפה אני עומד.

אני היום משלם 0.25% לפעולה בבנק. עדיין נראה לי יקר.

בבתי השקעות תשלם 0.1% והבנק לא יכול להתחרות בזה מקסימום יוריד לך ל 0.2%
    הבנק קורע בעסקאות בחו"ל.
    אני ביררתי בבית השקעות גדול (לא רוצה לעשות פרסומת) ואת הכסף אתה צריך להעביר לחשבון בבנק לאומי או מזרחי (שני בנקים שהם עובדים איתם) הכסף לא משועבד לחברה ולכן במקרה של כינוס נכסים ("פשיטת רגל") כספך מובטח (עדיין שווה בירור) הבעיה שהם לוקחים לך עמלה כל פעם שאתה רוצה להעביר כסף מחשבון זה לחשבון הפרטי שלך.
    האמור לעיל אינו בגדר המלצה אלא דעה אישית בלבד.

אני קיבלתי 0.13% בבנק, ואשראי של 50%, ואני מרוצה מאד, תודה

גם אם הכסף שלך מושקע אצל חבר בורסה- בםועל הוא נמצא בבנק בנאמנות על שמך כך שגם אם חבר הבורסה יקרוס- הכסף שלך "שוכב" בבנק

ציטוט פורסם במקור על ידי נימרוד
    גם אם הכסף שלך מושקע אצל חבר בורסה- בםועל הוא נמצא בבנק בנאמנות על שמך כך שגם אם חבר הבורסה יקרוס- הכסף שלך "שוכב" בבנק
    בקשר לנאמנות יש לך טעות.
    איזה בית השקעות רושם נאמנות על שמך.
    נאמנות היא כללית ולא שווה הרבה.
    אני עובד עם הבנק הבנלאומי משלם 2 ש"ח לאופציה+13 ש"ח לחודש ניהול חשבון,זה הכל.
    דעתי האישית בנק יותר בטוח.מניסיון שהיה לי עם בנק למיסחר קיבלתי את כל הכסף חזרה הבעייה שזה לקח חצי שנה.
    הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.

האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.

.

לגבי חשבון נאמנות כמו שנאמר אין נאמנות על שמך ספיציפי.
    בביתי השקעות לא תקבל תשובות לשאלות שאתה מקבל בבנק כגון מיסוי ובירורים במידה ויש טעות.
    לאף בית השקעות אין מצבת כח אדם כזו כמו בבנק ולכן הם לא יכולים לספק לך שרות ברמה כמו בבנק.אף בית השקעות לא יישב עם כותב אופציות בודד שעה וחצי לצורך ביצוע כתיבות.יכולות של בנק לבצע עבורך פעולה "אקזותית" הם הרבה יותר רחבה.לומר שאין אפשרות לקבל בבנק פחות מ 0.2 זו טעות.לומר שאי אפשר לקבל הנחה או פטור מדמי משמרת זו גם טעות.הכל עניין של גודל תיק.
    אם יש לך תיק של 20 אלף שקל אז כמובן תקבל עמלות יותר נמוכות בבית השקעות,אך גם רוב הסיכויים שתצתרך לפגוש את דברים שכתבתי

לכל אלה החושבים שישנה עדיפות לבנק על פני חברת השקעות אז בעקרון יש לכם טעות והסיבות:
    1. ברוב המקרים עמלות הרבה יותר נמוכות בבתי השקעות ביחס לבנקים בתור אדם פרטי.
    אני חייב לציין שאם הינך עובד בחברת השקעות שמנהלת נוסטרו ברוב המקרים העמלות שמשולמות הם ממש נמוכות וברוב המקרים הן עובדות עם בנקים, אבל מאחר ולא מדובר על מקרה כזה עדיף בית השקעות.
    2. לא קיים דמי משמרת
    3. לא קיים דמי ניהול חשבון
    4. גמישות הרבה יותר גדולה גם במסחר בארץ גם במסחר בחו"ל ועל אחת כמה וכמה מסחר באופציות .
    5. אפשרות לעבודה באינטרנט ברוב המקרים יותר נוחה בבית השקעות ביחוד אם היקף הפעילות הוא גבוה, בית ההשקעות ישמח לתת לך מערכת מסחר כגון fmr או סיברון בעוד שבבנקים אתה באמת צריך להיות עם היקף תיק וחשבון ממש משמעותיים והיקף פעילות עצום.
    6. חדרי מסחר יעודיים למסחר בבורסה. נכון לפעמים קשה להשיגם וגם מידת הסבלנות היא לא גבוהה אבל ישנה נגישות בכל רגע נתון למסחר בעוד שבבנק לא כ"כ

לגבי האם הכסף בטוח בחברת השקעות. תשובה נחרצת - כן!!
    ואם אתה לא בטוח תמיד תוכל לאפיין את בתיק שלך כך שגם בזמן רגיעה כלומר גדר - בלי פעילות, אז תוכל לקנות מק"מ או גילון ואז זה שלך ואפילו אם בית ההשקעות פושט רגל אז המק"מ או הגילון רשומים על שמך והם שלך בלי שום קשר לבית ההשקעות.

אבי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות