זה יצא ככה כי ערכו לי את ההודעה, אין לי כוונה לשמוח על הפסד כספי של מישהו, נהפוך הוא, אני מאחל לו להחזיר את ההפסד כפול 10 זה רק עניין של צדק וחשיבה של אני יודע הכול.אין שמחה כמו שמחה לאיד
זה יצא ככה כי ערכו לי את ההודעה, אין לי כוונה לשמוח על הפסד כספי של מישהו, נהפוך הוא, אני מאחל לו להחזיר את ההפסד כפול 10 זה רק עניין של צדק וחשיבה של אני יודע הכול.אין שמחה כמו שמחה לאיד
) בניגוד ל- IDB לא נשמך דוידנד בשנים האחרונות - זה לא רלבנטי למצב הנוכחי, זה משפיע על עד כמה בעלי המניות חשופים לתביעות
2) לא בוצעו עסקאות בעלי עניין ללא הגיון כלכלי. - כנ"ל
הסיבות הנ"ל הם "טיעונים לעונש" , לקיחת החברה מהבעלים אינה עונש, היא התנהלות כלכלית נורמלית ורגילה של נושים - זה שהבעלים היה "בסדר" ורק "לא היה לו מזל" פשוט לא רלבנטים. במקרה הספציפי שלפטרוכימיים, היום ברור כשלג שהמינוף שהם לקחו היה לא הגיוני
3) יתכן וסביר כי ניתן למצוא משקיע שיקנה לחברה זמן בריבית נשך ולזמן קצר בתמורה לשעבוד מניות לא משועבדות - בסמכות החברה לעשות זאת ולמעשה אם הנושים ידחפו לכוון של השתלטות היא תעשה זאת על מנת לקנות שנה שבה אולי משהו יקרה.
זה לא יקרה כי הנושים ילכו לבית משפט לעצור את התהליך ואולי אפילו יבקשו הסדר לפי סעיף 350 - ללא הסכמת החברה -כאן מצבם יותר טוב משפטית מאשר נושי פיתוח - למעשה זה מה שהם צרכים לעשות כבר היום
4) כבר כעת קשה למצוא משקיע כי הוא יודע שעוד מעט בלוקים מאוד גדולים שלבזן יתחילו לעוף בבורסה - אם הנושים ורבים מתוכם לא מתעסקים במניות - יהיה תהליך שידרדר את מניית בזן אל מתחת להון העצמי שלה.
לכן, בטווח הקצר, יש צורך להשתלט עלפטרוכימיים ולא לחלק את מניות בזן. אך גם אם יהיה לחץ על מחיר מניית בז"ן - לטווח בינוני , מי שיחזיק יראה השבחה משמעותית יותר מאשר ישאר נושה מובטח
5) שקט תעשייתי עד 2016 יאפשר לחברה ומנהליה למצוא מה עושים בפרק הזמן שבין השבחתבזן וחלוקת דוידנדים למצב הקיים.
אין להם "מה לעשות".פטרוכימיים צריכה לעבור למצב של מינימום הוצאות - הנהלה, כלליות, ריבית - להנהלת החברה יש 0 יכולת אמיתית להשפיע - עובדה שהמנכ"ל עוזב
6) כצעד בונה אמון החברה ומנהליה משלמים לעובדים בכירים משכורת ממוצעת במשק על מנת לשמור על הקופה והמשך הכסף ישולם לאחר שימצא משקיע.
זה לא בנייית אמון.
זה פשוט לא הגיוני. מדוע אם אני מחזיק אגח ו' אסכים לקבל אופציות ועוד להשאיר משהו לבעלים כאשר אני יכול היום לקבל את חלקי ההוגן והמלא מ 100% פטרוכימיים? - זה בדיוקהנושים הלא מבוטחים או המבוטחים חלקית יקבלו אופציות למניות פטרוכימים שתהיה שוות לאחר מציאת משקיע שיהיה מוכן להכנס לחברה שהיא לא רגע לפני פירוק\כינוס\ ברדק של הסדרים.אלביט הדמיה - הבעלים רצה להישאר עם מניות , בלי להזרים דבר, שלחברה יש פחות נכסים מהתחיבויות - ובאלביט יש לכאורה הון עצמי משמעותי יותר מאשר פטרוכימייים.... , טענתי כל הזמן שלהשאיר מניות בידי בעל שליטה במצב הנוכחי זה אבסורד ושערוריה ובסופו של תהליך, בעלי המניות הקיימים נשארים אם 0. פטרוכימיים אינה שונה במאום.
נערך לאחרונה על ידי tby, 02.09.2013 בשעה 07:39
ל- גילגה ו- tby,
אני בהחלט מסכים עם הטיעון שלכם - אבל נשאלת כאן השאלה - האם צריך מייד לפנות לבית המשפט ולדרוש לתפוס את המניות או להגיע להבנות שיאפשרו לפתור את המצב - זו בהחלט התלבטות.
המצב הוא שכרגע ההנהלה הגיעה להסכמות עם בנקהפועלים לגבי דחייה של החוב ל- 2017 אם שאר הנושים יעשו אף הם.
כמו כן, יותר מדי מהכספים של החברה הושמו בפקדון הניתן לקזוז אצלהפועלים.
השאלה היא האם האינטרס של הנושים להכנס למלחמת עולם שתאלץ את בנקהפועלים לשים ידה על כל הכספים הזמינים שיש בקופה ולקחת את מניות בז"ן המשועבדות לו כך שהנושים הלא מבוטחים לא יוכלו להנות מ- upside שיגיע בהמשך עם הצלחה של המיד"ן ואספקת הגז?
לכאורה, הגעה להסכם ביןהפועלים להנהלה מכניסה מאין גלולת רעל לעניין ואף אחד לא יודע מה הקשרים העסקיים של פועלים עם חברות אחרות של בעלי השליטה.
על כן, יתכן ויש להגיע לסיכומים על פריסה מחדש וחפוש משקיע ולא להכנס לשנה של מלחמות בבתי משפט דבר שיאלץ שיגרור הוצאות עסקנים שלא נגמרים.
השאלה היא מה טיב ההסכמות שיש בין הנציגות לבעלי השליטה - האם ממתינים שהמצב ישתפר מעצמו אופועלים לדלול של בעלי השליטה מיוזמתם.
לדעתי יש להשתלט על החברה.
יש חשש משמעותי ליכולת הפרעון ? כן
יש לבעל השליטה יכולת ורצון להזרים כסף ? לא
שלום בעל שליטה - ברוך הבא מפרק זמני - מנהל מטעם הנושים או בית המשפט.
אם רוצים למשוך זמן אין שום בעיה, מחפשים משקיע שיש לו יכולת לתמוך בחברה ונותנים לו אתפטרוכימיים בחינים תמורת הלוואת בעלים נחותה לחוב האג"ח עם ריבית הגיונית, של כמה מאות מליונים. כבר מצבינו יותר טוב. כמה בדיוק ? כאן מתחיל המסר מתן עם בעלי החוב הנוכחיים.
אם אין משקיע שמסכים לעשות את זה - הרי שהחברה לא כלכלית אפילו לא בחינם. במצב זה צריך להוריד מינוף ולסגור פוזיציה. כלומר לפרק את החברה. בכל מקרה ברגע שבעלי החוב לוקחים את המושכות לידייהם יש להם פתאום הרבה יותר אינפורמציה. את ההסדרים הם יכולים לקבל מעמדה של כוח ולא מעמדת נחיתות.
גם זה שלבנקים יש לכאורה זכות לפרעון מידיי חילופי שליטה וכו' שים לב שזה שיש למישהו זכות לא אומר שהוא ינצל אותה, הזרמת כסף בכל צורה שהיא לחברה היא לטובת כולם ולכן יהיה אפשר להסכים לא להפעיל ]פרעונות מיידיים וכו'.
אבל בחברה שצריכה נזילות כדי להתגלגל על מנת לפתוח את כל האפשרויות לקבלת נזילות יש לקבל שליטה בחברה. כל מה שבעל השליטה יכול להציע למשקיע יכולים הנושים להציע גם כן.
שווי האגח הלא מבוטחת הוא כ-20% ולא 0 לפי מחיר של 1 ש"ח למנייתבזן (אלא אם כן יהיה הסדר בו נלקחות מנייות בזן השייכות לפטרו לידי נושי בזן - מצב שלא נראה לי סביר נכון למצב כרגע )
ואכן אגחבזן נראה מאוד מעניין, בעיקר ג' לדעתי
השאלה היא מתי להיכנס יש שם פאניקה מטורפת בכל הניירות
וחטפתי מכה בכנף בגלל פטרו ו...
יש לשים לב כיבזן גייסה 400 מ' שח ביולי ולפי תחזית תזרים המזומנים שלה לא תיכננה לגייס חוב סוף בשנתיים הקרובות,
הטריגר האחרון היה העובדה כיבזן לא עמדה במספר התניות פיננסיות לחלק מהחוב שלה והיא קיבלה וויבר ( מכתב ויתור על ההתניות ) בתמורה לתוספת לריבית של 0.25% על החוב הזה
הפאניקה היא בעקבות כך שמרווח הייחס לפעילות העיקרית של החברה הוא כעת כ-0 ואף היה שלילי בחודש האחרון
יש לשים לב מנגד כי תמיד המרווח שלבזן היה מעל המרווח ייחוס ובשל המידן והשפעת הגז הטבעי המרווח של בזן אמור להיות כ4$ מעל מרווח הייחוס
אם כן סימן השאלה העיקרי בעצם בתחזית תזרים המזומנים שלבזן היא האם האם היא תצליח לייצור מוזמנים לפי התחזית שלה
בואו נבדוק:
למחצית השנייה של 2013בזן צופה תזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 108 מ' $
בזן מזקקת כ-35 מ' חביות בחצי שנה לכן היא צפויה לעמוד ביעד זה לפי חישוב של 35מ' חביות כפול מרווח ממוצע של 3$
אמנם הבעיה מגיעה בחישוב של 2014בזן צופה תזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 484 מ' $ אך אם מרווח אורל ישאר על 0 ( בניגוד לצפי של בזן ל3$ ) התזרים יהיה רק של כ-280 מ' $ יהיה הכרח או בפריסת חוב או בגיוס הון נוסף
יש לציין כי מרווח אורל שלילי או אפסי לאורך זמן לא אמור להתקיים, וההנחות בסיס שלבזן לא היו מוגזמות,מצד שני בזן ממש על חוט השערה מבחינה תזרימית, וכל מה שהולך בפטרוכימיים מצד אחד והעבר של ח"ל בנושא צים לדוגמא מצד שני לא עוזרים
לאחר הפסד ניכר בפטרו ו אשמח לשמוע שהגעתי לתחתית כלשהי .....נו קרוב. אשמח לדעת איך חישבת את ערכן של הבלתי מבוטחות ב ?20%
לצערי אני לא יכול להגיד לך שזה התחתית
כי שווי הבטוחות נגזר משווי המניה של בזן
ומה התחתית שלבזן קטנותי מלנבא
אבל הנה החישוב שלי
מזומנים 240 מניות חופשיות 104 שווי מניות חופשיות 104 מניות משועבדות לפועלים ובראשית 321 שווי מניות משועבדות לפועלים ובראשית 321 חוב פועלים ובראשית 440 יתרה מחוב פועלים ובראשית -119 שווי נכסים חופשיים 225 חוב ב 593.4 חוב ג 235.1 חוב ד 90.36 בטוחות ב מניות - שווי 172.2 בטוחות ג מניות - שווי 85.6 בטוחות ד מניות - שווי 64.2 חוב ב לא מבוטח 421.20 חוב ג לא מבוטח 149.50 חוב ד לא מבטוח 26.16 חוב א 60.4 חוב ה 176.3 חוב ו 312.1 1145.66 יחס החזר לחוב לא מבוטח 19.64%
האתר כולו היה למטה במשך זמן מה. יכול להיות שזה קשור (שהיתה תקלה והעלו את ה DB מגיבוי, או שסתם בגלל האיחוד עם האתר ששחקן מעוף קנה).
עודף בטוחות לא מוסיף לנכסים, אינני רואה השפעה על החישוב.
צריך לזכור שבאגח ד' היה פדיון ומנגד השתחררו שיעבודים, אך הפדיון+ריבית היה גבוה משחרור הבטחונות , כלומר יש היום קצת פחות נכסים ויחס ההחזר לנושים לא מובטחים ירד מעט.
לניובי - אכן אני חושב שבז"ן חברה טובה , אני גם מושקע בכסף אמיתי שם ובינתיים מופסד. השינויים בשער המניה לא משנים את תזת ההשקעה שלי, שאני בטוח בה. יחד עם זאת, פעמים רבות הייתי בטוח בניתוח שלי וזה התברר כטעות, הדוגמא האחרונה היא ההשקעה במניות קרדן NV - בהתחלה הרווחתי, אח"כ הפסדתי, החברה לא פועלת עפ"י התחזית שלי אז תזת ההשקעה השתנתה ואני בחוץ - אין בושה בלהיות בטוח, אין בושה בלטעות.אין בושה בלהפסיד כסף בהשקעה שלא עלתה יפה.
אני רק לא מכיר מצב בו משקיע הופך מזומן להשקעה בנייר ערך ללא בטחון שהוא צודק. אם זה תהליך שאינו מלווה בחקר ובטחון , הרי זה הימור ובהימורים מפסידים.
ל - JSPH - כתבת כי הנושים הלא מובטחים לא יתנגדו לדחיית תשלומים אם יקבלו בטחונות מתאימים. אני שאלתי - אילו בטחונות החברה יכולה להציע ? איזה פיצוי אמיתי החברה יכולה לתת בגין דחיה?
נערך לאחרונה על ידי tby, 01.09.2013 בשעה 16:39