FNMAT ב 37% וכל השאר ב 37%
פוטנציאל לרווח ארביטראז?
אולי כל השאר יתישרו לפי 37%?
FNMAT ב 37% וכל השאר ב 37%
פוטנציאל לרווח ארביטראז?
אולי כל השאר יתישרו לפי 37%?
מתחילות להסתובב שמועות שיתכן ותיפתח חקירה של הקונגרס הקשורה לניהול ה GSE ע"י המנהל המיוחד.
נושא החקירה - מי הורה ומי החליט על ההפרשות הענקיות להפסדים של ה GSE ?
ההפרשות החשבונאיות האלו להפסדים הם שיצרו את "ההפסדים הענקיים של ה GSE " - הפרשות גדולות הוליכו להפסדים גדולים, שהוליכו למחיקת נכסי המס , שגרמו להון נעצמי של ה GSE להימחק , שגרם להם לקח מימון ממשלתי ב 10% ריבית שרק העמיק את ההפסדים השוטפים - הכל הפסדי נייר או תשלומי 10% ריבית לממשל.
ומדוע חקירה? - כי המציאות בסוף הדביקה את ה GSE וההפרשות מוחזרות וברור כי ההפסדים בפועל (כ % מהתיק) של ה GSE קטנים משמעותית מכל בנק / חברת ביטוח אחרים , אזי נשאלת השאלה - מדוע ההפרשות להפסדים עתידיים של ה GSE היו גבוהות משמעותית מכל בנק או חברת ביטוח?
אין ספק כי הנושא יעלה בדיונים של בית המשפט בתביעות - אך יהיו בקונגרס אלו שירצו לברר הדברים קודם לכן.
דוחות פראדי / פאני לרבעון הרביעי
הפרטים ממש לא חשובים. החברות רווחיות במידה שלא תאמן -
- קצב רווחים מפעולות רגילות של כ - 36 מליארד דולר ביחד בשנה
- קבלת תשלומים בגין תביעות בנקים שמכרו משכנתאות - כ 20 מליארד דולר
- השבחת תיק הנכסים המעוקלים בגלל עליית מחירים
- המשך הקטנת עתודה להפסדים עתידיים
- החזר נכסי מס
אין ספק ש 2013 היתה שנת המפנה הגדול - גם מבחינת ביצועים פיננסיים, גם בהיבט ההתקדמות המשפטית בטיפול מול הממשל והכי חשוב לדעתי - דעת הקהל.
מניות הבכורה כבר ב (39% ) 40% לפארי , התחלתי לכסות את הנושא כאן לפני 10 חודשים שהמחיר היה 16% לפארי.
נערך לאחרונה על ידי tby, 27.02.2014 בשעה 18:25
בלוג: on-vix.blogspot.co.il
כל הכבוד על העידכון TBY מי שקרא ופעל כך עשה הון קטן - תודה