מניות הבכורה הגיעו לשיא של 5 שנים.

הבדלי הסחירות בין המניות השונות יוצרים פערי ארביטראז מאוד מענייניים -

רוב מניות הבכורה נסחרות היום במחיר המשקף כ - 22% מפארי

אך יש חריגים:

FNMAT הינה מניית בכורה של פאני מיי עם פארי של 25 דולר , ונסחרת היום ב 8.8 דולר - 35% מערך הפארי

FNMAS נסחרת ב - 25% מפארי

FMCKJ - מניית בכורה של פראדי מק נסחרת ב 25% מפארי

מה שמייחד את FNMAT היא העובדה שזו היתה ההנפקה האחרונה של מניות בכורה, בשנת 2009 רגע לפני השתלטות הממשל, והיא נושאת ריבית גבוהה יחסית 8.25% - שאינה משולמת / נצברת מאז 2009 כמו יתר מניות הבכורה. יש החושבים שאולי יש אפשרות לתביעה ספציפית של מחזיקי מנית בכורה זו על סמך "הטעיות בתשקיף" אך תביעה כזו לא הוגשה, למרות שקיימות היום 10 תביעות שונות נגד הממשל בנושאים של הההשתלטות על ה GSE והמאורעות אח"כ.

אני בדעה שכל מניות הבכורה שוות - אם וכאשר ימצא מוצא מהתסבוכת המשפטית / כלכלית / פוליטית הוא ייושם באופן זהה לכל מניות הבכורה של ה GSE שהפרמטר היחידי שיקבע יהיה הערך הנקוב (פארי) של המניה ולכן אין משמעות למתי המניה הונפקה או איזה ריבית היא נושאת

גם אם אני טועה , ובעתיד תהיה חשיבות לריבית הנקובה במניה, הרי פער המחירים גדול הרבה יותר מהפרשי הריביות

התחלתי את המסע הארוך של החזקת מניות הבכורה בכ- 2% מפארי , היום שווי ההחזקה הוא פי 11 מההשקעה. כפי שכתבתי בעבר, הפיתוי למכור הוא ענקי אך כאשר תזת ההשקעה גורסת עליה נוספת של כפי 4 - לכיוון שווי של 90% ואף 100% הרי השיקול הלוגי הוא להמשיך להחזיק.

מנגד, יש את נושא הפיזור - כשרכשתי את מניות הבכורה , יחס הסיכון סיכוי היה מבחינתי מצויין - אפשר היה להפסיד 100% מההשקעה, אך ניתן היה להרוויח עד פי 50 ועוד אח"כ לקבל ריבית על הפארי לפיכך השקעתי 5% מתיק ההשקעות במניות הבכורה.
עכשיו , לאחר עליה של פי 11, השקעה זו הפכה להיות מרכיב מאוד דומיננטי בתיק - מבחינת פיזור זה מתכון לאסון - בייחוד שעדיין מדובר בהשקעה ספקולטיבית ביותר - כלומר הסיפור יכול עדיין להסתיים ב - 0 אחד גדול.

בתוך הדילמה הזו, מציעה FNMAT הזדמנות - מימוש חלק מהפוזיציה ב - 35% מפארי ע"י מכירת FNMAT בשורט תוך ניצול פערי הארביטראז עם יתר הסדרות .

תשואה של פי 17.5 בהחלט מספקת אותי על מנת לממש חלק מהפוזיציה , כי גם פוטנציאל העליה מכאן הוא כבר בתחום של כ- פי 2.5 - שזה תחום שונה לחלוטין של סיכון / סיכוי שדומה הרבה יותר לאגח הזבל שאנו מכירים מהארץ

השאלה שנשארת פתוחה היא כמה מניות FNMAT אפשר בכלל למכור בשורט, אך אני מניח שאם העליות במניות הבכורה ימשכו , יהיה ניתן למכור אותם

לאסטרטגיה זו יש יתרון מובהק נוסף - אם אני צודק ופערי הארביטראז יסגרו ע"י ירידת ערך FNMAT הרי הפעולה עשויה להניב אף רווח הון

למי ששוקל כניסה למניות הבכורה של ה GSE - זו בהחלט השקעה ראויה, אך יש להבין את מימדי הסיכון הקיימים. במקביל, לסוחרים יש אפשרות לפוזיציית ארביטראז מעניינת, תחת ההנחה שנכס הבסיס - מניית בכורה של ה GSE - שווה אותו דבר בין כל הסדרות