x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 56

נושא: פאני מיי / פראדי מק (GSE'S)- מניות בכורה

Hybrid View

למבו,

מה קרה שחזרת? הבטחת להעלם כאות מחאה על השעייתו של אודי.

כרגיל אין לך מושג על מה אתה סח, הכל אצלך עירבוביה אחת גדולה - תעבור שוב על זרו הדג' ותעשה הפרדה בין חברות שנותנות משכנתאות לחברות , כמו ה GSE, שמבטחות משכנתאות.

עצם זה שאתה חושב שה GSE נותנות משכנתאות מצביע על בורותך בעניין.

האגחים של ה GSE לא רק שמושלמים בזמן, הם נסחרים רק בשבריר תשואה יותר מהאגח בממשלתי, כך שלא ברור לי על איזה הפסדים אתה מדבר

בקיצור, לך תלמד את החומר ואם יש לך משהו אינטליגנטי ותורם להוסיף, ולא את ההתלהמות הרגילה שלך ,אתה מוזמן לפתוח נושא משלך
    נערך לאחרונה על ידי tby, 10.08.2013 בשעה 16:51

מצגת של פרדי מק

מאוד מעניין לראות את מצב שוק הדיור - מלאים מינימליים, % תפוסה של דיור לשכירות מאוד גבוהים

נראה כי הדרך פתוחה לעליית מחירים משמעותית בשוק הדיור האמריקאי

http://www.freddiemac.com/investors/...esentation.pdf

שההשקעה שב 2010 היתה בלתי מוכרת לחלוטין והימור על פוליטיקה והתאוששות כלכלית הופכת למושא דיון ב CNBC זה סימן שמרכיב ההימור בהשקעה נעלם ועכשיו ההשקעה היא כלכלית בלבד - כלומר יש ריצפה לשווי מניות הבכורה שאינו 0.

במהלך היום היה לי זמן לחשוב על הצעת רכישת עסקי הביטוח של ה GSE ע"י מחזיקי מניות הבכורה ויש לי מספר תובנות -

ראשית, בבסיס ההצעה יש הנחה בסיסית שנשארת סמויה מכיוון שאינה פופולארית - עלות הביטוח שתיגבה החברה החדשה שלא תיזכה לגיבוי ממשלתי תהיה גדולה משמעותית - עד כדי כפולה מעלות הביטוח שגובות ה GSE - זה עשוי להגיע עד כדי 1% שנתי , כאשר היום מדובר על 0.8% כיעד שעלות הביטוח של ה GSE צרכים לעלות אליו. זה יגרור התנגדות רצינית מצד הדמוקרטים - אני מניח שזה פתיר אם הממשל יסכים לתת ביטוח משנה "לקטסטרופה" מסובסד כאשר החברה הפרטית תוכל לפנות לביטוח המשנה רק שההפסדים יעלו על 20%-30% מהמשכנתא.
    זה יצור מודל שדומה ל GSE היום , רק שערבות הממשל תהיה כביטוח ויגבה כסף אמיתי עבור ביטוח המשנה במקום ערבות משתמעת שניתנת בחינם - שזה הכי זול ויעיל עד הרגע שיש לממש את הערבות

שנית, ההצעה לרכוש את החלק התפעולי של עסקי ביטוח המשכנתאות תמורת כ 33 מליארד דולר היא מאוד נמוכה - ה GSE מרוויחות היום 36 מליארד דולר מהכנסות ריבית - בהנחה שהחברות החדשות יבטחו משכנתאות במחירים גבוהים יותר ולא תהיה להם תחרות אמיתית במשך שנים רבות , הרי תוך מספר שנים לא גדול הם יגיעו לרמת הריווחיות של ה GSE היום .

החשבון פשוט - הון של 50 מליארד דולר תומך בתיק ביטוח של 1 טרליון דולר - 1,000 מליארד. 1% בשנה פרמיה - 10 מליארד דולר הכנסות ריבית + דמי טיפול בחיתום השוטף שמכסה + רווח את הוצ' התפעול - תוך מספר שנים שווי העסק הוא 150 מליארד דולר (מכפיל 15 על 10 מליארד)

לאור האמור לעיל, אין ספק כי אם ההצעה תתקבל הרווח של מחזיקי מניות הבכורה יהיה הרבה מעבר לפארי של המניות אך מבחינה פוליטית אינני רואה אין הדמוקרטים מוסרים את שוק המשכנתאות לידיים פרטיות באמת, כאשר גם ברור שיש הרבה "בשר" ב GSE , אז מדוע למכור בזול לקרנות גידור?

מה שמביא אותי למסקנה הבאה - ההצעה לא ממש אמיתית, יש כאן מהלך מתוחכם של הקרנות ליצור דילמה אמיתית אצל הפוליטיקאים בכלל ובממשל בפרט ולחייבם לפעול - למעשה הקרנו אומרות לפוליטיקאים - דיברתם על שינוי מודל ה GSE כך שכסף פרטי יוביל את לשוק המשכנתאות - יש הצעה על השולחן. רציתם שמשלם המיסים לא יפסיד מהחילוץ - ההצעה מייצרת רווח אדיר מעבר לרווח שכבר יש. אם התכוונתם ברצינות - בוא נשב ונדבר, אך אם אינכם מוכנים לדבר - אז מה אתם רוצים? להחזיק את ה GSE לנצח בידי המנהל המיוחד? להמשיך את המריבה בבית משפט?

מה שלא יהיה הממשל / פוליטקאים יצטרכו לתת דין וחשבון ברור על מה המצב היום ולאן העסק הולך - והם פשוט לא מסוגלים, ולכן להשאיר את המודל הקיים על כנו יהיה האופציה הכי פשוטה - הממשל יכריז על תהליך החזרת ה GSE לידיים פרטיות מייד עם גמר החזר החוב לממשל עם תיקונים קוסמטיים לרגולציה , מימוש האופציה ל 79.9% ממניות ה GSE ומשם הדרך המוכרת של AIG ואחרים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות