טעיתי בקשר לאופן המדוייק שבו זה יקרה, אבל הנקודה היא שזה קורה, ולא כל כך משנה איך. אט אט החוב של חברת החשמל הופך להיות החוב של מדינת ישראל, כלומר שלי ושלך.
8 מליון תושבים לוקחים על עצמם חוב נוסף של 6.5 מליארד, כלומר כ 800 שקל לתושב, או 4000 למשפחה בת 5 נפשות כמו שלי.
וזו רק ההתחלה. זה מה שאומרים היום. מחר ההסתדרות תגיד שזה לא מספיק כי זכויות נפגעות ברפורמה, ומחרתיים יבינו שבעצם חברת החשמל עדיין לא יכולה לשאת את החוב שנותר, ואת החשבון אנחנו נשלם. שים לב לסעיף קטנטן שנכתב שם, לצד הסיוע הכספי, יולבנו חריגות השכר בחח"י בתמורה לפירורי רפורמה שכאילו עושים.
עד הבחירות הבאות כולם ישכחו איזו רפורמה היתה צריכה להתרחש, או שיתגלה שזו צועדת בכיוון הלא נכון, ושוב מדינת ישראל תרשום צ'ק לחח"י.
בערך כמו שאמר צ'רצ'יל, מעולם לא היו חייבים רבים כל כך, למעטים כל כך.
אגב מי שהזכיר בדיון המקביל את בעיות הקפיטליזם - מה שקורה בחברת החשמל צמח בעידן הבולשביזם ובעטיו. קפיטליזם ותחרות, לו היו כאן, לא היו מאפשרים לכזו חגיגה להתרחש על חשבוננו.