לי לא ברור בכלל הצורך ב"מטבע" נייטרלי שאין מאחוריו רגולציה. וכל ההסברים המלומדים רק הראו לי שאף אחד לא באמת מבין מדוע כל העניין - חוץ מפושעים שרוצים לעקוף את המערכת.

הרעיון של מטבע הוא "ייצוג" שווי ריאלי באמצעות "סימן מוסכם" וההסכמה והביטחון כי ה"סימן המוסכם" ישמור על ערכו אל מול השווי הריאלי אותו הוא מייצג.

משתמשי המטבעות בטוחים כי הבנק המרכזי / המדינה שהנפיקה המטבע תשמור על יציבותו. אם אין אמונה במטבע X , תושבי המדינה יחזיקו במטבע שהם כן מאמינים בו , ומטבעות לא חסר. הדוגמא שלנו היא הדולריזציה דה פקטו שהיתה בישראל בגלל שהלירה / שקל לא שמרה על ערכה - לכן שימשה רק לעסקאות קצרות טווח .

במילים אחרות - תושב ישראל בתחילת שנות ה 80 לא היה צריך ביטקויין על מנת להימנע משחיקת חסכונותיו או לתאר את השווי הריאלי של דירה שרוצה למכור או דירה שהוא משכיר - הוא פשוט עבר למטבע קיים , יציב ובר המרה, גם אם היה צריך ללכת לרחוב לילינבלום בת"א....

אז אם בישראל עם 400% אינפלציה מצאו פתרון פשוט - על איזו בעיה הביקויין עונה? כיצד הביטקויין בכלל שומר על הקשר בין "שווי ריאלי" לסימן מוסכם" שאופייני למטבעות שימושיים? איך כל זה בכלל קשור לכך שלמבו החזיק תיק ש 25% ממנו זה "השקעה" בביטקויין?

במסגרת הזו - מי צריך ביטקויין או פייס-קויין או X-קוין ?

נניח ופייסבוק תנפיק מטבע. מה היא תאמר? - תן לי דולר - אנפיק לך פייס קוין ואני מבטיחה שתמיד תוכל לבצע המרה הפוכה? ומה תעשה פייסבוק עם הדולרים? מי יוודא שהם לא יעלמו?

שאתה נותן כסף לבנק ומקבל "יתרה בחשבון" אני מקווה שכולם מבינים שהיתרה היא ווירטואלית לחלוטין וקיימת רק במחשבי הבנק- הרי הכסף לא בחשבון שלך , הכסף אפילו לא בבנק, אך אתה יודע שיש רגולציה כבדה ושתדרוש את היתרה - תקבל אותה ובמידת הצורך המדינה תיחלץ לעזרה - זה הבסיס לכלכלה "ללא מזומנים"

מי שרוצה להעביר כסף יכול להשתמש בשרותי העברת כסף שלא דרך המערכת הבנקאית כמו פיי-פל ואחרים