אוקיי - כאן כבר יש לי יותר על מה להסכים.
אני מסכים שהעדר רגולציה - עובדה הנתפסת כייתרון משמעותי בין רבים מתומכי הביטקוין, היא דווקא נקודת חולשה שלו.
בעייתי בעיני שאין פיקוח והגנה נגד גנבות ורמאויות, ושאלו עדיין קלות מידי לביצוע - לפעמים מספיק רק וירוס, וכיוון שלא ניתן להפוך עיסקאות, יש כאן בעיה.

מצד שני, אני גם חושב שהנושא מתחיל להשתנות לנגד עיננו.
החל ממעורבות של רשויות החוק (וזו בדיוק הסיבה שכשכולם מכרו באפיזודת סילק רואד, אני קניתי), המשך בשימועים בסנאט מהשבועות האחרונים, ובבקשה שהוגשה בסין להכרה רגלוטורית ב"בנק" ביטקוין. זה קורה.
האם השינוי יהיה מספיק? כמה בטוח יהיה להחזיק בביטקוין? זאת נדע בפרק הבא. אבל מי שייכנס בפרק הבא ייכנס, מבחינתי כמשקיע, בנקודה פחות מעניינת - כיוון שברור שברגע שיתגברו על חסרונות הביטקוין פוטנציאל ההשבחה שלו יתממש.

לגבי "X אחוז יושקע בביטקוין...מזומן הוא אמצעי תשלום" - אני חוזר על טענתי שביטקוין אינו מזומן אלא תעודת השתתפות במיזם בנקאות בין -לאומי.

"יותר קריפטו-מטבעות ייכנסו לשוק" - כבר עכשיו השוק מוצף. בכל שבוע כמעט נולדים ומתים מטבעות "מתחרים". לכל אחד ייתרונות וחסרונות מעניינים מאוד, ואכן יש בעיני היגיון להתפזר בין ה"סחורות" הללו. (למשל, לייטקוין מאפשר עיסקאות מהירות יותר, והוא גם יותר "דמוקרטי" במחינת יכולות ההפקה; פירקוין הוא יותר חסכוני באנרגיה; וכן הלאה). כמו שקורה הרבה פעמים בשוק הריאלי, תחרות מסוג זה - כלומר תחרות שאינה קומוטידיזציה פשוטה - לא פוגעת בענף אלא מרחיבה אותו.

"המחיר ליחידה יהיה העלות השולית של הכריה" - בהחלט. אבל שים לב שהביטקוין נסחר כבר עכשיו מתחת לעלות השולית של הכריה (אם אתה משתמש אמצע הטווח במשתמש במחשבים אישיים מצויידים בכרטיסי מסך יעילים - שכן כריה במחשבים נעשית עם כרטיסי מסך - מדובר על פי 2-3 מתחת לעלות השולית של הכריה בביטקוין!)
העניין הוא שככל שהרשת גדלה, כך גם עולה העלות השולית ליחידה.

כדרך אגב, ישנם מטבעות חלופיים שבהם הערך הנוכחי אכן גבוהה מהעלות השולית של הכריה, וכאן ההיגיון שלי עובד כמו שלך, אני צופה שהפער ייסגר במהירות - או ע"י כניסת מאסה של משתמשים חדשים, או ע"י ירידת המחיר שלהם. אבל זה לא צפוי בביטקוין, אלא אם המגמה תתהפך ויותר כח מיחשוב יעזוב את הרשת מאשר יצטרף אליו.
ממבט בשוק מכונות המיחשוב לביטקוין (סדרות ייצור נחטפות באבטיפוס עוד לפני תחילת הייצור במפעל) אני מסיק שהיפוך מגמה בביטקוין הנובע מסיבה כזו, הוא לא סביר בחודשים הקרובים, בלשון המעטה. אם הביטקוין יקרוס - זה יהיה מסיבה אחרת לגמרי, אבל לא עלות ייצורו.