צריך הבין שהחיים שלנו תלויים ברגולציה ופיקוח.
כל דבר שמחוץ לסדר רגולטיבי הוא פרצה שקוראת לגנב.
הסיכוי שיגנבו לך מניות / כסף מבנק תחת רגולציה הוא קרוב לאפס - אני לא זוכר מקרה שאדם נפגע בגלל מעילה בבנק - ביוון הפסידו חלק מהפקדונות בסכומים גבוהים כחלק מהחילוץ - זה המקרה היחידי המוכר לי .
אחזקת נכסים פיזיים - מנדל"ן עד זהב - יש את הסיכונים שלהם מעבר לשינויי מחיר - גניבה, שריפה, עלויות אחזקה וכו' - אך נדל"ן נושא תשואה - זהב לא (גם לא יהלומים, אומנות וכו - תזת ההשקעה מבוססת על הפראייר הבא שיהיה מוכן לשלם יותר ממך)
השקעה במניות / אגחים של חברות הנסחרות בבורסות מוכרות תחת משטר פיקוח ידוע היא פחות מסוכנת, אך אתה חשוף לתרמיות וגנבות - מאנרון ועד חפציבה או סתם לחשבונאות מטעה שגוררת אותך להפסדים כמובאלביט הדמיה או אחזקות - ולכן אין מנוס מפיזור.
כאשר אתה יוצא מחוץ התחום המפוקח ומשקיע ב"בית השקעות" של סגל או של מיידוף , בביטקויין, קרנות גידור של גופים לא מוכרים, קבוצות רכישה של בתים בארה"ב בהזדמנות - אתה שם את כספך על קרן הצבי וסומך על "המוניטין" של הגופים.
לגבי פייסבוק - זו עוד בועה שתתפוצץ. אני בשורט.
מדהים אותי כל פעם מחדש איך אנשים רציונאליים נתפשים למשהו שצובר ממונטום ומגדירים אותו "חדשני" , "יחודי" , "פוטנציאל ענקי"
העליית מחיר של הביטקויין נובעת מההיצע המוגבל והסופי של מטבעות - ושיש ביקוש המחיר עולה . החשבון שאם X אחוז מההון יושקע בביטקויין (ומדוע בכלל יושקע הון במזומן? מזומן הוא אמצעי תשלום , לא מכשיר להשקעה הונית) המחיר יהיה Y ולכן יש עוד מקום לעלייה הוא מוטעה לחלוטין מכיוון שאם השימוש בקריפטו מטבע יגדל - יותר קריפטו מטבעות יכנסו למשחק (ביטקויין 2,3,...N) יהיו שערי חליפין בין הקריפטו מטבעות אך היצע המטבעות יעלה והמחיר ליחידה יהיה העלות השולית של הכריה או אפילו יעשה מי שיעשה שינוי באלגו של הביטקויין ויהיה יותר קל לכרות מטבעות וההיצע יגדל משמעותית
בקיצור, אם אני חושב שזהב זו השקעה גרועה ברמת המחירים הנוכחית, השקעה ביטקויין זה זריקת כסף לפח.