ראשית - רציתי לציין שאני כותב את כל זה מתוך הערכה גמורה לדעתך, כי חשוב ומעניין לי לדעת מדוע אתה (כמו רבים אחרים) לא לוקחים את הביטקוין ברצינות. האם אתם נופלים לאותם כשלים שאני נפלתי בהם כששמעתי על הביטקוין לראשונה (ושבמקרה שלי נבעו בעיקר מחוסר היכרות עם הנושא), או שיש לך זווית ראיה שמתבססת על משהו שלא חשבתי עליו.
לגופו של עניין, לא לגמרי הבנתי את הקישור לנושא השוד. שוד קורה גם בעולם ה"אמיתי" וגם בוירטואלי.
חסרים מקרים של בנקים או בנקאים, או סוחרים באיביי שנעלמו עם הכסף לבלי שוב?
אמנם כיום הממשלה נוהגת לערוב לבנקים, אבל מבלי שבדקתי אני מאמין שזה לא היה כך תמיד ובכל מקום.
מקרים כאלה סביר שייקרו היום יותר מאשר מאשר הם ייקרו בעוד 10 שנים, אלו חבלי לידה.
2nd life - לא אותו הדבר. שם היה מנפיק יחיד שלגחמותיו ולפי צרכיו המסחריים הופק מטבע ה"משחק". בביטקוין הפרוטוקול ידוע מראש, וזה הבדל תהומי שהופך את הביטקוין לאובייקטיבי ולא שרירותי. למעשה - פחות שרירותי ממטבעות ממשלתיים.
"זהב זה כמו חצץ" - את החצץ שלך ראית? הגם שיש כנגדו סחורה אמיתית איפשהו מטעמי רגולציה, האם אתהבאמת יכול למשוך אותה? הרי בהינתן ארוע ארמגדון כלכלי-פוליטי מסוג כזה או אחר, אתה תישאר רק עם מספרים על הצג. אבל אם מחר חיזבאללה כובשים את ישראל, אני את הביטקוין יכול לארוז כשטר או על דיסקון, וללכת למקום אחר.
וגם: מה לגבי מניית טבע? מניות זה כמו חצץ? - אותו סיפור - סחורה וירטואלית. יש מאחוריה חברה שמרוויחה כסף, אבל מי לכפי יתקע שבשנת 2020טבע עדיין תהיה קיימת? מה הנכסים של החברה? מחסן תרופות? לא! ידע ופטנטים. שוב - סחורה וירטואלית.
והדולר? סחורה וירטואלית שיש מי שחושב שאפשר להדפיס ממנה בלי סוף. מישהו יכול להבטיח לי שב 2020 ערכו של הדולר יהיה גבוה מחצי מערכו היום? לפחות ביטקוין לא תלוי בגחמות של פוליטיקאים ולא מושפע לרעה מזה שכל אמריקאי צורך 7$ ליום יותר ממה שהוא מייצר. אני מניח שזה גם חלק ממה שדוחף היום משקיעים רבים בסין לגוון את התיק עם הביטקוין.
אמרתי, אל תחשוב על ביטקוין כעל כסף. תחשוב עליו כעל מניות/תעודות השתתפות של בנק קואופרטיבי חדש, ואז יהיה לך קל הרבה יותר להבין את הרציונל של מי שמשקיע.
ייתכן בהחלט שביטקוין זה באזז (שקיים כבר 4-5 שנים - כך שככל שעובר זמן ומצטרפים משתמשים, הסבירות של הסברה הזו נשחקת - אבל היא עדיין קיימת). בזמנו אמרתי את אותו הדבר על פייסבוק, ואחרים אמרו על האייפון, ועל הרבה דברים אחרים.
למעשה כך גם אני אמרתי על הביטקוין לפני שהחלטתי לחזור ולחקור קצת יותר את מה שעומד מאחורי זה.
יש דברים שנראים כמו באזז ומריחים כמו באזז, אבל אז הם נשארים איתנו מספיק זמן ובכל זאת הופכים לחלק מהחיים.
Too soon to know.