הנחת היסוד של אנפלציה היא לא הסיבה שאני רוכש זהב, מהסיבה הפשוטה שחישובי האנפלציה העולמיים מוטים למטה בצורה די חזקה על ידי מחירי מוצרי טכנולוגיה שנמצאים במצב תמידי של ירידה. מחירי המזון והאנרגיה עלו פי כמה מאז תחילת שנות ה 2000 וזה לא מבוטא בשום מדד.

הסיבה שאני קונה זהב (בצורה מדודה) היא ההנחה שאי הסדר בעולם יגדל, והשיגיונות והשגעונות של הבנקים המרכזיים בעולם ימשכו ואף יתעצמו.

קח לדוגמא את מה שקורה בסוריה - סין ורוסיה מתנגדות למדיניות של ארה"ב, איזה הגיון יש למדינות שרוצות להפגין עצמאות מול ארה"ב לשים את רוב חסכונותיהם בניירות שמונפקים על ידי האוצר האמריקני ונקובים בדולר ארה"ב ? כמובן שאפשר לפזר בבורסות בעולם, אבל אז אתה תלוי ברגולציה ובמשרדי האוצר של מדינות נוספות.

הנכס היחיד שלא תלוי ברגולציה זו או אחרת, או בהתחייבות זו או אחרת של צד אחר הוא זהב פיזי. אני לא אומר שהוא הנכס הכי טוב להשקעה כרגע, בהחלט יתכן שאגח של קרדן או מניה של NSI או מליון אופציות אחרות יהיו עדיפים מבחינת הידע האישי שלנו או משוואת הסיכון-סיכוי כרגע, אבל אנו מדברים על דברים שונים. זהב הוא המור גלובלי ברמת מגה-מאקרו. מעין ביטוח נגד כאוס מנהיגותי עולמי. האם הכאוס יגדל או לא בעולם? האם הבנק המרכזי האמריקני ייאבד ממרכזיותו בעולם? האם תפקידה של ארה"ב כמעצמת העל היחידה בעולם ידעך? לכל אחד התשובות שלו. אני חושב שלעיתים קונים ביטוח גם כשלא בטוחים שהארוע יקרה, אבל חוששים שיש הסתברות מסוימת שהוא יקרה.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
זו לא הנחת הייסוד כלל - ההנחה של מי שרכש זהב היתה שצפוי גל אינפלציוני משמעותי ורכישת זהב נועדה "לגדר" את הסיכון - ולכן הזהב נסחר בפרמייה משמעותית על שוויו ההוגן

ככל שהתחזית לאינפלציה לא מתממשת , גם כאשר חל שיפור מהותי בכלכלה - הזהב יורד - כי הפרמייה יורדת - עד שתתאפס

אחד האינדיקטורים של צמיחה ברת קיימה זה אינפלציה מסויימת.

"הכשלון " של הפד בעידוד הצמיחה בא לידי ביטוי לא רק בנתוני צמיחה הנמוכים מהיעד אלא גם בנתוני אינפלציה נמוכים מהיעד - וזה רק תורם לנפילה בזהב