x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 139

נושא: זהב ל - 800-900 דולר

Hybrid View

חיר המניות האלה משקף את הירידה ברווחיות ב-overshoot.
    ישנן חברות כמו IAG למשל: price-to-book שלה ירד לכמעט 0.5,
    כל מי שקורא בפורום הזה כבר הפנים שהשווי בספרים "BOOK" של חברה הוא מספר מאוד מבושל ולפעמים פשוט לא רלבנטי

קח בחשבן שבחברות כריה , עמו בחברות שמפתחות נדל"ן מניב, הפקרטיקה היא להוון - מלשון להפוך להון, את הוצאות הקמת הפרויקט - מעלויות רכישת קרקע ובניה עד הוצ מימון וניהול - כל אלו נצברים ושווים X במאזן

עכשיו מחיר הסחורה יורד, תזרים המזומנים הצפוי מהפרויקט (מכרה) יורד - ובניגוד לנדלן מניב - כאן יש הוצאות כריה, כלומר יכול להיות שמחיר הסחורה לא יאפשר רווח גולמי / תפעולי לכריה.

מה אז יקרה? - השווי החשבונאי ש המכרה יוקטן ופתאום חברה שחשבת שהיא נסחרת בחצי מההון העצמי, פתאום אתה מגלה שהיא נסחרת בכפול מההון העצמי ואין לה תזרים מספק לכסות את חובותיה.

האינדיקטור המרכזי בחברות כריה לכדאיות השקעה - תזרים חופשי - אחרי כל ההוצאות והחזר ההלוואות - כמה מזומן העסק מייצר.

תעבור על המניות שאתה חושב שהן מציאה , תבדוק את התזרים שלהם ותראה מה קורה

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    כל מי שקורא בפורום הזה כבר הפנים שהשווי בספרים "BOOK" של חברה הוא מספר מאוד מבושל ולפעמים פשוט לא רלבנטי

קח בחשבן שבחברות כריה , עמו בחברות שמפתחות נדל"ן מניב, הפקרטיקה היא להוון - מלשון להפוך להון, את הוצאות הקמת הפרויקט - מעלויות רכישת קרקע ובניה עד הוצ מימון וניהול - כל אלו נצברים ושווים X במאזן

עכשיו מחיר הסחורה יורד, תזרים המזומנים הצפוי מהפרויקט (מכרה) יורד - ובניגוד לנדלן מניב - כאן יש הוצאות כריה, כלומר יכול להיות שמחיר הסחורה לא יאפשר רווח גולמי / תפעולי לכריה.

מה אז יקרה? - השווי החשבונאי ש המכרה יוקטן ופתאום חברה שחשבת שהיא נסחרת בחצי מההון העצמי, פתאום אתה מגלה שהיא נסחרת בכפול מההון העצמי ואין לה תזרים מספק לכסות את חובותיה.

האינדיקטור המרכזי בחברות כריה לכדאיות השקעה - תזרים חופשי - אחרי כל ההוצאות והחזר ההלוואות - כמה מזומן העסק מייצר.

תעבור על המניות שאתה חושב שהן מציאה , תבדוק את התזרים שלהם ותראה מה קורה
    כמו שציינתי קודם שווי של חצי מההון העצמי הוא בפני עצמו לא סיבה להחלטה להשקיע.
    מה שהמטריקה באה להראות בצורה לא מדויקת כמובן זה כמה החברה זולה כרגע.
    חשוב לראות את אותה מטריקה של החברה לאורך ההיסטוריה ולראות האם שווי של חצי הוא נמוך היסטורית.
    לפי בדיקה שעשיתי הוא אכן נמוך.
    גם שאר הפרמטרים מצביעים על חברה שנסחרת בזול - P/S, P/E.

אין כאן חשיבות לחישוב מדויק של שווי חשבונאי בספרים, כי לחברה מאזן איתן והיא אפילו לא קרובה לפשיטת רגל.
    היא מקסימום עלולה לעבור להפסד במספר רבעונים.

ישנן עוד חברות כמו IAG בתחום של כריית זהב במצב דומה.
    לטעמי, אחת ההשקעות היותר מעניינות, שקיימות היום עם יחס סיכון/סיכוי מצוינים.
    הסיכון כבר מתומחר כמו שאמרתי ב-overshoot במחיר המניות.

למרות שאני די מתעב את רואי השחורות המקצועיים,
    אבל האינפלציה לא תישאר אפסית לעד,
    ולא כל חוליי הכלכלה תוקנו.
    ויש סיכוי שהסנטימנט כלפי הזהב ישתנה בעתיד.
    אפשר בהחלט להפנות חלק מהתיק למניות האלו.
    לעניות דעתי בלבד

מאחר והנחת הבסיס בתאורית הקריסה של הזהב היא שחזרנו למסלול נורמלי של צמיחה
    זו לא הנחת הייסוד כלל - ההנחה של מי שרכש זהב היתה שצפוי גל אינפלציוני משמעותי ורכישת זהב נועדה "לגדר" את הסיכון - ולכן הזהב נסחר בפרמייה משמעותית על שוויו ההוגן

ככל שהתחזית לאינפלציה לא מתממשת , גם כאשר חל שיפור מהותי בכלכלה - הזהב יורד - כי הפרמייה יורדת - עד שתתאפס

אחד האינדיקטורים של צמיחה ברת קיימה זה אינפלציה מסויימת.

"הכשלון " של הפד בעידוד הצמיחה בא לידי ביטוי לא רק בנתוני צמיחה הנמוכים מהיעד אלא גם בנתוני אינפלציה נמוכים מהיעד - וזה רק תורם לנפילה בזהב

הנחת היסוד של אנפלציה היא לא הסיבה שאני רוכש זהב, מהסיבה הפשוטה שחישובי האנפלציה העולמיים מוטים למטה בצורה די חזקה על ידי מחירי מוצרי טכנולוגיה שנמצאים במצב תמידי של ירידה. מחירי המזון והאנרגיה עלו פי כמה מאז תחילת שנות ה 2000 וזה לא מבוטא בשום מדד.

הסיבה שאני קונה זהב (בצורה מדודה) היא ההנחה שאי הסדר בעולם יגדל, והשיגיונות והשגעונות של הבנקים המרכזיים בעולם ימשכו ואף יתעצמו.

קח לדוגמא את מה שקורה בסוריה - סין ורוסיה מתנגדות למדיניות של ארה"ב, איזה הגיון יש למדינות שרוצות להפגין עצמאות מול ארה"ב לשים את רוב חסכונותיהם בניירות שמונפקים על ידי האוצר האמריקני ונקובים בדולר ארה"ב ? כמובן שאפשר לפזר בבורסות בעולם, אבל אז אתה תלוי ברגולציה ובמשרדי האוצר של מדינות נוספות.

הנכס היחיד שלא תלוי ברגולציה זו או אחרת, או בהתחייבות זו או אחרת של צד אחר הוא זהב פיזי. אני לא אומר שהוא הנכס הכי טוב להשקעה כרגע, בהחלט יתכן שאגח של קרדן או מניה של NSI או מליון אופציות אחרות יהיו עדיפים מבחינת הידע האישי שלנו או משוואת הסיכון-סיכוי כרגע, אבל אנו מדברים על דברים שונים. זהב הוא המור גלובלי ברמת מגה-מאקרו. מעין ביטוח נגד כאוס מנהיגותי עולמי. האם הכאוס יגדל או לא בעולם? האם הבנק המרכזי האמריקני ייאבד ממרכזיותו בעולם? האם תפקידה של ארה"ב כמעצמת העל היחידה בעולם ידעך? לכל אחד התשובות שלו. אני חושב שלעיתים קונים ביטוח גם כשלא בטוחים שהארוע יקרה, אבל חוששים שיש הסתברות מסוימת שהוא יקרה.

זו לא הנחת הייסוד כלל - ההנחה של מי שרכש זהב היתה שצפוי גל אינפלציוני משמעותי ורכישת זהב נועדה "לגדר" את הסיכון - ולכן הזהב נסחר בפרמייה משמעותית על שוויו ההוגן

ככל שהתחזית לאינפלציה לא מתממשת , גם כאשר חל שיפור מהותי בכלכלה - הזהב יורד - כי הפרמייה יורדת - עד שתתאפס

אחד האינדיקטורים של צמיחה ברת קיימה זה אינפלציה מסויימת.

"הכשלון " של הפד בעידוד הצמיחה בא לידי ביטוי לא רק בנתוני צמיחה הנמוכים מהיעד אלא גם בנתוני אינפלציה נמוכים מהיעד - וזה רק תורם לנפילה בזהב

כרגיל, שיש כתבה בזרו הדג, צריך לעשות הפוך

המחסום הפסיכולוגי של 1300 דולר נחצה כלפי מטה - המחיר עכשיו 1286 דולר

כנראה שהתאוריה של למבו על "סחורות אוהבות הדפסות" אינה נכונה - לא רק שאין הדפסות, הסחורות לא "אוהבות" דבר.

לכל סחורה יש מחיר הוגן - ולא יעזור דבר, כולל הפימפומים של בלוגים כאלו ואחרים - כל סחורה מתכנסת למחיר ההוגן
    נערך לאחרונה על ידי tby, 01.10.2013 בשעה 18:18

אייל,

יש לי תחושה שאנו חוזרים על עצמנו -

תבחין בין 2 מצבים - השקעה, ביטוח קטסטרופה

מחיר זהב נקודתי מול מחיר בטווח ארוך

קטסטרופה - בשביל שתוכל" לברוח " עם זהב אתה צריך שיהיה לך זהב פיזי - אני מניח שאין לך , וכאשר יהיה לך , אתה כנראה לא תחזיק אותו במגירת הגרביים בבית - אתה תכניס אותו לכספת בבנק ותשלם כסף על שמירתו. לא עדיף חשבון בנק בחו"ל - אחד באירופה אחד בארה"ב עם השקעות בני"ע שיהיה לך אם תצליח לעלות על מטוס....?

השקעה - אתה אמור לקבל תשואה על השקעה - ההון אמור לצמוח. זהב זו לא השקעה - יש לך בטווח ארוך מאוד אינפלציה + ~1% - וזה כאשר לא נכנסת בשער גבוהה בשנים האחרונות - אתה משלם 0.4% בשנה דמי ניהול ב ETF + דמי ניהול / אחזקה בחשבון ני"ע שלך - כמה נשאר לך מזה?

אם אתה מאמין שבטווח הארוך הזהב יתכנס למחיר הכריה שלו (ואף פחות) - כפי שההיסטוריה מוכיחה לנו - אז לקנות זהב במחיר גבוה זה פשוט לא חכם.
    אם אתה חושב שאין מה ללמוד מההיסטוריה - אז שיהיה לך בהצלחה, אין לי כלים לנתח תופעות חדשות.

זה עושה אותו יחודי וראוי להשקעה כחלק מתיק מפוזר
    על סמך אילו תכונות? באיזה אחוז? אם יש לך מחקר שמראה כי לטוווח ארוך זהב מגדיל את יעילות תיק ההשקעה אשמח לראותו. אולי 1%-2% מהתיק בזהב עשוי להקטין את תנודתיות התיק, אבל במחיר שהוא בכ 45% מערכו האמיתי זה נראה לי לא חכם.

אני מבקש להזכיר כי קיימים מחקרים המראים כי הוספת VIX לתיק השקעות הופעת את התיק ליותר יעיל, וזה גרם לעדר שלם, כולל התיק של שחקן מעוף כאן, להשקיע ב VXX - שאמנם מבוסס על חוזים על ה VIX אך זה אינו VIX - והשקעה מתכנסת ל- 0 .

התאוריה של תיק השקעות שאני מכיר עוסקת ביצירת תיק בעל יחס סיכוי / סיכון אופטימלי -כל נכס שאתה מוסיף לו אמור להיבחן בפריזמה של הגדלת תשואה / הקטנת סיכון התיק . זהב ב - 300-600 דולר היה השקעה ראויה - הצפי הוא לעליית מחיר לכיוון עלות ההפקה , זהב ב 1300 דולר הוא לא השקעה ראויה כי אין צפי לעליית ערך על בסיס כלכלי אלא צפי לעליית ערך על בסיס "קטסטרופה / אינפלציה" שלשתי התופעות יש אמצעים יותר יעילים להתגונן בפניהם.

אייל,

לתשומת לבך אתה טוען דבר והיפוכו.

מצד אחד:

עלות שולית ליצור היא אפס כי יש אספקה ל 50 שנה במרתפי הבנקים המרכזיים
    מצד שני המאמר שמסביר מדוע בנקים מרכזיים מחזיקים זהב

על כל פנים, אני בדעה שגל פשיטות רגל בחברות זהב קטנות זה רק עניין של זמן. נחיה ונראה.

אם אתה בדעה שבנקים שומרים על החזקות הזהב שלהם ולא מוכרים - אז כמה יש להם זה פשוט לא משנה - זה "מלאי מת"

אם אתה בדעה שהם עשויים למכור , אז אספקה של 50 שנים (אני מצטט אותך, באמת לא בדקתי את המספרים) שיכולה לצאת לשוק בטיפטוף קבוע צריכה מאוד להפחיד את מי שמחזיק זהב.

שלום TBY

כל מטרתי בדיון הזה היא לשכנע אותך שזהב היא לא סחורה רגילה, ולא צריכה להיות מוערכת לפי כלים של סחורה רגילה (או נייר ערך רגיל). אם הצלחתי לשכנע אותך בזה, דיינו :-)

ולגבי הבנקים המרכזיים, יש גם אופציה שלישית שהיא קניית זהב. מי שחושב שסין מרוצה שהיא מחזיקה חלק משמעותי מיתרות המטח שלה באג"ח ארה"ב טועה, וביחוד אחרי משבר תקרת החוב.

אייל,

לתשומת לבך אתה טוען דבר והיפוכו.

מצד אחד:

מצד שני המאמר שמסביר מדוע בנקים מרכזיים מחזיקים זהב

על כל פנים, אני בדעה שגל פשיטות רגל בחברות זהב קטנות זה רק עניין של זמן. נחיה ונראה.

אם אתה בדעה שבנקים שומרים על החזקות הזהב שלהם ולא מוכרים - אז כמה יש להם זה פשוט לא משנה - זה "מלאי מת"

אם אתה בדעה שהם עשויים למכור , אז אספקה של 50 שנים (אני מצטט אותך, באמת לא בדקתי את המספרים) שיכולה לצאת לשוק בטיפטוף קבוע צריכה מאוד להפחיד את מי שמחזיק זהב.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות