שלום ידידי טיבי,

חבל שאתה כל הזמן עונה באותה שבלונה שחוקה עד דק.
ישר - קומוניזם, ברית המועצות ושאר מרעין בישין.
ישר - נמלים, חשמל וחברות ממשלתיות.
לשיטתך, קפיטליזם חזירי ואין בלתו.
לטעמי, שיטה בזויה הטעונה תיקון מהיר וחד.

אתה מדבר על פנסיה ועל "משק הצללים" במזרח אירופה, ומה תגיד על אותן תופעות בזויות בבית שלך/שלנו עצמו !!!
מה עם הפנסיה התקציבית ו"משק הצללים" של השוק הציבורי בכלל וביתר שאת ובפרט במשרד הבטחון ובצה"ל?
כשכל השכירים, סליחה אלה שיש להם ולא השקופים, נאלצו לעבור את הרפורמה בפנסיה (ורק אל תתחכם ותגיד שזה באשמת ההסתדרות, מספיק עם הפופוליזם) בעיקר עקב הגידול בתוחלת החיים -
האם מישהו ממקבלי הפנסיה התקציבית נפגע ?? האם הם מהמאדים ?? והכלכלן/משפטן/אחר מהקריה ומעוד מקומות שפורש בגיל 45 זה לא "משק צללים" ??

והחברות הממשלתיות - כן, אני זוכר את בזק ואת שאר החרא שהיה.
יחד עם זאת, נדמה לי שבזק (לדוג') התקדמה רבות עוד לפני שאדון סבן/אלוביץ התחילו לשדוד (כן, כן, אני יודע, בחסות בית המשפט) את הקופה !
אני גם משוכנע שכי"ל עם המחירים דהיום היתה מצליחה גם עם איזה פקידון מושחת. ורק לחשוב, שפקידון מוצלח כל כך (חשבנו לשעבר) עומד בראש הקונצרן ומטיל ספק אם היה בא לעבוד בפחות
מהשכר השערורייתי שהוא מקבל. אז אדון גלעד בראש ח"ל בעלות שכר של 25 מיליון יותר טוב מאדון גלעד החשב הכללי ???

אין לי ספק שהציבור בכל העולם הפסיד. ברור שאצלנו התמונה קצת שונה כי לשמחתנו ולמזלנו ההנדסה הפיננסית המטורפת איחרה להגיע לארצנו.
אבל כן, לדעתי שפע הבועות והבלונים הוא הפסד ענק לציבור. ברור שהדיור היא בראש כל הבועות החולות, רק השבוע אמר הנגיד ("ויברח") הפורש כי כלכלות התמוטטו בעיקר בגלל קריסת שוק הדיור.
אז מה אם הפד "מרויח 100 מ' בשנה ומעביר לאוצר, ומה עם הגרעון שגדל כל השנה ב-1 טריליון ? הנה השנה תקצבו "רק" 650 מ' וכבר אחרי 8 חודשים כמעט השיגו את זה.
מה זה הקשקושים האלה שמערכת הבנקאות/חברות משתפרות והמאזנים מבריאים - רגע, מה עם הבנקים "הרעילים" ? מה עם GM "הרעילה" ? אכן, אחלה פטנט.

לגבי אלטרנטיבה – אז לי יש אלטרנטיבה, אבל היא לא כזאת שתתקבל באהדה ולכן אמנע מפירוט.
לגבי קיטורים – ידידי היקר, אני באמת מאושר שאתה מצליח להרויח בנוחי ד', בזיסר ז' (במאמר מוסגר ורגע ברצינות – התפללו לשלומו), בחבס או בכל דבר אחר.
אני מאושר שאני לא שם. אמרתי לא אחת, ישיבה על הגדר היא בהחלט אופציה רלוונטית לימים מטורפים כאלו.

בברכה,
אודי

נ.ב. ידידי לימבו – מספיק לי, תמשיך אתה.