אודי,

לשאלתך - כן. אני מאמין שכל הדברים הללו הם חלק אינטגרלי משוק חופשי.

הסתובבתי הרבה שנים במזרח אירופה, תאמין לי כל הרעות החולות שאתה חושב שהשוק החופשי חולה בהם, זה כלום לעומת מה שקורה תחת שילטון קומוניסטי.

סתם ברית המועצות קרסה? - החלום על כלכלה מתוכננת, שיוויונית לטובת העובד , שדואגת לחלש , לצעיר ולזקן הביא לפשיטת רגל כלכלית מוחלטת. אם מדברים על ניסוי כלכלי - זה היה הניסוי הכלכלי הגדול מכולם - שהסתיים בכישלון -לא בגלל מלחמה, לא בגלל כיבוש, לא בגלל אסון טבע או מחסור במשאבים - בגלל טבע האדם.

מתלוננים היום ששיעורי ריבית נמוכים יפגעו בפנסיה ? תספר את זה לעשרות המיליון של זקנים שיצאו לפנסיה במזרח אירופה ואין להם בכלל פנסיה, והמדינה ענייה מכדי לספק להם קיום סביר. בנקאות צללים? - זה כלום לעומת "משק הצללים" שהיה קיים ושירת את המורמים מעם, חברי המפלגה . בנקאות מפסידה והציבור משלם? - לפחות אתה יודע שהיה הפסד ומה המחיר - אצל הקומוניסטים לא היו דוחות כספיים, והציבור תמיד שילם, ואף פעם לא מהנה מהרווחים

אם אתה מדבר על ההלאמה ועל המחויבות הגדולה להציל את "הגדולים מכדי ליפול", אז אני הייתי מבקש לבצע שינוי גדול בקומבינה - בכל הגופים הללו נמנה פקידים מטעם הציבור.
ככה זה מתחיל - בשם "המוסר" ו - "ההוגנות" נחסוך כמה גרושים על משכורת למישהו עם יכולת שיהיה חייב לדריקטוריון ובעלי המניות באיזה פקיד שימונה באיזו קומבינה שמשרתת צד שלישי..... - דווקא המערכות בראשות "פקידים" הם הרעה החולה - מהנמלים, לחברת חשמל, מנהל מקרקעי ישראל ועוד עשרות רבות של חברות ממשלתיות שמנוהלות ע"י "פקידים".

אתה זוכר את בזק כחברה ממשלתית? את כיל? את עשות אשקלון? את מספנות ישראל? יש קצת הבדל בחברה אחרי שהפקידים הפסיקו לנהל.....

לקיום מערכת חופשית יש מחירים, ולעיתים כבדים, אנשים תמיד ירצו יותר וחלקם יסטו מדרך הישר. במזרח אירופה היתה אימרה "מי שלא גונב מהמעסיק, גונב מהמשפחה".

לקטר על המצב זה בסדר, אבל החוכמה זה להציע אלטרנטיבה שתעבוד, וכפי שנאמר על הדמוקרטיה (בפראפראזה) זו שיטה גרועה, אך טרם מצאנו משהו יותר טוב.

מעבר לכל הדברים, אתה מצייר תמונה כאילו הציבור בישראל או בארה"ב באמת "הפסיד " מהחילוץ. בישראל לא היה חילוץ ובארה"ב הציבור ירוויח בגדול. הציבור ביוון , שמנוהלת ע"י פקידים (מגזר ממשלתי ענקי) -שילם מחיר - ככל שהשוק יותר חופשי - כך המחיר האמיתי שהציבור משלם על חילוצים -יורדת.