x




עמוד 3 מתוך 8 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 73

נושא: הרחבה מוניטרית - הפסקתה והקטנת מאזן הפד

Hybrid View

  1. #1
    שלום ידידי טיבי,

    חבל שאתה כל הזמן עונה באותה שבלונה שחוקה עד דק.
    ישר - קומוניזם, ברית המועצות ושאר מרעין בישין.
    ישר - נמלים, חשמל וחברות ממשלתיות.
    לשיטתך, קפיטליזם חזירי ואין בלתו.
    לטעמי, שיטה בזויה הטעונה תיקון מהיר וחד.

    אתה מדבר על פנסיה ועל "משק הצללים" במזרח אירופה, ומה תגיד על אותן תופעות בזויות בבית שלך/שלנו עצמו !!!
    מה עם הפנסיה התקציבית ו"משק הצללים" של השוק הציבורי בכלל וביתר שאת ובפרט במשרד הבטחון ובצה"ל?
    כשכל השכירים, סליחה אלה שיש להם ולא השקופים, נאלצו לעבור את הרפורמה בפנסיה (ורק אל תתחכם ותגיד שזה באשמת ההסתדרות, מספיק עם הפופוליזם) בעיקר עקב הגידול בתוחלת החיים -
    האם מישהו ממקבלי הפנסיה התקציבית נפגע ?? האם הם מהמאדים ?? והכלכלן/משפטן/אחר מהקריה ומעוד מקומות שפורש בגיל 45 זה לא "משק צללים" ??

    והחברות הממשלתיות - כן, אני זוכר את בזק ואת שאר החרא שהיה.
    יחד עם זאת, נדמה לי שבזק (לדוג') התקדמה רבות עוד לפני שאדון סבן/אלוביץ התחילו לשדוד (כן, כן, אני יודע, בחסות בית המשפט) את הקופה !
    אני גם משוכנע שכי"ל עם המחירים דהיום היתה מצליחה גם עם איזה פקידון מושחת. ורק לחשוב, שפקידון מוצלח כל כך (חשבנו לשעבר) עומד בראש הקונצרן ומטיל ספק אם היה בא לעבוד בפחות
    מהשכר השערורייתי שהוא מקבל. אז אדון גלעד בראש ח"ל בעלות שכר של 25 מיליון יותר טוב מאדון גלעד החשב הכללי ???

    אין לי ספק שהציבור בכל העולם הפסיד. ברור שאצלנו התמונה קצת שונה כי לשמחתנו ולמזלנו ההנדסה הפיננסית המטורפת איחרה להגיע לארצנו.
    אבל כן, לדעתי שפע הבועות והבלונים הוא הפסד ענק לציבור. ברור שהדיור היא בראש כל הבועות החולות, רק השבוע אמר הנגיד ("ויברח") הפורש כי כלכלות התמוטטו בעיקר בגלל קריסת שוק הדיור.
    אז מה אם הפד "מרויח 100 מ' בשנה ומעביר לאוצר, ומה עם הגרעון שגדל כל השנה ב-1 טריליון ? הנה השנה תקצבו "רק" 650 מ' וכבר אחרי 8 חודשים כמעט השיגו את זה.
    מה זה הקשקושים האלה שמערכת הבנקאות/חברות משתפרות והמאזנים מבריאים - רגע, מה עם הבנקים "הרעילים" ? מה עם GM "הרעילה" ? אכן, אחלה פטנט.

    לגבי אלטרנטיבה – אז לי יש אלטרנטיבה, אבל היא לא כזאת שתתקבל באהדה ולכן אמנע מפירוט.
    לגבי קיטורים – ידידי היקר, אני באמת מאושר שאתה מצליח להרויח בנוחי ד', בזיסר ז' (במאמר מוסגר ורגע ברצינות – התפללו לשלומו), בחבס או בכל דבר אחר.
    אני מאושר שאני לא שם. אמרתי לא אחת, ישיבה על הגדר היא בהחלט אופציה רלוונטית לימים מטורפים כאלו.

    בברכה,
    אודי

    נ.ב. ידידי לימבו – מספיק לי, תמשיך אתה.

  2. #2
    שלום ידידי טיבי,

    אכן, הצדק איתך.
    שגשוג ושלום בכל מקום ביקום.
    דוג' נהדרת לשגשוג המופלא אלו מאורעות הבוקר בסין - מירידה של 6% לאיזון.
    וסליחה, אלו רק "גורמים עונתיים" (ורק נקווה שהשלטונות בסין לא יתבעו אותי בתביעת זכויות) שגורמים לי להיות ציני לעתים.

    בברכה,
    אודי

  3. #3
    אוסף כזה של שטויות ודמגוגיה מזמן כבר לא היה לנו כאן, כל רואי השחורות מתכנסים יחד לפרשנות משלהם על המציאות.

    יש רק בעיה אחת - אם המצב כל כך גרוע - אז למה כל כך טוב?..... אתם מנסים לשכנע ע"י חצאי אמיתות ופרשנות קיצונית כי קיים מצב מסויים - השאלה למה?

    נתחיל אם אתחנון:

    כמו כן, הירידה הגדולה התחילה במשבר 2008. ירידה נוספת הייתה אחרי משבר הדוטקום אך הייתה התייצבות של כמה שנים. כל ירידה קשורה בכשל בכלכלה וזו לא "תופעה חדשה" שנמשכת כבר 15 שנה.
    מזל שיש נתונים - ראה הגרף של % השתתפות בעבודה מ 1948 - בעבר הוא עלה למרות משברים כלכליים ורואים בברור שינוי מהותי בקצב הגידול החל משנת 1990 , פלאטו וירידה באותו קצב של עליה בעבר - אלו שינויים הרבה יותר עמוקים מתגובה על משבר כלכלי,מה גם שמצד אחד אתה מסכים שיש עליה בהשתתפות בני 55 ומעלה (שזה אני מסכים אינדיקטור למשבר כלכלי) שזה אומר שדווקא צעירים לא נכנסים למעגל העבודה כמו בעבר ולאו דווקא יש קושי למצוא עבודה -הרי לגילאי 25 יותר קל למצוא עבודה מאשר בן 55? - -ההסבר שלי - משך הלימודים התארך + כלכלת אינטרנט מאפשרים לצעירים להיכנס יותר מאוחר למעגל העבודה - בדיוק כמו בישראל

    ביפן - יותר מתים מנולדים וכמות האוכלוסיה קטנה בכל שנה. אז איך התל"ג יגדל לאורך של זמן ארוך אם האוכלוסיה קטנה?
    יש דבר כזה שנקרא פריון עבודה. אבל אני בהחלט מסכים שיפן במצב לאין שיעור יותר מסוכן מאשר ארה"ב, לכן אינני מבין מה ההתעסקות בלנסות להטות נתונים על ארה"ב שביפן הבעיות האמיתיות. ההסבר שלי: בבלוגים שאתם קוראים מדברים על ארה"ב - כי משם באים המינויים שמשלמים, יפן לא מעניינת...... . אני מציע לכם לערוך קצת מחקר עצמאי.

    בארה"ב - נכנסים לשנה רביעית ברציפות של גירעון ממשלתי מעל 1 טרליון דולר.
    אז מה? הבעיה שלכם שעברתם שטיפת מח - הבעיה זה לא גרעון של מספר שנים, השאלה כמה קל לסגור אותו ומה גודלו ביחס לכלכלה ולארה"ב אין בעיה (למעט פוליטית) לסגור את הגרעון.

    קצת פרפקטיבה על חוב ארה"ב כ % מתל"ג - שזה מה שחשוב - מ 1940:




    יחס חוב . תל"ג היום בארה"ב זהה לזה של ישראל ב 2004 - אז ישראל עמדה לפני התמוטטות כלכלית מוחלטת ב - 2004?.....


    מדהים איך שב 1945 יש חוב שגבוה ב 20% מהחוב היום - ולא קרה כלום.

    עוד יותר מעניין שארה"ב נכנסה למלחמת העולם השניה עם יחס חוב של 60% וסיימה המלחמה ב 120% , למלחמה בטרור נכנסה ארה"ב עם 60% והיום היא ב 100% - עיקר הגידול בגרעון - הוצ' על עיראק / אפגניסטן.


    ם 85 מיליארד שנשפכים לשוק כל חודש, פלא שמתנפחת בועת נדל"ן חדשה?
    חשבתי שכבר כולם מבינים שה - 85 מליארד לא באמת מגיעים לשווקים.

    אני בדעה שמחירי הדיור עולים - כי בחלק לא מבוטל מהמקומות הם ירדו הרבה יותר מדי - בגלל לחץ מוכרים. עכשיו שברור שהגיעה התייצבות - יותר ויותר קונים יורדים מהגדר ומשקיעים בנדל"ן - אבל כפי שאמרתי - טוב שאתה חושב שזו בועה - זה מה שיוצר שוק

    כמו שאודי הודיע לפני 6 חודשים שמכר דירה - היום היה מקבל יותר..... אבל אני מעריך את הנחישות שלו למכור במצב בו הוא מאמין מיצה את רווחיו. רק אני חושש שבכסף קנה זהב או סחורות - והפסיד שנים של רווח הון בדיור.....

    זו התאוששות? תגיד את זה ל-50 מליון האמריקאים שחיים מתלושי מזון.
    בדמיון רואים תורים למרק -נכון?

    כרגיל שטויות וחוסר הבנה מבית מדרשו של למבו וידידנו אתחנון רק מצטט בלי להבין המשמעות

    "תלושי מזון" זו התוכנית הסוציאלית העיקרית של ארה"ב שהתחילה עוד בשנות ה - 30. הזכאים הם אנשים ללא הכנסה (פנסיונרים, מובטלים), בעלי נכויות ובעלי הכנסה נמוכה / עניים - זה בממוצע 500 ש"ח לאדם בחודש. בישראל ובאירופה יש את אותם מנגנונים בדיוק - רק בשמות אחרים ובשיעור השתתפות ברבה יותר גבוה - ושיש אבטלה ואוכלוסיה מזדקנת , יש באופן טיבעי יותר זכאים . האמריקאים פשוט יותר חכמים - במקום להעביר מזומן לחשבון הבנק שילכו ויהמרו עם הכסף , יקנו סמים / סיגריות או אלכוהול - הם נותנים כרטיס מגנטי שאפשר לקנות בו רק מצרכי מזון בריאים.

    ב 2007 נחקק "חוק החוות" , נדבך נוסף בהיסטוריה הארוכה של סיבסוד חקלאות - ובין היתר הגדיל את ערוץ "תלושי המזון". זה היה תיזמון מצויין כי זה היה מייד לפני המשבר.

    וכך מ - 26.3 מליון שהשתתפו בתוכנית ב 2007 גדל מספר המשתתפים ל 46.6 (אלו הנהנים מהתלושים - כולל ילדים )

    אף מספיק לנפנף "התלושי מזון" .

    עכשיו לדברי למבו שלא מבין הקשר בין דברים:

    יתן להוסיף גם שאם נבדוק את המשרות החדשות שמיוצרות בארה"ב , רובן המכריע הם בתחום השירותים.
    נו, אז מה? זה התחיל מ- 2008? פעם כולם היו חקלאים, אח"כ היה מעבר לתעשיה ובעשורים האחרונים - מעבר לשרותים - זו התפתחות טיבעית של כל משק

    ניתן לראות בנתונים הרשמיים של האמריקאים שמעל ל3 מליון עובדים "נעלמו " משוק העבודה.
    קרי , הוא קטן מ 66 מליון מועסקים ל63 מליון בקירוב בכמה שנים מועטות.
    אם הבנתם עד פה , הבנתם למה רואים ירידה באבטלה.
    ואפשר לראות שאותם עובדים "ייוצרו " בעבר ואחוזי אבטלה עלו וירדו ללא קשר -ומאות אלפי משרות נוצרות כל חודש - זה מה שחשוב



    הבעיה היותר משמעותית בקיטון בכמות המועסקים היא שכל הפירמידה של הקפיטליזם לפי מיינרד קיינס שטוענת לגידול בתל"ג בקצב מהיר יותר מקצב גידול החובות מתרסקת.
    אני שומע את רעש ההתרסקות עד פה.

    הרי עסקתי זאת בתאור של המשבר הכלכלי - אם הגרעונות הממשלתיים ימשיכו לגדול, אז בסוף בוודאי שתהיה בעיה - אך היא תתוקן ע"י עליה בתשואות של האגח הממשלתי, אינפלציה ופיחות - היה לנו את זה בישראל בעשור אחרי מלחמת יום כיפור - עד שהיה רצון פוליטי לרדת מרכבת ההרים (תוכנית הייצוב)

    ארה"ב מתווה יורד של גרעון, רחוקה מאינפלציה - קיינס עדיין יושן בשקט.

  4. #4
    מכבסת מילים!

    על תוכנית "תלושי המזון" בארה"ב אפשר לקרוא בגוגל והיא רחוקה מאוד ממה שתיארת פיראט:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Supplem...stance_Program


    בתור התחלה, (מתוך המאמר) נכון ל-2010 רק 15% ממקבלי התלושים היו בני 60 ומעלה.
    מאז 2007 מספר המשתתפים בתוכנית הכפיל את עצמו !!!
    הכפיל !!!! כתבת "הזכאים הם אנשים ללא הכנסה (פנסיונרים, מובטלים), בעלי נכויות ובעלי הכנסה נמוכה / עניים". אשמח לשמוע איזה מבין המגזרים הנ"ל הכפיל את עצמו ב-5 שנים.

    התשלום הממוצע לאדם בשנת 2012 עמד על כ-1620$ (למשפחה צריך להכפיל במספר הנפשות), כאשר ההכנסה נטו הממוצעת לבית אב עמדה על 336$ בחודש (ב-2010, בטח לא גדלה מאז).

    לגבי גרף ההשתתפות בעבודה, אין צורך להכביר במילים. כל אחד שיסתכל בגרף יראה את השינוי הדרמתי מ-2008 שלא קשור בדמוגרפיה או אינטרנט. כאשר הגרף ישנה כיוון ויצביע מעלה נדבר על התאוששות.

    לגבי השאר.... ניתן לאחרים לענות (מזל שיש שלושה מאיתנו כי אחד היה מתייאש מזמן).

  5. #5
    ,7 שנים מהיום אתה לא חושב שנקבל קריסות כמו ב- 1987, 2000-2002, 2008 ?
    אי אפשר להשוות את 2008 ל 87 או 2000-2001 - זה המשבר החריף ביותר מאז השפל הגדול -ואנחנו עדיין במשבר- זה עוד לא נגמר, והמערכה האחרונה עדיין לפנינו.

    לגבי מה יהיה עוד 7 שנים - אין לי מושג.

    ב- 2005 התחלתי להרגיש שמשהו לא בסדר וב - 2007 כבר הייתי בכוננות ספיגה מלאה - היה לי ברור שיש בועות מטורפות בנדל"ן וסחורות - אך לא העלתי בדעתי שיהיה משבר כה חריף, גם לא הייתי בפוזיציה שמהמרת על משבר - פשוט ישבתי בחוץ.

    אחד האינדיקטורים להבין מה קורה זה לקרוא את "הבלוגים" הפופולריים - להבין מה מפמפמים לציבור המשקיעים שקורא ופועל על פיהם - ולפעול הפוך

    ב 2007 היו מאמרים מלומדים על מחירי הסחורות והמחסור הצפוי , היו מאמרים על מוצרים מורכבים שאפשר להרוויח תשואה עודפת "בלי סיכון" , היו סיפורים על חברה פרטייים שקונים בתים משפצים ומוכרים ברווח - הכל היה שורי ואופטימי.

    היום הסנטימנט שלילי - אתה רואה את זה גם החלק מהתגובות - יש התלהמות ואי הבנה של העובדות שגורמת להרבה משקיעים פרטיים להמתין לאיזה תיקון בסגנון 2008 , יש מעין תחושה שעוד רגע הכל מתפרק - בשבילי זה סימן לשוק בריא - זה לא אומר שתיקון אינו בלתי אפשרי - אך אינני חושב שנראה היסטריה בסיגנון 2008

    אני כותב זאת פשוט להדגים את טווחי הזמן שאפשר להרגיש שמשהו לא בסדר - אין לי שום דעה על 2020 - אך אם פתאום הכל יעלה , וכולם יהפכו שוריים ותהיה תחושה שכולם מרוויחים וכולם מושקעים - זה הזמן "לנסיגה אסטרטגית".

    בטווח זמן ל 2020 הסיכון המרכזי שאני רואה זו אינפלציה - לא היפר אינפלציה , אך גם 6%-7% לשנה זה לא נעים - החסכונות של הציבור בעולם (ובמידה מסויימת גם בישראל) אינם צמודים למדד - אינפלציה שוחקת אותם. אם עכשיו נראה שלהפסיד 20% על בית זה הרבה - 3 שנים של 7% אינפלציה שוחקים את כל החסכונות ביותר מ- 20% - וזה רע.

    מה אפשר לעשות? לקנות מניות, לקנות אגח צמוד מדד, לקנות נדל"ן - אלו הדברים ששומרים על ערכם באינפלציה, את דעתי על הזהב כבר כתבתי.

  6. #6
    שלום רב,

    אני מקווה שידידנו לימבו יסלח לי, אבל אני אסביר לך מה הקשר לאבטלה (האמת, למיטב זכרוני כבר פעם כתבתי על זה באתר):
    האבטלה נמדדת ביחס לכוח העבודה במשק האמריקאי.
    נניח שכוח העבודה הינו 100 איש ויש לנו 10 מובטלים - שיעור האבטלה הינו 10%.
    נקח דוג' אקטואלית ובה אחד העובדים מתייאש מחיפוש עבודה ולא בא ללשכה - פתאם כוח העבודה קטן ל-99 ומספר המובטלים ל-9. שיעור האבטלה הפלא ופלא יורד - 9.1% כמדומני.
    הנתון הרשמי שמפורסם (U3) לא לוקח בחשבון לדוג' את אלו שפספסו נוכחות בלשכה בחודש האחרון ולא את המתייאשים מחיפוש עבודה. פה העיוות.
    הנתון המלא (U6) לוקח בחשבון את כל הטריקים והוא מראה על אבטלה של כ-14% בערך (כמעט כפול מהרשמי).
    שימו לב, בכל חודש מציינים בהודעה הרשמית כי מספר העובדים "המשיקים" (אחלה מכבסת מילים) לשוק העבודה הינו כ-2.5 מיליון עובדים בקירוב.

    ועוד קוריוז בפרסום המשרות החודשיות החדשות - עאלק 180 אלף משרות חדשות זה הישג.....
    מעניין למה לא אומרים לכם שהגידול הטבעי מצריך כ-150 אלף משרות חדשות בחודש, ואז זה באמת "הישג" ש-30 אלף איש (מכמה המיליונים שפוטרו בשנות המשבר) מצאו עבודה (כמובן ארעית וחלקית).

    בברכה,
    אודי

  7. #7
    לדעתי כל הדיון הזה קצת מוקדם. כל הנתונים הכלכליים החיוביים הם מהתקופה שהתמריצים עדיין זרמו וזורמים.

    מה יקרה כאשר התמריצים יפסקו? קשה מאד לדעת, מאחר וכל התהליך הגלובלי הוא נטול תקדים בהיסטוריה של הזמן המודרני.

    אגב, ההשוואה ל 1945 רק מראה כמה המצב באמת מוזר ועדין. מלחמת העולם השניה היתה מלחמה נוראית שגבתה מחיר נורא מהעולם, באמת שאי אפשר להשוות את אפגניסטן ועירק למלחמה זו, ועדיין אנו מתקרבים לרמת חוב דומה. אז העולם המערבי והמזרחי נחרב וארה"ב נשארה כמעצמה היחידה עם כח יצור תעשייתי עצום שהופנה לתוכנית מרשל ושיקום מערב ארופה. התאוששות הכלכלית באה מנקודה של שפל אמיתי בעולם מבחינת כושר יצור אזרחי וכושר קניה של האזרח במערב.

    היום אנו במצב שונה לחלוטין, ישנו עודף כושר יצור, ועודף צרכנות, והיקף חוב עצום. ממש לא דומה.

  8. #8
    ציטוט פורסם במקור על ידי eyal12 צפה בהודעה
    לדעתי כל הדיון הזה קצת מוקדם. כל הנתונים הכלכליים החיוביים הם מהתקופה שהתמריצים עדיין זרמו וזורמים.

    מה יקרה כאשר התמריצים יפסקו? קשה מאד לדעת, מאחר וכל התהליך הגלובלי הוא נטול תקדים בהיסטוריה של הזמן המודרני.

    אגב, ההשוואה ל 1945 רק מראה כמה המצב באמת מוזר ועדין. מלחמת העולם השניה היתה מלחמה נוראית שגבתה מחיר נורא מהעולם, באמת שאי אפשר להשוות את אפגניסטן ועירק למלחמה זו, ועדיין אנו מתקרבים לרמת חוב דומה. אז העולם המערבי והמזרחי נחרב וארה"ב נשארה כמעצמה היחידה עם כח יצור תעשייתי עצום שהופנה לתוכנית מרשל ושיקום מערב ארופה. התאוששות הכלכלית באה מנקודה של שפל אמיתי בעולם מבחינת כושר יצור אזרחי וכושר קניה של האזרח במערב.

    היום אנו במצב שונה לחלוטין, ישנו עודף כושר יצור, ועודף צרכנות, והיקף חוב עצום. ממש לא דומה.
    בוקר טוב, צודק לגמרי!

  9. #9
    "לזרוק סתם עובדות"?
    במקרה או שלא, כך בדיוק הייתי מגדיר את התגובה האחרונה שלך.
    רק כדי לסגור סופית את עניין תלושי המזון, שינוי בתקנות ב-2007 היה מביא לקפיצה רגעית במספר הנזקקים אך לא לעלייה עקבית לאורך 5 שנים. עלייה למספר כפול מזה שב-2007! ומספיק עם דמגוגויות של 2.5% מ-1994. זה מעליב.

    לא לבדי העליתי את הנושא ואני חושב שהטיעונים שידידי (כבר יותר משלושה) ואני מעלים כאן הם קוהרנטיים (בניגוד לאלה שלך) ותורמים להעברת המסר: אין כרגע כל התאוששות!

  10. #10
    ה QE יצומצם ב - 10 מליארד מינואר 2014.

    כפי שכתבתי ביוני :

    החוכמה היא לדעת כיצד לעבור ממצב של מדיניות מוניטרית ופיסקלית מרחיבה למדיניות נורמלית -בתחום הפיסקלי זה מסתדר בגלל ההכנסות והירידה בהוצאות אך בתחום המוניטורי חייבים לפעול בהדרגה - כאשר בטוחים שאין חשש לדפלציה צריך להתחיל לצמצמם את הנזילות שנדחפת לשוק (הפסקת QE) - וזה יקרה לכל המאוחר בתחילת 2014

    נחמד שתחזית מתממשת, למרות שחלק מהקוראים / מגיבים לפוסטים חשבו שזה לעולם לא יקרה - צמצום ראשון צפוי היה להיות קטן.

    תשומת הלב לתגובת השוק - מעבר לעליות חדות, בניגוד לחוזי השחורות שצופים "קריסה" בגלל צמצום ה- QE

    הסיבה שהשוק מזנק היא ההבנה שהפד מבצע את הצעד הזה כי יש בטחון הולך וגובר בעתיד.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות