בוקר טוב לך חיפושית כחולה , ותודה על שאלתך המאוד חשובה ! אבל ! אני לא מתיימר להיות מה שאני "לא " , ואני לא סוקר פונדמנטליסט ! אני איש טכני בלבד אשר קורא גרפים באופן מקצועי, וככזה אני רואה את המלחמה הבלתי נפסקת בין המוכרים לקונים,, כאשר מלחמה זו נראית בגרף לפני ואחרי שחרור הודעות, על כן לא אוכל לתת לך סקירה רחבה על הנושא, ויחד עם זאת, אומר לך נקודות מסוימות , שכן ישפיעו על השווקים, מאז המפולת ב 2008-9, ארה"ב מורידה באופן סיסטמתי את הריבית עד ל 0 , ובאם הריבית תתחיל לעלות, פועל יוצא מכך שהכסף מתחיל להיות יקר יותר, ובכך יכניס את הבורסות בארה"ב לירידות ! יחד עם זאת מכיוון שהכלכלה היא יותר עולמית מאשר מקומית, העלאת ריבית בארה"ב , מפירה את האיזון בין צמד האירו דולר, וצריך לשאול את גוש האירו האם זה מתאים להם (ולהם הצרות משלהם ) , כי זו השפעה לא קלה עולמית , כאשר ידוע שישנם מדינות בעולם , כמו סין נניח שמחזיקה יתרות מטבע ב$ .וכבר אמרה לא פעם , שבמידה וה $ ייחלש לרמות אלא ואחרות היא תעביר את חלק מאחזקותיה מ $ ל איורו ! וארה"ב קיבלה פיק ברכיים כול פעם שהנושא עלה ! הריבית על 0 מאז המפולת וזה בכדי שתוכלי לבדוק לעצמך את ההשפעות מסביב , בנוסף כמובן שעלייה בריבית , יכולה להפר את עולם האגחים, סכנת אינפלציה, אבטלה, קשיים לעסקים קטנים , הקטנת האשראי, ריבית עולה באוברדרפט , משכנתאות, הלוואות , ועוד , רק לצורך הדגמה נוספת , אסיים כאן , ואומר שוב, להפנות את שאלתך לאדם הסוקר פונדמנטלי, בכדי לקבל תובנות נוספות, תודה לך ויום טוב.