x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: השקל לעומת שאר המטבעות?

השקל לעומת שאר המטבעות?

שחקן מעוף שלום.
    זה תקופה שאני קורא בעקביות את סקירתך. הצד השווה שבכולם, אתה מגלה דעתך שמקומו של השקל הנו גבוה גבוה, ולולא התערבות הנגיד היה גבוה בהרבה ממקומו כעת. גם דעתך שהתערבותו של הנגיד היא מעין אקומול לחולה כרוני ולא יעזור לטווח ארוך.
    לי, מתוך קוצר שכלי, זה לא מובן, כפי מה שאני למדתי בכיתת גן, אינפלציה פירושו ירידת הערך של המטבע, ודיפלציה פירושו ירידת מחירים שזה העלאת ערך המטבע.
    כאן בארץ מדווחים כל העת על אינפלציה גואה, וזה אמור להיות פירושו שקל נמוך. בארה"ב ובאירופה חוששים לדיפלציה. ולמעשה עולם הפוך ראיתי, השקל עולה וממשיך לעלות לעומת שאר המטבעות שיורדים.
    שלא תגיד בגלל העלאת רבית ברבע אחוז. גם אם רמת הרבית יהיה שתי אחוז מעל הרבית בארה"ב, עדיין שווה להחזיק דולרים כי ההפסד בגלל האינפלציה עולה מעל שתי אחוז. והדפסת הכסף בארה"ב גם לא מספק, המציאות מראה שזה לא גרם ירידת מחירים.
    הדבר מעיק עלי אישית, לפני עשור בעלייתי ארצה מחו"ל, במקום למכור הדירה בחו"ל, השכרתי אותה וקניתי כאן עם משכנתא על דעת לשלם אותה עם דמי השכירות. זה הצליח עד לפני שנתיים, אבל כעת מצד אחד המשכנתא עולה ועולה, היא צמודה למדד. ומצד שני אני מקבל כ20% בהמרת כספי לשקלים.
    אנא תודיע לי היכן אני טועה.

Re: השקל לעומת שאר המטבעות?

שלום רמי.
    זו הטעות:

"כאן בארץ מדווחים כל העת על אינפלציה גואה, וזה אמור להיות פירושו שקל נמוך".

אינפלציה גואה לא בהכרח פירושה שקל נמוך ובפרט כאשר הדולר נחלש בעולם. מעבר לזה ברמת המאקרו ההדפסה בארה"ב מסיבית מבישראל ויש חשש שהדולר יאבד את מקומו כמטבע מוביל ואז בהתם הדבר ידרדרד את שערו כיברת דרך ארוכה מטה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות