דיברתי על התגובה של שמיל.
דיברתי על התגובה של שמיל.
אני חייב להודות שאני מופתע מההחלטה לעצור התשלומים לאגחים עם הפדיון הסופי (ח' ו- ג') ועוד בניגוד לעמדת המשקיף בפיתוח.
בית המשפט הלך כאן מאוד רחוק - גם עצר את כל התשלומים וגם עצר לתקופה יותר ארוכה .
ההסבר שנתן בהחלטה "פוסח על שני הסעיפים" - מחד טוען שאין לשלם כי עלולים לפגוע בהסדר שבעצם איננו מאושר על ידי אף אחד - וגם לא ברור איזה הסדר זה יהיה, אם בכלל יהיה הסדר ומאידך אינו קובע שהחברה אינה סולבנטית - ולכן לא ברור אם נדרש הסכם , וברור כי אם פיתוח לא תשלם יגרם לה נזק - לכן הכסף יופקד בנאמנות [כלומר פיתוח שילמה "בכאילו".], אך באותה נשימה מונה את סימני האזהרה המהותיים לקביעת סולבנטיות - הערת עסק חי, גרעון בהון עצמי ועוד.
הרי אם היה רוצה היה מאשר תשלומים לאגחים בפדיון סופי, מעביר את יתר התשלומים לנאמנות ואומר משפט ברור - מכיוון שדריקטוריון פיתוח, תחת המפקח, קבע שהחברה סולבנטית, אני מקבל המלצת המפקח ומאפשר תשלומים קטנים לאגחים שניפדים כעת, אם בהמשך יתברר שהחברה אינה סולבנטית, הנושים יכולים להיפרע מהדירקטורים....
בקיצור, השופט כבר החליט שיפתוח לא סולבנטית והיתר זה ציור המטרה אחרי שהחץ נורה
אני לא חושב שזה בדיוק ככה. אפשר להתווכח אם זה טוב לנושי פיתוח או לא שהשופט קצב זמן למכירה, מה שהופך אותה בפועל למכירה בלחץ, אבל אם יצליחו לגייס כסף ל-2014 ישוחררו הכספים לפדיונות.
הלוואי שבהדמיה זה היה ככה. תאר לעצמך שבזמן שהיו תמרורי אזהרה דומים בהדמיה\ והרבה לפני לפני הפדיונות של א,ב שנעצרו, השופט היה ממנה מומחים ומשקיפים ואומר או כסף או פירוק/הסדר... כמה יותר כסף היה היום בקופה?
הכח של ההחלטה הזו הוא בכך שהיא מגיעה מוקדם מספיק בכדי למנוע שבר שעלול להתרחש אם לא.
ואינשאללה שיצליחו למכור את ביטוח בזמן, אבל לא יודע, זה דדליין לחוץ לאללה לעיסקה בסדר גודל כזה.
מצד שני נוחי אומר שיש כוונות. אז עכשיו נראה מה זה שווה.